Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovaraDa li zaista mešate kajganu? Gordon Remzi odgovara
11. sep.
Koje jelo je najlakše i najbrže za pripremu? Na ovo pitanje svako će odgovoriti da je to naravno kajgana. Ovu ukusnu hranu može svako da pripremi. Nisu potrebne nikakve kulinarske sposobnosti da se promeša nekoliko jaja...
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
Izbor da li ćete jesti oljuštene jabuke ili jabuke sa korom ostaje na svakom potrošaču pojedinačno....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Seme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotrebaSeme japanske jabuke (kaki jabuka) - koristi i upotreba
02. mart
Semenke japanske jabuke, poznate i kao semenke kaki jabuke, su nusproizvod ploda japanske jabuke i imaju brojne zdravstvene koristi i razne upotrebe....
Zašto i kako da zamrznemo jabukeZašto i kako da zamrznemo jabuke
27. dec.
Smrznute jabuke se mogu dodati u pite, kolače ili štrudle od jabuka. Od smrznutih domaćih jabuka takođe se prave i odlični zimski napici - aromatični voćni napitak ili kompot....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Sazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
Kod kaki jabuka se ne može staviti drvce za sladoled, pošto su ove jabuke veoma mekane....
Dva trika da jabuke ne potamneDva trika da jabuke ne potamne
08. dec.
Ovo je naročito tačno kada želite da napravite lepu pitu od jabuka, na primer, i kada morate da isečete veliku količinu jabuka koje moraju da odstoje i čekaju da se pripreme....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Oba proizvoda su odgovarajuća za kuvanje, ali treba da budete pažljivi i da kupite kvalitetne varijante. Izbegavajte veštačke zamene ili imitirajuće proizvode....
Da li treba doručkovati ujutru?Da li treba doručkovati ujutru?
16. avgust
Važno je da jedete na način koji vam najviše odgovara. Neće se svi osećati podjednako dobro ako ujutru moraju da doručkuju ovsene pahuljice. Ono što funkcioniše za neke možda neće raditi za druge....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Uprkos nekim naporima, nisu pronađeni odgovarajući zamenici želatina sa stabilnošću i niskom cenom....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Stevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...