bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Kako se koristi špric (poš) za torte?

Kako se koristi špric (poš) za torte?

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2641k1k
Tehnije sa poslastičarskim špricem

Špric za torte i kolače je specijalni alat, koji se koristi za pripremu različitih slatkih iskušenja, tačnije za njihovo ukrašavanje.

Špric ima oblik kupe i uz njegovu pomoć možete da nanosite krem, pavlaku, majonez ili druge dekorativne detalje u različitim oblicima, prema obliku vrha šprica, koji ste izabrali.

Ako želite da napunite eklere kremom, ovo pomagalo u kihinji takođe vam može pomoći.

Kako da pravilno koristite špric za torte i kolače?

Prvo stavite vrh, koji želite da koristite. Kako nadev ne bi "pobegao" u procesu punjenja, možete da ga lagano pritisnete prstom. Da bi vam bilo još lakše, možete da špric stavite u čašu i da lagano previjete krajeve. Tako ćete lako napuniti špric željenim kremom i nećete se uprljati dok to radite.

Nemojte da prepunite špric, jer je najmanji problem to što vam neće biti udobno da ga koristite. Ne zaboravite da izbacite višak vazduha, pre nego što počnete sa radom i uz pomoć šprica za torte i kolače ukrasite vaša jela.

Kada je špric spreman za upotrebu, onda ga pritiskajte rukom, kojom ga držite, a slobodnom rukom možete da ga pridržavate i da upravljate nastavkom, kako bi ukras bio idealan.

Kako bi dobili dekoraciju sa lepim "repovima" treba da pritisnete špric, a da ga nakon toga brzo odvojite na jednu stranu, ali bez pritiskanja.

Danas se mogu naći plastični i metalni vrhovi. Izbor vrhova zavisi od toga kako vi preferirate da radite i koji od njih vam je lakši za upotrebu. Mi preporučujemo da upotrebljavate metalne vrhove, jer oni imaju značajnije duži život i ukrasi sa njima su lepši.

Ako ćete po prvi put koristiti špric za tortu, nemojte da žurite da odmah ukrašavate gotovu tortu. U početku vam savetujemo da malo vežbate kako biste navikli, jer je korišćenje šprica jednostavno pitanje iskustva.

Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer. Ovde se radi o istoj stvari, a malo treninga će dovesti do toga da možete da napravite neverovatne ukrase za vaše torte, slatkiše, kolače, i druga jela, čineći srećnima vaše najbliže svojim neponovljivim kulinarskim izazovima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji