Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Artičoke sa graškomNaliti maslinovim uljem i dodati vode toliko da vrhovi artičoke vire iz vode. Poklopiti šerpu i kuvati pola sata na mlakoj ringli.
Prijatno uz artičoke sa graškom!...
02. april
Salata od artičoke i kukuruzaPoslužite ovu bogatu salatu od artičoke i kukuruza kad god ste raspoloženi za nešto ukusno i retro....
19. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka se čisti i skuva u vodi sa dodatkom soka od limuna, da ne potamni. Kuvanu artičoku sečmo na tanke komade i stavljamo u pleh, namazan maslacem....
15. jun
Artičoka u salsa verdeDodajte kuvanu artičoku, posolite po ukusu i ostavite jelo da se krčka na vatri 10-15 minuta uz neprestano mešanje.
8. Servirajte artičoku sa salsa verde dok je topla.
Prijatno!...
08. jul
Artičoka u sosu od mančegaOčišćeno povrće izvadite iz vode i stavite da se kuva sa prstohvatom-dva soli dok ne omekne, otprilike 20 minuta, ali to zavisi i od veličine artičoke....
20. sep.
Kanelone sa nadevom od artičoke u paradajz sosuStavite isceđenu mariniranu unutrašnjost artičoke iseckanu na četvrtinice. Sipajte vino i kuvajte 15 minuta na slaboj/umerenoj vatri da lepo upiju aromu....
01. jul
Kako kuvati amarant?U tu svrhu se kuva na isti način kao i pirinač, a može se kombinovati sa bilo kojim proizvodima po izboru....
01. mart
Kako kuvati ribu iglicuNema problema da je kuvate na različite načine – najčešće se priprema kao pržena riba, na roštilju ili kao pečena riba, kuvana i kao deo riblje čorbe....
05. okt.
Kako se čisti artičoka?Ako želite da napunite artičoku, skoro je spremna.
Ostaje samo da se kuva pola sata u ključaloj vodi, da se nožem odstrani ljubičasta sredina i vlakna ispod, pa kuvajte artičoku po receptu po želji....
29. nov.
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da kuvamo kestenje?Ovako dobijenu smesu kuvajte oko 10 minuta i servirajte hladu. Možete preko staviti nekoliko kugli sladoleda....
04. jun
Kako se kuvaju lignje?Ako ih kuvate duže od pola sata, ponovo postaju mekane, ali veličina se smanjuje više od pedeset procenata.
Pravilno skuvane lignje su veoma ukusne i organizam ih lako apsorbuje....
24. januar
Istorija artičokePročitajte i:
- kako čuvati artičoku;
- kako očistiti artičoku;
- za šta su dobri listovi artičoke....
20. maj
Pašteta od artičokeArtičoku isecite na četiri (4-5), uklonite bradu u centru i potopite ih u vodu zajedno sa dva isceđena limuna. Kada završite, prebacite artičoku u duboku posudu i kuvajte otprilike 20 minuta....
07. dec.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako organizovati malu kuhinju i kuvati u njojKako organizovati i kuvati u maloj kuhinji je pitanje veće težine, ali i sa mnogo odgovora i mogućnosti....
05. maj
ArtičokaArtičoka srednje veličine, bilo dinstana, bilo kuvana sadrži: 60 kalorija, 4.2 g proteina; manje od 1 mg masti; 13.4 g ugljenih hidrata; 114 g natrijuma; 6.5 g vlakana....
12. maj
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kuvajte još sat i po. Na samom kraju dodajte grančicu ruzmarina i testeninu, posolite po ukusu.
Kada je testenina gotova, sklonite šerpu sa vatre. Uklonite ruzmarin....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
12. avgust
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul