Saveti kod pripremanja jarebica

pripremanje jarebica

Iako nisu mnogo popularne, od jarebica možete da spremite izuzetno ukusna jela. Evo nekoliko saveta kako to učiniti:

Ukoliko je jarebica u zamrznutom obliku, tada treba pre nego što je spemite da je odmrznete 40-50 minuta, kako bi meso moglo da se otpusti i da bude lakše za obradu.

Što se tiče pera, ona treba da se uklone zajedno sa kožom. Glava se po pravilu ne seče, već se krije ispod krila.

Jarebica može ukusno da se spremi na najrazličitije načine: ove ptice se kuvaju, prže, dinstaju, a mogu i da se pohuju sa povrćem ili da se spreme na roštilju.

File može da se koristi i za salate, tako što se od njega pravi veoma ukusno punjenje za slane pite. Supe od jarebica se ređe kuvaju, često se koristi samo bujon, kako bi jelo bilo ukusnije, a meso se koristi za druga jela.

Najbolje je da spremate jarebicu da bude srednje pečena, jer će tako meso ostati sočno i blago rozikasto. U idealnom slučaju, najbolje je da se ptica dinsta na primer sa povrćem.

kuvana jarebica

U kulinarstvu su poznati mnogi različiti načini za pripremu jarebice. Tako se na primer u francuskoj kuhinji jarebica garnira kestenjem ili brusnicama.

Lepo je da se garnira i povrćem kao što je na primer - celer, bundeva, miks začina, krompir pire ili drugi proizvodi po vašoj želji.

Na vašu pažnju predstavljamo jedan isprobani recept za pripremu jarebice.

Pržena jarebica sa lukom i pečurkama

Potrebni sastojci: jedna jarebica, 150 g pečuraka, 2-3 glavice luka, 2 supene kašike maslaca, 2 supene kašike topljene slanine, 40 ml vina.

Podelite pticu na komade, a nakon toga je prepržite u tiganju. Kada meso dobije zlatkastu boju, dodajte pečurke i iseckani luk kojeg ste prethodno prepržili na maslacu. Poklopite jelo poklopcem i ostavite ga dok ne bude gotovo. Nakon toga dodajte bujon, vino i zagrejte jelo do ključanja.

Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu. Recepti za kuvanje jela sa jarebicama su veoma različiti i ovde sve zavisi od vaših ličnih preferencija.

Tako na primer veoma ukusno bude ako je izdinstana u mlečnom sosu. Sigurni smo da će se, ukoliko spremite pticu uz pomoć naših jednostavnih saveta, dobiti sjajna jela kojima ćete oduševiti vaše bližnje i prijatelje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji