Meso divlje svinje su koristili ljudi još odavnina.
Ovo meso ima jako izražen ukus. Meso divlje svinje ima i druge osobine. Zato se prilikom pripreme mesa divlje svinje, moraju poštovati neka pravila.
Meso divlje svinje je odgovarajuće za pripremu glavnih jela.
Najlepši i najcenjeniji deo divlje svinje je but.
A srednji deo divlje svinje se deli na četiri dela. Od srednjeg i gornjeg dela je meso najukusnije. Od gornjeg dela se dobijaju mnogo lepe šnicle od divlje svinje.
Prvi, meso divlje svinje koje ćete koristiti treba lepo da se očisti od dlaka.
Treba da znate da meso divlje svinje ima neprijatan miris, posebno ako je starije. Meso mlađih divljih svinja, kao i ženskih, ređe ima neprijatan miris.
Da biste neutralizovali neprijatan miris, očišćeno meso divlje svinje treba da potopite na nekoliko sati. Potopite ga u dvoprocenti rastvor od vode i sirćeta na bar 5 sati. Ako imate vremena možete ostaviti i na jednu noć u tom rastvori.
Šnicle od divlje svinje prvo treba dobro da izlupate pre nego što ih ispržite i ispečete.
Komentari