Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremanekoliko ribljih kotleta, koristite poseban nelepljivi roštilj, jer je meso ove ribe veoma nežno;
- počnite da pečete pastrmku tek kada je roštilj zagrejan;
- eksperimentišite sa začinskim biljem – probajte pastrmku...
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeNema ništa bolje od ukusnih domaćih božićnih kolača. Dobro je znati kako ih pravilno spremiti da se ne bi osušili. Pečenje božićnih kolačića nije samo mešenje testa, sečenje oblika i zatim pečenje.
Božićni kolačići...
Kako se suše kobasice?Kobasice su jedno od najčešće konzumiranih predjela, prisutno za stolom gotovo svake porodice.
Sa početkom hladnih dana dolazi vreme za pripremu ukusnih domaćih kobasica.
Meso koje treba da odaberemo za kobasice...
Kako se suše urme?Urme su plod palme. Urma je jedno od najstarijih voćki, koje su poznate čoveku. Skoro 4 milenijuma se uzgajaju u pustinjama severne Afrike i bliskog istoka.
Osim što su slatke i mirisne, urme su veoma korisne. U suvim...
Kako se suše vrganji?Vrganji su veoma ukusne i korisne pečurke. Ako imate veću količinu ove vrste pečuraka i želite da ih sačuvate duže vreme, u pomoć priskače sušenje pečuraka. U ovom savetu ćemo vam reći kako možete sušiti vrganje kod...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
Kako se suše ljute paprike?Ne možemo da zamislimo neka tradicionalna jela, kao što je to primer sa škembe čorbom, bez tucane ljute paprike. Ljuta paprika je klasik za ljubitelje hrane i gurmane, koji imaju zdrav želudac i ne plaše se malo pikantnijih...
Kako se konzumira đumbirMožete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada se svima, naravno, najviše zbog svog ljutog ukusa i veom malim mirisom limuna....
Kako se gaje nektarineNakon opadanja lišća, krajem oktobra ili počtkom novembra, oblast oko drveta treba da se očisti od opalog lišća i drugih biljaka. Nakon polivanja, nektarine treba tretirati protiv gljivičnih bolesti bakar-slufatom....
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
Kako se konzumira kavijarGarnirajte ga
Probajte kavijar sa nekim tradicionalnim garnirima, koji uključuju sveže biljke poput peršuna ili mirođije, u kombinaciji sa kiselom pavlakom, iseckanim lukom, tvrdo kuvanim jajetom....
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se prži krompirPrženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje.
Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se marinira piletinaPileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati.
Pri marinadi meso...
Kako se priprema heljdaHeljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji.
Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...
Kako se destiluje vodaLjudi prave destilovanu vodu u različite svrhe, uključujući za piće, navodnjavanje biljaka, punjenje ovlaživača, pegli na paru, pa čak i za riblje rezervoare i akvarijume
Kako destilovati vodu u nekoliko jednostavnih...
Kako se začinjava supaVećina supa koje se spremaju u bugarskoj kuhinji se začinjavaju. Ovaj način začinjavanja može da prikrije male nedostatke supa, kao što su na primer nekvalitetni proizvodi.
Nedostaci začinjavanja su šzo čine supe manje...