Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Kako se spremaju zamrznuti vrganji?
03. nov.
Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti. Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
Jedinstveni peljmeni u đuvečariJedinstveni peljmeni u đuvečari
11. okt.
U ovom slučaju sam koristila zamrznute peljmene sa nadevom od piletine, nisam ih odmrzavala niti kuvala prethodno, za ovaj recept to nije potrebno....
Peljmeni sa krompiromPeljmeni sa krompirom
20. mart
Razredite sos vodom i prelijte peljmene sa krompirom. Servirajte tople....
Peljmeni u sosu od pavlakePeljmeni u sosu od pavlake
21. mart
Sipajte zamrznute peljmene u 2 litre kipuće vode. Dodajte bujon i polovinu maslaca. Sačekajte da voda ponovo provri i nakon 5-10 minuta izvadite peljmene i ostavite da se ocede....
Peljmeni na uralski načinPeljmeni na uralski način
18. jul
Dobro zalepite krajeve kako bi se dobio polukrug i zatim sjedinite oba kraja polukruga. U veliku šerpu sipajte vodu, lovorov list i so....
Domaći peljmeni sa pavlakomDomaći peljmeni sa pavlakom
11. april
Gotove peljmene prellijte sosom....
Peljmeni na moj načinPeljmeni na moj način
05. januar
Servirajte peljmene tople sa maslacem i pavlakom....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
To uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
Domaći peljmeni sa mlevenim mesomDomaći peljmeni sa mlevenim mesom
12. jul
Na svaki krug se stavlja malo nadeva (otprilike 1 kašičica) i krajevi se pričvršćuju, tako da se dobije polumesec, koji uvijamo u puža. Gotovi peljmeni se čuvaju na hladnom pre serviranja....
Pikantni peljmeni na azijski načinPikantni peljmeni na azijski način
22. avgust
Promešajte dobro dobijeni sos i prelijte kuvane peljmene začinjene maslacem. Po željite možete dodati malo bujona u kojem su se kuvali peljmeni u tanjir....
Ruski peljmeni sa ukusnim nadevomRuski peljmeni sa ukusnim nadevom
04. april
Testo razdelimo na 6 lopti i počinjemo ovako: Prvo: razvijemo testo jedne lopte da se dobije kora debljine otprilike 1 cm i njome prekrivamo peljmenicu. Lagano pređemo oklagijom kako bi se pokazali tragovi kutijica....
Tartarski peljmeni sa jagnjećim mesomTartarski peljmeni sa jagnjećim mesom
29. jun
Jagnjetinu sitno isecite i pomešajte sa polovinom maslaca. Dodajte sitno iseckan luk, sitno iseckane paprike i beli luk. Dodajte so i biber, dodajte jednu šolju vode i ostaivte smesu 15 minuta. Od brašna, pola šolje vode...
Pikantni peljmeni sa mlevenim mesomPikantni peljmeni sa mlevenim mesom
26. dec.
Ako imate kalup za peljmene stavite koru na njega. Napravite džepove i napunite kašikom od smese. Razvijte drugu koru i oblikujte šestougaone peljmene....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako se priprema pileća supa?Kako se priprema pileća supa?
07. sep.
Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa. Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
Kako se priprema crveno sočivo?Kako se priprema crveno sočivo?
17. jun
Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
Peljmeni sa mlevenim mesom i lukomPeljmeni sa mlevenim mesom i lukom
09. jul
Peljmeni sa mlevenim mesom mogu da budu zamrznuti, testo bez jaja se ne raspada za vreme kuvanja. U veliku posudu prosejte brašno sa solju. Dodajte vruću vodu i ulje....
Peljmeni sa nadevom od sira i jajaPeljmeni sa nadevom od sira i jaja
02. jul
Vade se rupičastom kašikom i prelivaju se istopljenim maslacem. Peljmeni sa nadevom od sira i jaja se serviraju topli....
Peljmeni sa mlevenim mesom i šumskim vrganjimaPeljmeni sa mlevenim mesom i šumskim vrganjima
16. okt.
U vrelu vodu stavljamo jedan po jedan peljmen. Kad se skuvaju i isplivaju na površinu peljmeni su gotovi....