Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Razlika između bele i crne čokoladeKada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
06. avgust
Mini crne i bele palačinkeU posudu sipati brašno, šećer i prašak za pecivo, pa promešati.
Dodati jaja pa zamešati, a nakon toga ulje i vruće mleko. Dobro sjediniti.
U špric za šlag sipati smesu, a u drugi deo smese dodati kakao i mešajte pa...
26. dec.
Leblebije sa pačetinomDodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.
Isključite i servirajte dok je toplo....
07. maj
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
23. nov.
Leblebije sa kinoomDodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje.
Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
22. maj
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
30. maj
Namaz od leblebije i tunjevineNamaz od leblebije i tunjevine, spreman je za kratko vreme.
Oceđenu leblebiju, tunjevinu, ulje, so po ukusu, sveže ceđeni sok od limuna stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa....
09. dec.
1
Šnicle od leblebije i šargarepeOblikujte šnicle od leblebija dlanovima.
Pržite šnicle od lebebije i šargarepe u zagrejanom ulju sa obe strane do zlatne boje.
Prijatno!...
16. dec.
Piletina i leblebije u saftuProcediti ih i u meso i leblebije ih služiti.
Po želji iscediti preko još limunovog soka. Jelo služiti dok je toplo.
Prijatno uz piletinu i leblebije u saftu!...
14. mart
Čorba od leblebije i povrćaDan pre potopite leblebiju u hladnu vodu. Sledećeg dana je kuvajte u ekspres loncu oko 90 minuta. Ocedite i sačuvajte vodu.
Povrće očistite....
19. jul
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
05. sep.
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
21. feb.
Namaz od leblebije i pečenih paprikaLeblebiju skuvajte dok ne bude gotova. Možete koristiti i gotovu leblebiju iz konzerve.
U blender dodajte leblebije i paprike, koje ste ispekli i očistili. Dodajte i tahini od susama.
Iscedite sok od pola limuna....
18. feb.
Salata od avokada, leblebije i tunjevineSalata od leblebije i tunjevine je teška, jer joj leblebija daje jačinu....
17. avgust
Leblebije sa šargarepom i paradajzomLeblebije sa šargarepom i paradajzom su mnogo ukusne....
10. nov.
Leblebije sa teletinom iz rerneNa kraju dodajemo oceđene leblebije i oko 700 ml telećeg bujona ili vode.
Ostavljamo na tihoj vatri 10 minuta....
13. nov.
Salata od leblebije sa kupusomKupus isecite i stavite ga u činiju.
Ogulite, operite i narendajte šargarepu i papriku isecite na trake, a krastavac na komadiće.
Isitnite beli luk ili ga ispresujte i začinite.
Pre serviranja, posipajte preko...
22. april
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
22. januar
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneZa razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
19. okt.
Salata od leblebije na izraelski načinDa biste brže kuvali leblebiju, možete dodati malo sode....
21. jun
Leblebije sa spanaćem u azijskim začinimaDinstate leblebije sa spanaćem i azijskim začinima 5-10 minuta dok spanać ne bude gotov....
31. januar
Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzomLeblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom su gotove i veoma ukusne!...
22. okt.
Leblebije sa tikvicama i crvenim paprikamaLeblebije se potapaju uveče u vodu, kako bi se mogle lakše skuvati. Drugi dan prosipamo vodu, spiamo novu i kuvamo leblebije oko sat i po.
Oljuštimo luk i sitno iseckam....
17. feb.
Leblebije sa patlidžanom i belim lukomLeblebija treba da se potopi prethodno u vodu, na bar 5 sati.
Nakon toga je kuvamo u posoljenoj vodi oko 60-80 minuta, dok ne bude gotovo, ali da se ne prekuva....
21. avgust