Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje meso dolazi od kog dela teleta?Pravilna priprema je u zatvorenoj posudi na tihoj vatri kako bi omekšala. Odgovarajući recepti su janija ili teletina na burgundski način....
27. jul
Od kog dela svinje se pravi mleveno meso?Mleveno svinjsko meso se obično pravi od svinjske plećke i ponekad uključuje isečene krajeve svinjskog filea....
01. okt.
Od kog dela svinje se prave sudžici i kobasice?A evo i od kog dela svinje možete napraviti sudžuke i kobasice:
Za sudžuk je odgovarajuće meso, koje nije mnogo masno. Takvo može da bude u oblasti svinjskog buta. Tamo je meso odgovarajuće za sve....
18. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
07. avgust
Kako se sprema meso od divlje svinjeMeso mlade divlje svinje, za razliku od mesa divljeg vepra, retko treba da prođe kroz proces uklanjanja mirisa. Najvredniji delovi divlje svinje jesu zadnji butovi....
28. feb.
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema kuvana slanina?Ovo jedna od mogućnosti za pripremu slanine za zimu. Prvo uklonite višak masnoće, koje ostaje kod odvajanja slanine sa tela životinje....
01. maj
Ćufte od divlje svinjeServiramo naše ćuftice od divlje svinje sa hladnim pivom ili crvenim vinom :)
Neka vam je slatko....
20. januar
Ćuftice od divlje svinjePre nego što stavite na njega ćuftice od divlje svinje, namažite sa malo ulja.
Ispecite ćuftice od divlje svinje sa obe strane dok ne budu gotove....
22. jul
Đuveč od divlje svinjePromešajte sve dobro da se rasporede začini. Odozgo poređajte parčiće mesa i nalijte 1 šolju vode.
Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 90 minuta....
27. avgust
Od kog dela svinjskog mesa se seče svinjski stomak (Pork Belly)?Daje nam i najbolju slaninu....
03. maj
Kiš od slanine i siraSmesu sipajte u pleh sa slaninom i sirom, nakon čega se ukusni kiš stavi u rernu zagrejanu na 180 stepeni.
Kiš od slanine i sira se peče oko 40 minuta dok lepo ne porumeni....
13. avgust
Rolat od slanine sa začinimaSlaninu istucamo kap šnicle i natrljamo belim lukom i mlevenim orasima.
Uvijamo u rolnice i stežemo čvrsto koncem. Kuvamo u soku od kupusa i ohladimo.
Uvaljamo u začine i uvijamo u foliju....
25. jul
SlaninaSlanina je potkožna životinjska mast od praseta ili svinje. Postoje razni načini za pravljenje i čuvanje slanine, a najpopularnije i najlakše je kada se samo posoli....
21. jul
Pržene ćufte od divlje svinjeSmesa se ostavlja da odstoji bar 1 sat.
Oko 1 šolja ulja se sipa u tiganj i ostavlja da se ugreje. Od mlevenog mesa se oblikuju pljosnate loptice i prže dok ne budu gotove.
Prilog je po želji....
13. april
Sočne ćuftice od divljeg svinjeMeso se očisti od kosti i žila, odstrani se suvišna masnoća. Luk i beli luk se seku na sitno. Dodaju se so i biber.
Meso se iseče na sitno i pomeša se sa lukom i belim lukom. Ova smesa se samelje....
03. okt.
Dinstane rolnice od divlje svinjePokrijte folijom ili poklopcem i pecite rolnice od divlje svinje duže vreme.
Servirajte ih prelivene sopstvenim sosom....
03. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun
Kako se priprema meso divlje svinje?Meso divlje svinje su koristili ljudi još odavnina.
Ovo meso ima jako izražen ukus. Meso divlje svinje ima i druge osobine. Zato se prilikom pripreme mesa divlje svinje, moraju poštovati neka pravila....
27. avgust
Slanina u alevoj papriciRaso od kiselog kupusa se sipa u lonac i čeka da provri. Za to vreme slanina se iseče na komade od po 150-200 g.
Kada raso od kupusa počne da ključa, dodajte lovorov list i biber....
02. januar