Kobasice su jedno od najčešće konzumiranih predjela, prisutno za stolom gotovo svake porodice.
Sa početkom hladnih dana dolazi vreme za pripremu ukusnih domaćih kobasica.
Meso koje treba da odaberemo za kobasice trebalo bi da bude šareno. Začini koje dodajemo neobavezni su, ako se niste odlučili da sledite recept za neku specifičnu vrstu kobasice, ka što su: rodopska kobasica, makedonska kobasica, konjska kobasica itd.
Na tržištu već postoje gotovi mešani začini za kobasice.
Za dobro sušenje vaših kobasica veoma je važno u kom delu zemlje živite. Svi znamo da je na vlažnom vazduhu gotovo nemoguće osušiti kobasicu.
Ovo se posebno odnosi na one koji žive na obali mora ili velikih vodenih površina. Vazduh je tamo previše vlažan i sušenje je veoma teško. Za one koji žive u unutrašnjosti, potreban je samo dugačak i debeo štap i prostrano i suvo mesto.
Gotove kobasice prebacite preko štapa, ostavljajući prostor između kobasica. Štap postavite na visoko i pokriveno mesto gde ste sigurni da postoji lagani protok vazduha i gde kobasice neće biti dostupne raznim životinjama.
Opcija je i podrum, ako ga imate, ali lepo je sušiti ih na vazduhu. Svakog dana ili svakog drugog, koristite flašu ili valjak za peglanje kobasica, ali pripazite da creva ne puknu.
Po želji se domaće kobasice mogu uvaljati u brašno.
Komentari