Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan

Ceđenje limuna

Za jačanje imuniteta specijalisti predlažu da svaki dan pijemo čašu vode sa pola isceđenog limuna. Na taj način ćemo nabaviti neophodnu količinu vitamina C, veruju specijalisti.

Kiselo voće pomaže organizmu tako što poboljšava sposobnost da apsorbuje gvožđe, a to je važno za imunitet. Limun se često preporučuje u borbi protiv starenja kože, na šta žene obraćaju ozbiljnu pažnju nakon određenih godina.

U voću se nalazi i velika količina pektina što pomaže da dugo ne osećate glad. Pektin pomaže normalizovanju nivoa šećera u krvi. Limun balansira kiselinu u organizmu, a antiseptička svojstva kiselog voća ubijaju bakterije u ustima.

U limunu se nalazi još i kalcijum koji je izuzetno koristan za kosti, kao i magnezijum - važan element kako biste imali zdravo srce.

Sok do limuna delije dezinfikaciono. U voću se nalazi visok nivo kalijuma koji pomaže funkcijama mozda i osim toga kontroliše nivo krvnog pritiska.

Napitak od vode sa limunom

Polovina isceđenog limuna u 200 ml vode će vam pomoći da očistite jetru - sok od limuna će pomoći da se vaš organizam izbori sa toksinima, a voda će izbaciti naslage van. Takođe napitak smanjuje nivo stresa i pomaže u stanju depresije.

Ne na poslednjem mestu - ovaj osvežavajući napitak će vam dati dovoljno tonusa za početak dana. Najbolje bi bilo da pijete vodu sa limunom ujutru i pre jela, čak i pre nego što popijete kafu. Poželjno je to bude prva stvar koju uzimate, da bi efekat bio veći.

Sačekajte neko vreme pre nego što doručkujete. U aši treba da bude samo voda i sok od limuna - bez šećera i meda. Nakon što popijete vodu, možete oprati usta čistom vodom. Mnogi specijalisti preporučuju da voda bude mlaka.

Limunska kiselina će pomoći pojačanju sekretacije stomačnog soka, osim toga će ubrzati metabolizam.

Pogledaj više

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji