Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koji su to tvrdi sirevi?Koji su to tvrdi sirevi?
24. sep.
Kuvani presovani sirevi uključuju Bofor, Ementaler, Parmezan, Grier i Komte. U kulinarskoj praksi postoji nekoliko kontraverzi o tome koji su sirevi tvrdi. Neki ih dele na tvrde i one za rendanje....
Koliko dugo traju dunje?Koliko dugo traju dunje?
16. nov.
Ali koliko dugo će dunje izdržati u skladištenju direktno zavisi od načina i uslova skladištenja. Obično se sitni plodovi i oni koji su oštećeni, udareni ili izgrebani ostavljaju za dalju obradu....
Koliko dugo se kuva različito povrćeKoliko dugo se kuva različito povrće
13. nov.
Zbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade. Vreme za koje se različito povrće kuva Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomKoliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicom
09. januar
Evo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu: 1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
Koliko dugo traje luk?Koliko dugo traje luk?
13. okt.
Ako ste kupili više luka i pitate se koliko dugo može da traje - ovaj savet je za vas. Koliko dugo ovo povrće može da izdrži zavisi u potpunosti od načina na koji se čuva....
Koliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafeKoliko traje stimulativno dejstvo šoljice kafe
01. okt.
To je najbrži način da se razbudite, a efekat dosta traje. Nova istraživanja su pokazala da dejstvo kofeina počinje nekoliko minuta nakon konzumacije....
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomPohovani topljeni sirevi sa kornfleksom
01. april
Sir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm. Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks. Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomPohovani sirevi sa gaziranom vodom
31. januar
Dva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg. U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne. U...
Pohovani sirevi za neočekivane gostePohovani sirevi za neočekivane goste
19. avgust
Jedna ideja za tobože obične pohovane sireve koji su ustvari neobični i interesantniji....
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso, boranija i sirevi u đuvečari
21. feb.
Mleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju. Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati. Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Pohovani topljeni sirevi po receptu BenijaPohovani topljeni sirevi po receptu Benija
09. nov.
Kada smo napravili sve pohovane sireve, stavite ih u frižider na 20-ak minuta. Uzimamo tiganj sa nelepljivim keramičkim premazom. Sipamo ulje, koje zagrejemo, a zatim stavimo sireve....
Umak od sireva i tamnog pivaUmak od sireva i tamnog piva
07. maj
Servirajte umak od sireva i tamnog piva sa slanim krekerima, čipsom ili prepečenim kriškama....
Topljeni sirevi sa koricom od krompiraTopljeni sirevi sa koricom od krompira
08. april
Pržite sireve dok ne dobiju zlatnu boju. Po želji možete servirati sa slatkom od borovnica....
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaPohovani sirevi sa taljatelama od tikvica
15. mart
Ovaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene. Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem. Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomPene rigate sa pet sireva i pavlakom
25. okt.
Sipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope. Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjoni sa nadevom od sireva i pavlake
09. sep.
Šampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi. Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Koliko dugo pripremljena piletina traje u frižideru?Koliko dugo pripremljena piletina traje u frižideru?
18. okt.
U frižideru, međutim, skuvana piletina u proseku traje oko 3-4 dana. Važno je i kakvo je meso – ako je sveže, traje manje dana nego prethodno odmrznuto....
Koliko dugo može da traje plavi sir?Koliko dugo može da traje plavi sir?
06. jul
Neotvoreni plavi sir ima rok trajanja od jednog do 6 meseci, u zavisnosti od pakovanja, i obično zadržava dobar kvalitet još najmanje nekoliko nedelja kada se čuva u frižideru ispod 4 stepena. Kada otvorite pakovanje plavog...
11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!11 razloga zbog kojih je jabukovo sirće upravo toliko korisno koliko se tvrdi!
11. april
Jabuke i sirće kombinuju svoja svojstva u jabukovom sirćetu i prirodnim putem vode do smanjivanja triglicerida i nivoa holesterola u organizmu, tvrdi Bateyneh, pozivajući se na istraživanje iz 2012. godine. 7....
Integralne makarone sa miksom sireva iz rerneIntegralne makarone sa miksom sireva iz rerne
19. mart
Integralne makarone sa miks sirevima iz rerne su veoma ukusne....
Najskuplji sireviNajskuplji sirevi
05. dec.
Na pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Pohovani sireviPohovani sirevi
10. april
Gotove pohovane sireve stavite na ubrus, pa na rešetku da se ocede....
Zapečeni sireviZapečeni sirevi
12. avgust
Za ove pečene sireve, narezani sirevi se stavljaju u posudu za pečenje. Dodajte komade pomorandže i dobro promešajte. Pravi se mešavina meda i konjaka i preliva se preko sira....
Najpopularniji švajcarski sireviNajpopularniji švajcarski sirevi
26. nov.
Mlečni proizvod ima zlatnu koru i tvrdu teksturu - za rendanje se koristi poseban nož....
Najukusniji meki sireviNajukusniji meki sirevi
04. avgust
Meki sirevi nude zaista unikatan ukus poštovaocima i ljubiteljima sira. Ovi sirevi obično nisu odležali i odlikuju se mekšim ukusom i bogatijom, kremastom teksturom od tvrdih sireva....