Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremimo bulgurNezavisno od toga koji recept odlučite da probate, važno je znati da ga, kao i ovsenu kašu, obično treba natopiti oko 30 minuta pre nego što se koristi za predviđenu namenu....
Kako da spremimo brancina?Ide uz bilo koje garnirunge uz ribu - krompir, pirinač, povrće, voće, može da se posluži sa sosovima od vina, pavlake, maslaca, ribljeg bujona. Kako da spremimo brancina?...
Kako da prepoznamo dobru ribu?Ukoliko volite ribu, preporučujemo da probate naše recepte za:
- punjenog šarana;
- pastrmku na roštilju;
- skušu sa sosom;...
Kako da pravilno pržimo ribu?Ako ste odlučili obavezno da napravite prženu ribu, probajte:
- prženog šarana;
- brancina u tiganju;
- oradu u tiganju;
- losos u tiganju;...
Kako da spremite bukovaču?U dobijenu smesu stavite oprane i seckane pečurke da se mariniraju oko 3-4 sata, a zatim ih stavite na roštilj da se peku sa svih strana oko 3-4 minuta, u zavisnosti koliko je jaka vatra....
Kako da spremite školjke?Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi....
Kako da spremite vrganjeDa spremite ukusno jelo ili garnir od vrganja, uvek koristite samo sveže pečurke. Mlade pečurke, čija visina ne prelazi više od 7 cm, smatraju se najmekšim i najukusnijim....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKada se vino sipa, šerpu ostavite 20 minuta bez poklopca - da alkohol ispari.
Džigerica se pre prženja drži u svežem mleku. Kako bi bilo meko i sčno, ono treba da bude neposoljeno....
Kako da lako i brzo očistite ribu?Rastvorite ribu na dasci, koža treba da bude na gornjoj strani. Pospite rep solju i čvrsto ga držite, a zatim snažno pritisnite kičmu da biste spljeskali ribu.
Sada okrenite riblju kožu na dasku na dole....
Kako odmrznuti ribu?Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe?
Kako se riba odmrzava?...
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
Kako kuvati ribu iglicuKosti su mu zelenkaste, ali to ne bi trebalo da smeta ljubiteljima morskih delikatesa.
Kako se priprema riba iglica
Ovu ribu zanimljivog izgleda možete pripremiti kod kuće....
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoMeđutim, treba da zapamtite da svaki proizvod treba da se konzumira umereno, a ne da preterujete, zao što na primer, prekomerna upotreba sastoajaka, bogatih proteinima, može da optereti telo, dovede do intoksikacije i ...
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuAko želite da sačuvate maksimalne količine vitamina i minerala ove korisne ribe, onda možete da spremite ovu ribu na roštilju. Za to je potrebno da se riba opere mlakom vodom, pa se nakon toga obavezno osuši....
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....