Facebook
Omiljeno
Pinterest
Klasični sosovi za peljmeneGotova kisela pavlaka, koju namerno uključujemo u spisak za klasične sosove za peljmene, zato što iako nije sos, to je najverovatnije najčešće sretan način na koji Rusi konzumiraju svoje peljmene....
Klasični sosovi za ribuDa bi jelo od ribe bilo još ukusnije i nezaboravno, predložićemo vam nekoliko recepata za klasične sosove sa kojima ćete iznenaditi goste i svoju porodicu....
Odlični začini za piletinuKoristi se kao začin za piletinu, čorbe, soseve i salate.
Piment. Koristi se kao začin za pravljenje kobasica, a takođe ga ima u receptima za piletinu i ribu....
Ideje za sosove za ćufteTakođe predlažemo da pogledate ove ukusne predloge za:
- ćufte sa paradajz sosom;
- ćufte sa belim sosom;
- ćufte sa Bešamel sosom;...
Klasični recept za RizogaloPrvi korak u pripremi klasičnog Rizogala je kuvanje pirinča. Operite ga dobro nekoliko puta pod tekućom vodom.
Stavite pirinač u šerpu i dodajte pola litra vode sa prstohvatom soli....
Klasični italijanski sosevi za makaroneDanas ćemo vam predstaviti nekoliko klasičnih italijanskih soseva za makarone, koje takođe možete kosiriti za različitu pastu, na primer pene ili farfale....
Savršena marinada za piletinuPrelijte marinadom za piletinu i ostavite u frižideru tokom jednog dana.
Izvadite s vremena na vreme posudu i okrećite meso da može dobro da upije marinadu....
Kari sos za piletinuKada je gotov, dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 5 minuta.
Gotovi kari sos za piletinu poslužite uz piletinu i kuvani pirinač....
Piletina u teglamaPiletina u tegli se zatvori i kuva u odgovarajućoj posudi 3 sata.
Pogledajte još saveta za zatvaranje mesa u tegle....
Piletina u vokuNa kraju, piletina se takođe iseče na žulijene (može i na kockice) i poslednja se dodaje u vok tiganj. Sve mešajte dok piletina ne bude gotova i začinite biberom....
Piletina u pavlaciZa preliv: U odgovarajuću posudu usuti pavlaku za kuvanje, dodati kiselu pavlaku, razmutiti ručnom žicom za mućenje i preliti šnicle.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta....
Tri klasična recepta za gvakamoleZa treći originalni recept će vam trebati 2 avokada, 1 kantica kiselog mleka (400 g), sok od pola limuna, 1 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka, Tabasko sos, biber, so....
Piletina u avokado sosuKada je piletina gotova, premestiti je u tavu sa sosom.
Mešati na najnižoj temperaturi da odstoji jos desetak minuta dok piletina upije sos i omekša....
Piletina u glinenoj đuvečariUsoli se po ukusu i piletina u đuvečari se ostavlja se da se dinsta 10-15 minuta.
Nakon toga se rerna isključuje i ostavlja se da se piletina u glinenoj đuvečari dokuva na ostaloj toploti....
Piletina u srirača sosuDodati prženu piletinu, promešati, skloniti sa vatre. Poklopiti i ostaviti 10-tak minuta da piletina upije sos.
Služiti toplo....