Facebook
Omiljeno
Pinterest
Brz sos za pečeno mesoKuvamo sos za meso uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ne dobije konzistencja slična bozi.
Održavamo brz sos za pečeno meso toplim do trenutka serviranja, a dobro je i da s vremena na vreme promešamo....
Roze sos za picu, testeninu i pečeno mesoDanas je klasični roze sos osnova mnogih drugih sosevai umaka i često se koristi kao sos za testenine, za aromatiziranje pica, hamburgera, pomfrita, čipsa, salata i kao sos za pečeno meso, ribu ili morske plodove....
Junačko pečeno mesoZamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina i lepo je natrljajte u njih....
Ukusni prilog za roštiljOvo je veoma ukusno predjelo, ali može se iskoristiti kao prilog za roštilj ili glavno jelo. Neka vam je slatko!...
Prilog za ribuPrilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake....
Pečeno meso sa bombicama od pirinčaPripremite šest tanjira za serviranje. Mokrim nožem prođite po zidovim posuda s pirinčem, okrenite ih na svaki tanjir i sklonite posudicu. Stavite gotovo meso i prelijte sosom....
Pečeno meso od šilježeta sa prazilukomIsecite meso šilježeta na komade i začinite ga solju i biberom. Možete blago da istucate meso da bude krhkije. Ugrejte ulje i propržite meso sa svih strana.
Izvadite meso u đuvečaru....
Pečeno meso sa krompirom i šargarepomMeso začiniti sa obe strane suvim začinom, izlupati tučkom za meso i staviti u šerpu sa uljem.
Sipati oko pola šolje vode, prekriti aluminijumskom folijom i peći oko 45 minuta....
Ukusan pirinač za prilogNamažite kalup za tortu ili za kuglof sa malo maslinovog ulja. Podelite pirnač na pola, jedan deo ostavite beo i stavite ga na dno kalupa. Preko pirinča stavite kriške sira i paradajz....
Pečeno praseće meso (retro recept)Neka meso odstoji u ovoj marinadi 3 dana.
Zatim da ocedite i posolite solju i mlevenim biberom. Dobro ga premažite mašću i pecite u rerni.
Za vreme pečenja stalno ga polivajte vodom, da ne zagori....
Pečeno svinjsko meso u rerniPraziluk možete zameniti iseckanim lukom, u oba slučaja se meso začini i bude mnogo lepo.
Stavite pleh u rernu i pecite dok ne ispari voda i dok se meso ne zapeče....
Pečeno svinjsko meso sa krompiromPoređajte meso na dno vatrostalne staklene posude, koju ste prethodno nauljili. Krompir oljuštite i nasecite. Poređajte ga preko mesa. Pospite origanom, čubrom, biberom i soli po ukusu....
Pečeno jagnjeće meso sa krompiromPravimo marinadu za jagnjetinu mešajući nabrojane sastojke, mažemo meso i ostavljamo da upije jedan sat.
Stavljamo u posudu za pečenje oljušten krompir, isečen luk, šargarepu na šajbne....
Marinade za pečeno pileZa pripremu osnovne marinade za pileće meso biće vam potreban sok od 2 limuna, po pola kašičice ljute aleve paprike, bibera i krupne morske soli, 4 kašike rendane kore limuna, 3 čena presovanog belog luka, 1 veza peršuna...
Odgovarajući prilozi uz krompir ćuftePečeno povrće za garniranje ćufti od kormpira
Pečeno povrće poput šargarepe, tikvica ili paprike može biti šareni i mirisni prilog za ćufte od krompira....
Marinada za pečeno povrćeStavite u odgovarajuću posudu soja sos, sirće, pasirani beli luk, isceđen sok od limuna i promešajte dobro sa medom i začinima. Dodajte maslinovo ulje skroz na kraju i ponovo dobro promešajte....