Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirZagreva se do telesne temeprature i na svaki litar mleka se stavlja po šest kapljica kvasca za sir. Ja uvek stavljam u potrebne kapljice još šest....
13. januar
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da sami napravite čokoladne mrviceKada ste zagrejali čokoladu i ponovo je ohladili, treba da je prebacite u špric za kolače sa najmanjim mogužim vrhom i da napravite tanke prutiće na papiru za pečenje, koju ćete kasnije da stavite u frižider....
07. okt.
Kako da napravimo krokan za tortuKrokan za tortu (grilijaž) predstavlja originalni, ukusni i lep posip za tortu, koji je čini pravim užitkom za oko. Savršen krokan za tortu se priprema sa orašastim plodovima.
Tajna pripreme krokana je u ugrevanju šećera...
19. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebDa biste napravili kiselo testo za hleb, treba da pratite nekoliko tačno određenih pravila. Na prvom mestu obratite pažnju na posudu u kojoj ćete ga "nadgledati"....
10. april
Ideje za kolače sa suvim Uskršnjim kolačemMaslac i čokolada se istope na pari, aromatiziraju korama pomorandže i ovom čokoladnom mešavinom se prelije torta od Uskršnjeg kolača....
29. april
Kako da napravimo špric za kolače?Presavijte ga po dijagonali i presecite ga, tako da dobijete dva jednaka trougla, od kojih ćete napraviti dva šprica za kolače....
27. feb.
Kako da napravimo sajderNajrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara.
Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
25. januar
1
Kako da napravimo šlagSa pavlakom možete napraviti krem brule, krem karamel, eklere i čokoladnu tortu....
01. mart
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Napravite smesu za pohovanje od piva, sledeći gore opisan način. Možete da mu dodate još bosiljak ili kantarion. Zapamtite da smesa od piva treba da se iskoristi neposredno nakon njene pripreme....
07. maj
Kako da napravimo savršen ganašGanaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
03. sep.
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
12. avgust
Kako da napravimo mekani hlebNije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
08. jul
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Suncokretovo brašno je dobro za peciva kao što su kolači, mafini, keksi i palačinke. Takođe dodaje lep orašasti ukus hlebu bez glutena, što ga čini odličnim izborom za ljude sa osetljivošću na gluten....
10. jul
Kako da sami napravimo čvarkeČvarci su veoma ukusni i prave se od sveže potkožne masti, poznate kao slanina, a takođe i od unutrašnje masnoće svinje, dobro očišćene od ostataka mesa i dobro oprane.
Slanina se iseče na komade, stavi u šerpu odgovarajuće...
17. jun
Kako da napravimo kandirano voće?Dakle, hajde da naučimo kako da pravilno napravimo kandirano voće kod kuće tako da bude lepo, mirisno i meko....
22. maj
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
18. april
Kako da napravimo savršen topingProbajte još: Toping za sladoled, Čokoladni kolač sa belom glazurom, Keks kolač sa glazurom, Kokos bombone sa čokoladnom glazurom, Kolač sa limunom i glazurom od vanile....
07. april
Kako da napravimo sušene šljiveMogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama, a veliki broj domaćica ga stavlja u jela sa teletinom....
11. mart
Kako da napravimo ukusne kroasaneTopli kroasani sa delikatnom koricom sa čokoladom, kremom ili nadevom sa sirom su simbol francuske kuhinje....
03. jul
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da napravimo domaći nektarNema čoveka koji se ne seća aromatičnog i slatkog ukusa pravih nektara koji su nam spremale naše mame i bake.
To što danas kupujemo u prodavnicama i što je označeno kao nekatar, zaista može da nas zasladi, ali relano...
25. avgust
Kako da napravimo savršene ćufticePre nego što napravite svako ćufte, umočite ruke u posudu sa hladnom vodom. Tako formirane ćuftice stavite da se prže u umereno zagrejanom ulju s obe strane....
08. maj
Kako da napravimo špric za torte u kućnim uslovimaZa ukrašavanje otopljenom čokoladom, uvijte jedan čvrst papir u kornet, isecite vrh koliko želite da vam linija bude debela.
Stavite otopljenu čokoladu i savijte papir odozgo, da se otvor zatvori....
10. april