Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se radi sa aparatom za vafle?Kako se radi sa aparatom za vafle?
19. maj
U svakom slučaju, aparat za vafle mnogo pomaže modernoj domaćici da obraduje svoju porodicu ukusnim i zdravim doručkom ili užinom. Kako se radi sa aparatom za vafle?...
Kako se radi sa želatinomKako se radi sa želatinom
21. nov.
Najlakši način da radite sa želatinom je sledeći: Rastvorite ga u hladnoj vodi, a zatim ga stavite na paru, da se dobro razmuti, pa ga dodajte sastojcima, koji su navedeni u receptu....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Stavite ribu na roštilj i pecite 7-8 minuta sa obe strane. Ruzmarin se može zameniti drugim začinima u receptu. Pastrmka na roštilju se odlično slaže sa pečenim i svežim povrćem, kuvanim i prženim krompirom....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
Nezavisno od toga da li ste sir napravili sami ili ste ga kupili u prodavnici, on neće sačuvati svoj ukus i kvalitet, ako ne napravite salamuru. I kako se ona pravi?...
Pogača sa kvascem za praznikPogača sa kvascem za praznik
22. feb.
U testo stavite samo 3 supene kašike rastopljenog maslaca, ostalo je za premazivanje....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Plavi sir je termin, koji se koristi za pravljenje sira sa kravljim mlekom, ovčijim mlekom ili kozjim mlekom i čiji je proces sazrevanja potpomognut sa buđi Penicillium....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Nakon 10 minuta osnova za topljeni sir će postati tečna, a to znači da je sir počeo da se topi. Nemojte prestati sa mešanjem i nastavite sa procesom kuvanja....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Dovoljno je samo da se ugreje, nakon čega je sklanjate sa ringle. Nakon otprilike 3 sata na sobnoj temperaturi, već možete da pristupite ceđenju vurde. Prebacite smesu u gazu, čiji se krajevi vezuju za oklagiju....
Pogača sa sirom i kvascem za doručakPogača sa sirom i kvascem za doručak
09. dec.
Dodajte smesu od jaja sa aktivitanim kvascem u brašno i mešajte špatulom dok se ne dobije ujednačena lepljiva smesa. Na kraju dodajte istopljeni maslac u etapamo uz neprestano mešanje dok se ne usvoji....
Kako se radi sa silikonskim kalupima za mafine?Kako se radi sa silikonskim kalupima za mafine?
28. feb.
Pogledajte i kako da napravite najneverovatnije mafine sa bananom ili ove primamljive mafine sa sirom....
Kako se kuva sa multikukerom?Kako se kuva sa multikukerom?
24. januar
Nakon što ste se upoznali sa specifičnostima kuvanja u multikukeru, predlažemo da pogledate ove recepte za multikuker....
Salamura za sirSalamura za sir
09. januar
Pogledajte i kako da napravite domaći sir korak po korak i saznajte koliko sirila ide u domaći sir....
Kako se radi sa amonijačnom sodom?Kako se radi sa amonijačnom sodom?
26. avgust
Sa njom peciva nabubre, zato što se prilikom pečenja raspada na gasove. Ovi gasovi u testu stvaraju šupljine koje rastu. Najčešće se amonijačna soda koristi za pripremu gurabija....
Kako se i sa čime se služi Kampari?Kako se i sa čime se služi Kampari?
14. feb.
Kako i sa čime se služi Kampari – pogledajte sledeće redove: Posluživanje Kamparija Kao što svako alkoholno piće ima svoj tajni sastojak za savršenu kombinaciju, Kampari se tradicionalno služi sa gaziranom vodom....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Postoji neka tvrda hrana koja je teška za čišćenje i može da ošteti kako protezu, tako i vaše zube. Treba da pazite šta jedete i kako tačno to radite....
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kako se kuva sa kokosovim uljem?
20. januar
To se radi kako bi se produžila njegova trajnost. Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam....
Kako se pravi testo sa maslacemKako se pravi testo sa maslacem
01. januar
Za pripremu hrane sa testom postoji majstorluk. Ponekad recepti nisu komlikovani kao sastojci, ali ipak duže se mesi ili postoji određeno vreme za narastanje itd....
Kako sazreva sir?Kako sazreva sir?
17. jun
U tek prvim satima nakon sirenja mikroorganizmi iz smese sa kvasom se brzo razmnožavaju, laktoza se razgrađuje do glukoze i galaktoze, a odatle i do mlečne kiseline....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
Pogledajte neke ideje za koktele sa kafom....
Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?Vrste kvasca za hleb. Kako da izaberemo?
21. jun
Pogledajte takođe kako se koristi živi kvasac i koji je odnos svežeg i suvog kvasca....
Pile Udaj se za menePile Udaj se za mene
08. jun
1
Ovo je čuveno pile Udaj se za mene (Merry me chicken) - sočno i krhko, istopiće srce svakog muškarca. Meso se pokriva svežom folijom i čekićem se izudara, ali da se ne pokida....
Kako se priprema ukusna piletina sa povrćemKako se priprema ukusna piletina sa povrćem
26. mart
Takođe možete dodati parmezan ili neki drugi sir u povrće da dodate dodatni ukus. Pogledajte takođe šta da kuvamo sa ostatkom pečene piletine, kako napraviti savršenu piletinu za manje od 18 minuta....
Kako da se izborimo sa usporenim metabolizmomKako da se izborimo sa usporenim metabolizmom
17. jul
To nije uvek tako, zato što na gomilanje kilograma utiče količina kalorija koja se uzima dnevno, i to je mnogo više od onoga što se troši. Šta radi naše telo sa viškom kalorija? Gomila ih u obliku masti....