Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Torte sa keksom se mogu praviti u raznim varijantama, pa se može eksperimentisati sa kremovima i filovima - čak i torte, koje se prave po jednom te istom receptu, ali sa različitim koricama, imaju različit ukus....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
I prijatan vam bio obrok od jabuka. Ako imate jabuke na raspolaganju, ne preostaje vam ništa drugo nego da pripremite: - ukusan kolač od jabuka; - palačinke sa jabukama; - ili pečene jabuke;...
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaća - koristi, upotreba i kako se pravi
11. sep.
Stručnjaci savetuju da se pistaći konzumiraju zbog njihove visoke nutritivne vrednosti. Orašasti plodovi su idealni za obnavljanje organizma nakon iscrpljenosti. Takođe smanjuju bolesti srca, leče respiratorni sistem i...
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?
06. avgust
Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa. Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Šta predstavlja pektin od jabuka?Šta predstavlja pektin od jabuka?
25. april
Pektin od jabuka je topljiva vlaknasta materija od svežih jabuka. Može se naći u prodavnicama u različitim količinama....
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?Čaj od artičoke - kako se pravi i zašto je koristan?
27. sep.
A u Vijetnamu se tradicionalni čaj priprema od artičoke, koja je pravi eliksir zdravlja i mladosti. Zato povrće zovu vijetnamski ginseng - toliko je velika njegova lekovita moć....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Keks je ukusan i deci i odraslima, oni su sjajan desert i ukras na stolu. Čaj i kafa su ukusniji uz keks. Keks u obliku raličitih životinjica i interesantnih figurica je neverovatna radost za decu. Brašno za keks treba...