Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pasji trnTokom 80-tih godina je sok od plodova pasjeg trna postao prvi sok koji se konumirao i kosmosu.
Sastav pasjeg trna
Sastav pasjeg trna je dosta raznolik....
25. jun
Kako sušiti banane?Banane se leti mogu seći i sušiti na suncu, ispod gaze, koja sprečava insekte da dođu do ploda. Periodično, banane se okreću i stavljaju u šarenu senku....
06. april
Kako sušiti beli luk?Tako poređan beli luk se ostavi da se suši na mestu gde je suvo i veoma dobro provetreno. Veoma je važno da dok se beli luk suši ne pada na njega direktna sunčeva svetlost....
06. dec.
Vučji zalogaji sa lukomStavite svinjetinu u smesu od soja sosa i crnog vina da se marinira oko 30 minuta.
Poređajte meso u odgovarajuću tepsiju, pa ga zatim stavite u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.
Neka se peče oko 20 minuta, a...
26. mart
Pasji jezikOvako pripremljen lek suši se u provetrenim prostorijama na suncu ili u sušari na temperaturi do 35 stepeni. Od oko 4 kg svežeg korena dobije se 1 kg suvog korena....
17. feb.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako sušiti zelene začine u rerni i mikrotalasnoj pećnici?Posle blanširanja, suši se i stavlja u plastičnu kesu i zamrzava. Možete i da ih isečete na sitne komade i stavite u kalupe za led. U kalupe treba dodati malo vode. Tako ćete uvek imati pri ruci kocku svežih začina....
21. april
Kako da sušimo divlju nanu?Divlja nana, poznata još kao bašta i nana, je višegodišnji začin jake i upečatljive arome. Njena upotreba danas je dobro zastupljena. Njome se začinjavaju razna jela kao što su supe, čorbe, janije, različita jela...
05. okt.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Vučja jabukaPripremljeni materijal se suši na mestima gde ima hlada ili u sušari na temperaturi ne višoj od 40 stepeni. Nadzemni deo se bere u vreme kada cveta, u maju i junu. Suši se na isti način kao i koren....
25. jul
Kako se suši riba?Ako vidite vlagu na ribi, nastavite da je sušite, ali ako se riba raspadne kada je savijate, predugo ste je sušili.
Kada je spremna, riba se može čuvati u zamrzivaču, u paketima ili u teglama....
30. sep.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoZamislite kako će se vaša jela začiniti ove zime ako imate sopstvene začine iz bašte kako biste ih dodali u njih. Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu...
25. nov.
Kako sušiti pomorandže?Kako sušiti pomorandže u rerni
- Kao i svaku drugu stvar koju želite da sušite, pomorandže moraju, pre svega, biti pripremljene za ovaj proces....
12. maj
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Zdravstvene koristi od pasjeg trnaPasji trn ili vučji trn i vukodržica jedna je od najkorisnijih biljaka na svetu. Koristi se od davnina i pronalazi široku upotrebu u kineskoj medicini....
07. dec.
SušiPrema zahtevima ruske sanitarne inspekcije, riba za suši treba da odstoji zamrznuta 36 sati na -18 stepeni.
Vrste sušija
Glavni sastojak svih vrsta sušija jeste suši pirinač....
25. jun
Kako da sušimo domaći sudžuk?Tamo se sudžuk suši 20-40 dana, u zavisnosti od vrste upotrebljenog mesa i njegove debljine, kao i od toga koliko želite da bude sušen....
03. nov.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako nahraniti kožuVažno je da znamo da hrana ne služi samo da nam utoli glad ili zadovolji čula. Hrana najčešće predstavlja izvor hranljivih materija koje nam pomažu da održimo naše telo zdravim i vitkim.
Pojedini minerali i vitamini...
26. feb.
Kako odmrznuti ribu?Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe?
Kako se riba odmrzava?
Glavna briga prilikom odmrzavanja smrznute ribe je bezbednost....
19. sep.
Kako kuvati amarant?U drevnim vremenima, Asteci su poštovali amarant kao biljku sa natprirodnim moćima. Kakve su to moći danas, niko ne zna. Za to su uglavnom krivi konkvistadori, koji su stavili tačku ne samo na posebne rituale koje su Asteci...
01. mart
Kako kuvati leblebiju?Leblebija se kuva veoma dugo da bi bio dovoljno ukusna. Pre kuvanja, leblebija se potopi 14 sati u vodi, a zatim kuva ne manje od sat vremena.
Leblebija je pogodna za supe, salate i glavna jela. Salata od leblebije sa...
26. dec.