bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Tajne ukusne mlečne pite

Tajne ukusne mlečne pite

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
1k2k
Tajne ukusne mlečne pite

Ukusnu mlečnu pitu možete veoma brzo i lako napraviti. Postoji dosta varijanti za pravljenje ove pite. Možete je napraviti i sa gotovim korama.

Najukusnija varijanta je da mlečnu pitu naravite sa domaćim korama. Druga opcija je da se umesto kora koristi jufka, izmrvljenje kore, makarone, kuskus.

Kada pravite mlečnu pitu, možete presavijati kore, kao kada se pravi baklava. Presavijene kore podsećaju na harmoniku. Na taj način mlečna pita izgleda zanimljivije i ima hrskave krajeve.

Ako pravite mlečnu pitu sa makaronama, prvo treba da ih skuvate i dobro ocedite pre nego što ih pomešate sa ostalim sastojcima. Veoma ukusna mlečna pita se dobija ako kuvanim makaronama dodate sitan sir, maslac, šećer i jaja, koja ste umutili mikserom. Na kreju, prelijte smesom od pavlake i griza.

Tajne ukusne mlečne pite
Fotografija: Dobrinka Petkova

Kada pravite mlečnu pitu sa gotovim korama, onda preko stavite nekoliko komadića maslaca pre nego što je stavite da se peče.

Mlečnu pitu možete napraviti sa sirom, sitnim sirom, šećerom ili da pomešate šećer i vurdu u jednom receptu. Za ljubitelje mešanja satkog i slanog ukusa ova pita je neverovatno ukusna.

Mlečnu pitu uvek isecite na parčad, kada se ohladi. Parčad se odlično kombinuju sa sladoledom, medom ili nekim slatkom po vašoj želji.

Kada pravite pitu sa domaćim jajima, onda ona ima jarku žutu boju.

Tajne ukusne mlečne pite
Fotografija: Galya Nikolova

Za pravljenje slatke mlečne pite je poželjno da koristite šećer u prahu. On se veoma brzo rastvara kada ga pomešate sa jajima. Sko nemate šećer u prahu, onda ga možete napraviti vi kod kuće.

Postupak je vrlo jednostavan. Uzmite kristal šećer i mašinu za mlevenje kafe i sameljite šećer. Veoma je lako i brzo i sigurni ste da nema nikakvih dodataka, kako već ima šećer u prahu kada se kupi.

Možete koristiti i smeđi šećer, koi je znatno korisniji od belog. Možete koristiti med ili mešavinu šećera i meda.

Ukusna mlečna pita se može napraviti i sa karamelom, jufkom i raznim nadevima. Karamel je u tom slučaju osnova mlečne pite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji