Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
03. nov.
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo....
16. januar
Jedinstveni peljmeni u đuvečariU ovom slučaju sam koristila zamrznute peljmene sa nadevom od piletine, nisam ih odmrzavala niti kuvala prethodno, za ovaj recept to nije potrebno....
11. okt.
Peljmeni sa krompiromRazredite sos vodom i prelijte peljmene sa krompirom.
Servirajte tople....
20. mart
Peljmeni u sosu od pavlakeSipajte zamrznute peljmene u 2 litre kipuće vode. Dodajte bujon i polovinu maslaca. Sačekajte da voda ponovo provri i nakon 5-10 minuta izvadite peljmene i ostavite da se ocede....
21. mart
Peljmeni na uralski načinDobro zalepite krajeve kako bi se dobio polukrug i zatim sjedinite oba kraja polukruga.
U veliku šerpu sipajte vodu, lovorov list i so....
18. jul
Kako se priprema heljdaTo uradite uveče, a ujutru je odvijte i ona je spremna za konzumaciju
Za pripremu supe je najbolje dodati heljdu pred sam kraj kuvanja, da se ne bi previše skuvala....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Domaći peljmeni sa mlevenim mesomNa svaki krug se stavlja malo nadeva (otprilike 1 kašičica) i krajevi se pričvršćuju, tako da se dobije polumesec, koji uvijamo u puža.
Gotovi peljmeni se čuvaju na hladnom pre serviranja....
12. jul
Pikantni peljmeni na azijski načinPromešajte dobro dobijeni sos i prelijte kuvane peljmene začinjene maslacem.
Po željite možete dodati malo bujona u kojem su se kuvali peljmeni u tanjir....
22. avgust
Ruski peljmeni sa ukusnim nadevomTesto razdelimo na 6 lopti i počinjemo ovako:
Prvo: razvijemo testo jedne lopte da se dobije kora debljine otprilike 1 cm i njome prekrivamo peljmenicu. Lagano pređemo oklagijom kako bi se pokazali tragovi kutijica....
04. april
Tartarski peljmeni sa jagnjećim mesomJagnjetinu sitno isecite i pomešajte sa polovinom maslaca. Dodajte sitno iseckan luk, sitno iseckane paprike i beli luk.
Dodajte so i biber, dodajte jednu šolju vode i ostaivte smesu 15 minuta. Od brašna, pola šolje vode...
29. jun
Pikantni peljmeni sa mlevenim mesomAko imate kalup za peljmene stavite koru na njega. Napravite džepove i napunite kašikom od smese. Razvijte drugu koru i oblikujte šestougaone peljmene....
26. dec.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Postoje jela koja vole svi i koja postaju deo nacionalne kuhinje. Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje...
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Crveno sočivo je odgovarajuće za pripremu ćuftica od sočiva, što je klasika u arapskoj kuhinji....
17. jun
Peljmeni sa mlevenim mesom i lukomPeljmeni sa mlevenim mesom mogu da budu zamrznuti, testo bez jaja se ne raspada za vreme kuvanja.
U veliku posudu prosejte brašno sa solju.
Dodajte vruću vodu i ulje....
09. jul
Peljmeni sa nadevom od sira i jajaVade se rupičastom kašikom i prelivaju se istopljenim maslacem.
Peljmeni sa nadevom od sira i jaja se serviraju topli....
02. jul
Peljmeni sa mlevenim mesom i šumskim vrganjimaU vrelu vodu stavljamo jedan po jedan peljmen. Kad se skuvaju i isplivaju na površinu peljmeni su gotovi....
16. okt.