Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Rečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
MaskarponeMaskarpone
26. april
Maskarpone - nezamenljiv sastojak većini omiljenog Tiramisua. Čudno to izgledalo ili ne, iako je sir, maskarpone se koristi uglavnom za deserte, a najviše u pripremi kremova i museva....
Krem Maskarpone sa BorovnicamaKrem Maskarpone sa Borovnicama
29. jun
1
Uživajte u sjajnom Kremu Maskarpone sa borovnicama!...
Krem maskarpone sa keksomKrem maskarpone sa keksom
24. maj
Od ovih sastojaka se dobija 6 komada krema maskarpone sa keksom - u zavisnosti od veličine posudica/čaša u kojima je napravljen....
Šta je šarlan i kako se koristi?Šta je šarlan i kako se koristi?
08. dec.
Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
Kako se koristi špric (poš) za torte?Kako se koristi špric (poš) za torte?
02. jun
Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
Za šta i kako se koristi rujZa šta i kako se koristi ruj
25. jul
Koristi od ruja Ruj se koristi kod rana Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Kada mogu da se koriste lanena jaja? Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?
03. jun
Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiBrašno koje se samo diže - kako se pravi i koristi
23. jul
Obično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?
19. januar
Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti. Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
Keks torta sa kremom maskarpone i jagodamaKeks torta sa kremom maskarpone i jagodama
24. jul
U umućeni maskarpone u delovima dodajte pavlaku, mešajte spatulom kružnim pokretima da se dve smese pomešaju da ne padne umućena pavlaka....
Krem od maskarponea i rikoteKrem od maskarponea i rikote
03. mart
Svež i lak za nepce, krem od rikote i maskarponea zaista može da se kombinuje sa svakim dezertom kao odličan nadev. Kombinujte oceđenu rikotu sa šećerom i maskarponeom....
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiCejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristi
15. mart
Međutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaća - koristi, upotreba i kako se pravi
11. sep.
Ulje od pistaćija se koristi za probleme kože, kose i noktiju. Čisti pigmentaciju na licu, uklanja podočnjake, omekšava kožu, vlaži je i hrani....
Torta od maskarponea i bele čokoladeTorta od maskarponea i bele čokolade
16. april
Zatim se mikserom umuti maskarpone za tortu. Spatulom tri puta dodajte šlag u maskarpone. Sa tim je krem za tortu gotov....
Desert od maskarponea i tečne čokoladeDesert od maskarponea i tečne čokolade
24. dec.
Desert od maskarponea i tečne čokolade je gotov....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da koristimo maskarpone za pravljenje torte?Kako da koristimo maskarpone za pravljenje torte?
15. januar
Ako želite da napravite tortu i izabrali ste da koristite maskarpone za vaš krem, ali ne znate kako tačno da ga koristite - onda čitajte dalje....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?
30. nov.
Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava. Za šta se koriste morske špargle?...
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...