Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da utolimo glad za slatkišimaSlatke namirnice predstavljaju jedne od najomiljenijih - i malima, i velikima. Muškarcima, i ženama. Međutim, hrana o kojoj obično maštamo - čokolade, kolači ili sladoledi, nažalost je štetna za zdravlje i za struk...
17. april
Kako obuzdati želju za ugljenim hidratima i šećerimaOgromna želja za hranom poznata je mnogim ljudima. Ponekad je toliko jaka da ne postoji drugi način da se izborimo sa njom, nego da ugodimo svom telu. Najčešće se snažno povezuje sa sličnom žudnjom za šećerom i brzim ugljenim...
23. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Šta je to proteinska glad?Po svojoj suštini proteinska glad je vrsta dijete koja je za mnoge ljude brža i jednostavnija. Ovo shvatanje ovog tipa dijete je tako zato što nije potrebno da se ograničava količina hrane, već vrste hrane koju uzimamo....
30. jul
Ciklična glad leči svaku bolestRešenje za sve probleme krije se u nama samima. Ciklična glad je nešto što može imunitet da održava vitalnim. Ispostavlja se da čak i najstrašnije i nelečive bolesti mogu da se izleče prostom dijetom.
Dokazi o koristima...
06. nov.
Vanila smiruje nerve i gladMnogo ljudi, prezežno žena su navikli sa tim da se stres može prevazići sa nečim slatkim i svaki put jedu nešto slatko kada treba da se smire.
Pošto je stres naš stalni saputnik, na taj način ne samo da možete da dobijete...
03. avgust
Kako da ne osećamo glad tokom noći?Uzimanje hrane tokom noći nije previše korisno, naročito ako ga praktikujete često. Uzimanje ogromnih količina hrane tokom noći, može biti posledica sindroma noćnog obroka. On može da prouzrokuje niz zdravstvenih problema...
08. dec.
Evo kojim namirnicama ćete utoliti glad na duže vremePostoje namirnice koje mogu doneti sitnost na duže vreme, a da pritom nisu mnogo kalorične. To ih čini pravim prijateljima našem zdravom načinu života.
Kalorije kod nekih namirnica daleko od toga da su prazne....
12. jun
Ovo su namirnice koje će najbrže utoliti vašu gladSigurno ste čuli da postoje namirnice i napici koji otvaraju apetit i daju nam stalni osećaj gladi. Na primer, to su voćni sokovi, dijetetski napici, alkohol, kineska hrana, namirnice sa rafinisanim šećerom,...
11. jun
8 korisnih namirnica sa kojima ćemo zavarati glad kasno uvečeSvima se dešavalo da nakon obične večere, kasnije uveče, gledajući neki interesantan film, emisiju, da poželimo da pojedemo nešto - voće, slatko, čips, orašasti plod. Oni koji se zdravo hrane bi rekli da je to štetno i...
29. maj
Šta da pojedete kada vas mori glad - 10 niskokaloričnih predlogaAko ste na nekoj dijeti ili nekom režimu ishrane prema kojem treba da gladujete 8 sati ili više, i na početku ste, verovatno se teško borite sa osećajem gladi. Ona će vas definitivno pratiti dok se ne naviknete.
Nije...
01. maj
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako sprečiti dehidrataciju?Jedno od najopasnijih stanja za organizam je dehidratacija – proces u kome telo pati od smanjenja količine vode u njemu.
Stanje može biti prilično blago i neprimetno na prvi pogled ili izuzetno teško, pa čak i opasno po...
02. maj
Kako karamelizovati povrće?Karamelizacija je kulinarski izraz, popularan među onima koji vole da provode vreme u kuhinji. Ako ste i vi jedan od njih, verovatno ste pokušali da poslužite jelo sa ukusnim prilogom od karamelizovanog povrća, na primer...
30. april
Kako raste avokado?Avokado je voće koje potiče iz Južne Amerike. Za hranu su ga koristili drevne Maje i Asteci, koji su ga zvali Nahuatl. U prevodu ova reč označava testise, a njegovo ime je verovatno dato zbog sličnosti avokada sa ovim anatomskim...
17. avgust
Kako marinirati povrćePogrešno je misliti da se mogu marinirati samo proizvodi od mesa, ribe i morskih plodova. Većina povrća se takođe može marinirati. Ovo se možda ne odnosi na zelene salate, na primer, ali povrće kao što su pečurke, šargarepa...
23. mart
Kako odmrznuti ribu?Kupite zamrznutu ribu i sve što treba da uradite je da je odmrznete i skuvate. Dakle, koji je najbolji način za odmrzavanje ribe?
Kako se riba odmrzava?
Glavna briga prilikom odmrzavanja smrznute ribe je bezbednost....
19. sep.
Kako sušiti banane?Banane se suše lako i ovaj proces ne uključuje upotrebu hemikalija. To je ekološki proizvod koji se, čak iu industrijskim količinama, proizvodi bez dodavanja konzervansa i boja.
Način sušenja banane je prilično jednostavan...
06. april
Kako kuvati amarant?U drevnim vremenima, Asteci su poštovali amarant kao biljku sa natprirodnim moćima. Kakve su to moći danas, niko ne zna. Za to su uglavnom krivi konkvistadori, koji su stavili tačku ne samo na posebne rituale koje su Asteci...
01. mart
Kako kuvati leblebiju?Leblebija se kuva veoma dugo da bi bio dovoljno ukusna. Pre kuvanja, leblebija se potopi 14 sati u vodi, a zatim kuva ne manje od sat vremena.
Leblebija je pogodna za supe, salate i glavna jela. Salata od leblebije sa...
26. dec.
Kako oljuštiti nar?Nar je među najcenjenijim voćem, najviše zbog svojih zdravstvenih i ukusnih kvaliteta. Međutim, kada odlučimo da zalogajmo ovo ukusno voće, sigurno se svako od nas suočio sa teškim zadatkom da izvadi plod iz kore....
26. nov.