Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Na plaži se jede zdravo! Evo kakoNa plaži se jede zdravo! Evo kako
09. avgust
Tokom cele godine sanjamo o tome kako ćemo dobiti blistav i preplanuli ten na plaži. A tamo, na vrelom pesku, vreme je za nešto što će nas rashladiti. To može biti i niskokalorično i hranljivo, i vrlo ukusno....
Aromatični celer sa pečurkama i ječmomAromatični celer sa pečurkama i ječmom
21. okt.
Umotajte celer u foliju, ostavljajući mali otvor na vrhu. Stavite maslac na celer tako da se istopi i oko njega, i poklopite. Peći na 190 stepeni oko 2 sata ili dok ne omekša....
Salata od celera i cvekleSalata od celera i cvekle
31. avgust
Operite povrće i narendajte ga na sitno rende. Pomešajte sa sitno isečenim peršunom. Začinite salatu uljem i sokom od limuna i ukrasite grančicama peršuna....
Pire od celera i krompiraPire od celera i krompira
16. feb.
Sipajte ga u tanjir i ukrasite listićima celera i maslinama! Pire od celera i krompira je gotov....
Pire od celera i pavlakePire od celera i pavlake
12. jul
Dodaje celer i malo soli. Kuvajte dok povrće ne bude gotovo. Izvadite celer i pasirajte pasatorom da biste se uverili da neće ostati komadići. Krompir ocedite od vode i stavite u posudu....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se čuva celer?Kako se čuva celer?
31. okt.
Celer možete staviti i u vakuum kese, s tim što treba da izbacite što je moguće više vazduha pre nego što ih zatvorite. Stavite spakovan celer u deo frižidera za povrće....
Krem supa od celera i karfiolaKrem supa od celera i karfiola
29. nov.
Krem supa od celera i karfiola koja je korisna i hranljiva. Operemo karfiol za supu i stavljamo ga u šerpu pokrivenu vodom. Dodajemo so po ukusu i 10 minuta nakon što provri voda isključujemo ringlu....
Koliko često je dobro da se jede meso?Koliko često je dobro da se jede meso?
05. avgust
Mnogi od nas smatraju da vegetarijanci imaju izuzetno uravnoteženu ličnost i da žive mnogo zdravije od ljudi koji jedu meso. Da li je to zaista istina? Ljudi postaju vegetarijanci iz različitih razloga. Neki, naročito...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Zdrava salata od celera i zelene jabukeZdrava salata od celera i zelene jabuke
23. mart
Stabljike celera se takođe očiste i iseku na sitne komade. U posudi pomešajte sajder od jabuke, maslinovo ulje i sirće i dobro umutite. Stavite jabuke, celer i dresing u posudu....
Kako se sagorevaju kalorijeKako se sagorevaju kalorije
03. jun
Kada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
Kako se zamrzava povrćeKako se zamrzava povrće
27. april
Pravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste. Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Tako ćete imati pri ruci svež patlidžan, koje možete koristiti u raznim jelima tokom cele zime. Tu možete staviti i grančice zelenila koje će takođe ostati pune vitamina u soli....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini! Razlozi za njegovo potcenjivanje nisu baš jasni, ali je dokazano da u svetu...
Kako se špikuje meso?Kako se špikuje meso?
12. januar
Gotovo sve vrste mesa, posebno ako su u velikim komadima, zahtevaju dodatnu primarnu kulinarsku obradu. To uključuje postupke kao što su udaranje čekićem, pohovanje, špikovanje, oblikovanje isecanjem, suvo i mokro mariniranje...
Kako se karamelizuje meso?Kako se karamelizuje meso?
. nov.
Kulinarstvo je izuzetna umetnost, zajedno sa posluživanjem i aranžiranjem hrane. Istinski dobar kuvar je onaj koji ume da na najbolji način kombinuje ove strane kulinarstva. Francuzi imaju prvenstvo u pogledu veština...
Kako se čuva boranija?Kako se čuva boranija?
21. nov.
Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
Kako se čuva vino?Kako se čuva vino?
14. okt.
Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
Kako se začinjava ćuretina?Kako se začinjava ćuretina?
16. jun
Meso koje se ne toliko često koristi kod nas i nije toliko popularno, više ne netipično za nas je ćureće meso. Obično ga vezujemo za američku kuhinju i najviše za Dan zahvalnosti. Pošto kod nas apetitno ćureće meso...
Kako se kuva artičokaKako se kuva artičoka
15. jun
Artičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka. Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...