Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Ostrige sa dinjomOstrige sa dinjom
15. maj
Za ovaj recept ćemo servirati ostrige žive, što je i najpreporučljiviji način konzumiranja, da bismo maksimalno uživali u njihovom ukusu mora. Dinja će samo dodati egzotičnu notu i interesantan ukus....
Ostrige sa siromOstrige sa sirom
11. jul
Ostrige se otvaraju, plod im se stavlja i jednu polovinu ljušture. Sok se sačuva. Poređamo ih u posudu za pečenje i prekrivamo smesom. Pečemo u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 10-15 minuta....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Ostrige sa bejbi spanaćem na mediteranski načinOstrige sa bejbi spanaćem na mediteranski način
15. maj
Na kraju prelijte proceđenim sokom od ostriga. Gotovu smesu rasporedite preko ostriga. Pecite 15 minuta u ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni, na gornjem grejaču....
OstrigeOstrige
16. sep.
Vrste ostriga Postoji 5 vrsta jestivih ostriga, a svih 5 su poreklom iz meke ostriga - Česapik zaliva. - Ostrea edulis (Evropska ostriga) - ona ima ovalni oblik i najprivlačniji izgled od svih ostriga....
Pržene ostrigePržene ostrige
03. mart
Pažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu. Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše....
Marinirane ostrigeMarinirane ostrige
25. feb.
Otvorite ostrige i izvadite unutrašnjost. U dubokoj posudi promešajte meso ostriga, sitno naseckani mladi luk, so i biber po ukusu....
Ostrige RokfelerOstrige Rokfeler
22. mart
Dobijenim sosom prelijte ostrige i pecite u rerni na 200 stepeni. Pecite oko 10 minuta. Izrendajte kačkavalj i ostavite da se lepo rastopi preko ostriga. Servirajte sa čašpm belog vina....
Kako se serviraju školjke?Kako se serviraju školjke?
03. sep.
Meso školjke se može servirati kuvano i dinstano u maslacu. Pripremaju se tako što se školjke kuvaju u vodi 15-20 minuta dok se ne otvore ljušture....
Kako se otvaraju ostrige?Kako se otvaraju ostrige?
11. januar
; - posuda sa ledom koja će sačuvati ostrige svežim dok ne dođe vreme za serviranje ostriga....
Kako se jedu ostrige?Kako se jedu ostrige?
03. januar
Ovaj običaj serviranja je direktno povezan sa tradicijom mediteranske kuhinje. Ostrige se mogu poslužiti i zatvorene....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako očistiti ostrige?Kako očistiti ostrige?
21. april
- ostrige; - krpa; - nož za otvaranje ostriga ili drugih morskih plodova; - kuhinjski nož. 1....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Heljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji. Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
Kako se destiluje vodaKako se destiluje voda
07. mart
Destilovanu vodu je vrlo lako napraviti i postoji veoma stara metoda za ovo. Ona ne zahteva nikakve posebne materijale za destilaciju vode u kućnim uslovima. Kada uklonite minerale i štetne hemikalije iz vode, ustvari se...
Kako se začinjava supaKako se začinjava supa
04. mart
Tečna ili kisela pavlaka - dodajte je direktno u tanjir pre serviranja na sto. Sveže mleko - opet pred serviranje....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zaprška jela je tradicionalna metoda u bugarskoj kuhinji, za dodavanje ukusa odgovarajućoj gozbi. Zaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Možete skuvatii ili ceo klip ili i prethodno isečen na polovine - sve zavisi od toga kako želite da ga servirate. Kada je prethodno isečen na pola, kukuruzni klip je zgodniji za serviranje u obliku graniture....