Facebook
Omiljeno
Pinterest
Razlika između bele i crne čokoladePreporuka je da se nekoliko puta sedmično jede po 40 g crne čokolade za bolje zdravlje. Prava čokolada ne bi trebalo da sadrži druge vrste maslaca, osim maslaca od kakaa....
Mini crne i bele palačinkeU posudu sipati brašno, šećer i prašak za pecivo, pa promešati.
Dodati jaja pa zamešati, a nakon toga ulje i vruće mleko. Dobro sjediniti.
U špric za šlag sipati smesu, a u drugi deo smese dodati kakao i mešajte pa...
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa kinoomDodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje.
Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Leblebije sa pačetinomDodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.
Isključite i servirajte dok je toplo....
Razlika između kima i kuminaEvo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti:
1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima.
2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima.
3....
Čorba od leblebije i povrćaDan pre potopite leblebiju u hladnu vodu. Sledećeg dana je kuvajte u ekspres loncu oko 90 minuta. Ocedite i sačuvajte vodu.
Povrće očistite....
Namaz od leblebije i tunjevineNamaz od leblebije i tunjevine, spreman je za kratko vreme.
Oceđenu leblebiju, tunjevinu, ulje, so po ukusu, sveže ceđeni sok od limuna stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa....
Šnicle od leblebije i šargarepeOblikujte šnicle od leblebija dlanovima.
Pržite šnicle od lebebije i šargarepe u zagrejanom ulju sa obe strane do zlatne boje.
Prijatno!...
Piletina i leblebije u saftuProcediti ih i u meso i leblebije ih služiti.
Po želji iscediti preko još limunovog soka. Jelo služiti dok je toplo.
Prijatno uz piletinu i leblebije u saftu!...
Razlika između crnih i zelenih maslinaJoš jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih.
Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaMeđutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa.
One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini.
Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Namaz od leblebije i pečenih paprikaLeblebiju skuvajte dok ne bude gotova. Možete koristiti i gotovu leblebiju iz konzerve.
U blender dodajte leblebije i paprike, koje ste ispekli i očistili. Dodajte i tahini od susama.
Iscedite sok od pola limuna....
Salata od leblebije sa kupusomKupus isecite i stavite ga u činiju.
Ogulite, operite i narendajte šargarepu i papriku isecite na trake, a krastavac na komadiće.
Isitnite beli luk ili ga ispresujte i začinite.
Pre serviranja, posipajte preko...
Leblebije sa patlidžanom i belim lukomLeblebija treba da se potopi prethodno u vodu, na bar 5 sati.
Nakon toga je kuvamo u posoljenoj vodi oko 60-80 minuta, dok ne bude gotovo, ali da se ne prekuva....