Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Zreo pasulj sa kobasicomDolivamo bujon od pasulja, 2-3 kutlače i pokrivamo tiganj poklopcem na oko 15 minuta, da se kobasica izdinsta.
Nakon toga je dodajemo u pasulj....
22. jun
Zreo pasulj sa pečurkamaOstavljamo da se kuvaju i nakon oko 30 minuta dodajemo očišćene i isečene pečurke. Kuvamo pasulj dok ne bude potpuno gotov.
Kad bude gotovo sipamo izrendan paradajz i posolimo po ukusu....
23. mart
Ukusan zreo pasulj u rerniPasulj se stavlja u rernu i peče se na 200 stepeni dok se sos ne zgusne (oko 60 minuta).
Nek vam je ukusan ovaj zreli pasulj u rerni....
19. mart
Postan zreo pasulj u đuvečariOperite pasulj i izbacite zrna koja su isplivala. Stavite ga na vatru u odgovarjauću posudu sa hladnom vodom, koliko da ga pokrije.
Kad voda provri, izbacite je. Pasulj sipajte u đuvečaru....
15. nov.
Zreo pasulj sa svinjskim raguomPasulj stavite u šerpu sa malo vode.
Kad voda provri, ocedite pasulj, operite ga hladnom vodom i stavite u šerpu.
Stavite ragu i ulje 2-3 supene kašike i sipajte oko 2 l hladne vode....
24. april
Zreo pasulj sa mlevenim mesomOcedite skuvani pasulh i dodajete ga u mleveno meso zajedno sa paprikom. Mešate i poklapate posudu. Kuvate jelo na tihoj vatri 30 minuta. Servirate sa prženim krompirom ili krompir pireom....
01. januar
Zreo pasulj u rerni sa zapečenim lukomOčistite, operite i stavite pasulj u hladnu vodum stavite na ringlu i kuvajte 10 minuta....
25. maj
Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečariPospite svinjetinu sa pasuljem peršunom, isečenim na sitno.
Zreo pasulj sa svinjetinom u đuvečari je gotov!...
25. nov.
Zreo pasulj sa kobasicom u šerpiZreli pasulj se natopi uveče u hladnoj vodi. Ujutru se voda zameni novom, stavlja se jedna kašičica sode i pasulj se kuva tako 15 minuta....
22. april
Zreo pasulj sa zapečenim svinjskim rebrimaOperite pasulj, stavite u šerpu da vri sa malo vode, prospite je nakon 10 minuta....
08. feb.
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Zreo pasulj sa kobasicom u zemljanoj posudiOperani pasuj prelijte hladnom vodom i kuvajte 30 minuta na vatri. Prospite vodu, sipajte oko 1 litar i 400 ml izvorske vode u glinenu posudu....
24. maj
Zreo pasulj sa svinjetinom u ekspres loncuPržimo kratko i prebacujemo sve u šerpu sa pasuljem. Sipamo oko 2 litre tople vode, posipamo 1 kašičicom soli i kuvamo na tihoj vatri sa poklopcem 30 minuta....
28. januar
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Zreo beli pasulj na seoski način sa kobasicomOperemo pasulj i stavljamo ga u vrelu vodu, dodajemo i 1 kašičicu šećera, da se brže skuva....
14. sep.
Kako se kuva crveni pasulj?Postoje različiti načini za pripremanje crvenog pasulja. Najpopularniji je da se potopi pasulj prethodno veče pre pripreme. Ovo značajno smanjuje vreme koje mu je neophodno kako bi se skuvao....
14. okt.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako se priprema pileća supa?Kod nas su to čorba od pasulja, pita sa sirom, musaka i pileća supa.
Pileća supa se smatra idealnom hranom tokom prehlada, greje, leči i okrepljuje, a imamo i savršen recept za pileću supu protiv gripa....
07. sep.
Kako se priprema crveno sočivo?Zbog činjenice da se crveno sočivo raskuva brzo, ono je posebno odgovarajuće za pripremu krem čorbi ili pirea. Imajte u vidu poslednje, nemojte misliti da pire može da se pripremi samo sa kromporm....
17. jun