Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi!...
Kako se kuva povrće na pariUgodna aroma koja se stvara plus je koji nadopunjuje predivan krajnji rezultat.
Prilikom kuvanja na pari povrće može biti celo ili isečeno na velike komade....
Povrće u đuvečariDodajte ih u povrće zajedno sa krompirom i ostavite da se jelo dinsta oko pola sata.
Na kraju dodajte so, biber i alevu papriku i bosiljak po ukusu....
Zeleno povrće se bori protiv depresijeNjen najbolji izvor je sirovo zeleno povrće - salate, spanać, grašak, peršun, brokoli. Probajte svakodnevno da konzumirate po 1-2 grama svežeg zelenog lisnatog povrća....
Kako da peremo voće i povrće?Korenasto povrće (krompir, šargarepa) potrebno je potopiti u vodi nekoliko minuta, nakon čega se njegova kora trlja četkom.
Zeleno povrće sa korom se potapa u hladnu vodu na nekoliko minuta i zatim se cedi....
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
Kako marinirati povrćeSada isprobajte naše recepte za pečeno povrće ili pogledajte kako peći povrće na roštilju....
Kako karamelizovati povrće?Zatim stavite povrće unutra. Proces može potrajati malo duže - oko 10 do 20 minuta.
Obično se karamelizovanje povrća vrši u tiganju od livenog gvožđa sa dubokim i debelim dnom....
Raznobojno povrće u rerniPromešajte dobro da se masnoća rasporedi ravnomerno i stavite poklopac uli foliju na posudu za pečenje.
Ne stavljajte vodu, jer će povrće pustiti, a cilj je da ga pečemo, a ne da ga kuvamo....
Dijetalno povrće u rerniOčišćeno i iseckano povrće premestite u sasvim malo podmazan pleh maslinovim uljem dimenzija 35/25 cm. Povrću dodajte 2 kašike maslinovog ulja i ručno dobro izmešajte povrće da se naulji....
Ređano povrće u rerniSve povrće se opere, očisti i iseče na kolutiće.
Patlidžan se pospe solju i sačeka se da iscuri malo vode iz njega, kako bi izašla gorčina iz njega....
Piletina, povrće i prosoPred služenje, proso poprskati limunovim sokom, posuti naseckanim peršunom, preliti pripremljenim povrćem i dodati pečenu piletinu....
Pečeno povrće u kesiPovrće iz rerne se peče u prethodno zagrejanoj rerni na oko 180 stepeni dok ne bude gotovo sve pečeno povrće u kesi....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Gotova jela koja se mogu zamrzavatiKuvani kupus, pečeni kupus ili kupus sa mesom takođe spada u jela koja se bez problema mogu zamrzavati.
Jela kao što su krompir i meso ili krompir sa povrćem takođe možete zamrzavati....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Povrće sa karijemSvo povrće iseckajte prodinstajte sa 1 kašikom ulja i 3 kašike vode.
Prvo dinstajte na jakoj vatri, pa kada se malo prodinsta, onda smanjite vatru. Ostavite da se krčka....
Povrće na pariUnutra sipajte prethodno očišćeno i sitno seckano povrće.
Stavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja....
Kako da čuvamo i zamrzavamo lisičarkeSačekajte da se lisičarke ohlade i isecite ih na komade kako ne bi zauzimale prostor u vašem zamrzivaču i kako bi odgovarale vašim kasnijim kulinarskim željama....
Kako se zamrzava sufle?Preporučuje se da se zamrznuti sufle upotrebi u roku od 1 meseca radi najboljeg ukusa.
Kako se peče
Izvadite ga direktno iz zamrzivača i stavite u prethodno zagrejanu rernu....