Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaRečna pastrmka na roštilju je veoma nežna i aromatična, posebno ako se pridržavate recepta i korisnih saveta....
07. avgust
MaskarponeMaskarpone - nezamenljiv sastojak većini omiljenog Tiramisua. Čudno to izgledalo ili ne, iako je sir, maskarpone se koristi uglavnom za deserte, a najviše u pripremi kremova i museva....
26. april
Krem maskarpone sa keksomOd ovih sastojaka se dobija 6 komada krema maskarpone sa keksom - u zavisnosti od veličine posudica/čaša u kojima je napravljen....
24. maj
Šta je šarlan i kako se koristi?Ukus i aroma su neodoljivi i dokazani, koristi za organizam takođe....
08. dec.
Kako se koristi špric (poš) za torte?Uvek se setite da svako mođe da koristi ljuštilicu, naprimer....
02. jun
Za šta i kako se koristi rujKoristi od ruja
Ruj se koristi kod rana
Zbog dragocenih sastojaka u listovima biljke, ruj se koristi kod rana, uključujući i one gnojne....
25. jul
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKada mogu da se koriste lanena jaja?
Možete da koristite ovu vrstu veganski jaja kada pečete keksiće, mafine, pogače, palačinke i dr. Lanena jaja mogu da se koriste u mnogo različitih recepata....
17. mart
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Takođe se mogu koristiti u mlevenom obliku i trljati po mesu, posuti po jelima sa pasuljem i pirinčem ili koristiti kao zamena za sumak....
03. jun
Brašno koje se samo diže - kako se pravi i koristiObično se koristi obično belo brašno, ali se po želji može koristiti i celuloza, pšenica ili druga specifična vrsta brašna prema vašim ličnim preferencijama....
23. jul
Šta sadrži laneno seme i kako se koristi?Potiče iz drevne kulture - lan, a prvobitno koristio za izradu odeće, a zatim su otkrivene njegove lekovite prednosti.
Danas se laneno seme široko koristi u ishrani – od ovsene kaše do keksa....
19. januar
Keks torta sa kremom maskarpone i jagodamaU umućeni maskarpone u delovima dodajte pavlaku, mešajte spatulom kružnim pokretima da se dve smese pomešaju da ne padne umućena pavlaka....
24. jul
Krem od maskarponea i rikoteSvež i lak za nepce, krem od rikote i maskarponea zaista može da se kombinuje sa svakim dezertom kao odličan nadev.
Kombinujte oceđenu rikotu sa šećerom i maskarponeom....
03. mart
Cejlonski čaj - kako se sprema i koje su koristiMeđutim, ovo važi ako ne koristite šećer ili druge zaslađivače u svom čaju....
15. mart
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviUlje od pistaćija se koristi za probleme kože, kose i noktiju.
Čisti pigmentaciju na licu, uklanja podočnjake, omekšava kožu, vlaži je i hrani....
11. sep.
Torta od maskarponea i bele čokoladeZatim se mikserom umuti maskarpone za tortu.
Spatulom tri puta dodajte šlag u maskarpone.
Sa tim je krem za tortu gotov....
16. april
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da koristimo maskarpone za pravljenje torte?Ako želite da napravite tortu i izabrali ste da koristite maskarpone za vaš krem, ali ne znate kako tačno da ga koristite - onda čitajte dalje....
15. januar
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Možete narendati unutrašnjost kokosa i da koristite brašno za pripremu jela i poslastica....
13. januar
Morske špargle (caklenjača) - šta je to i kako se koriste?Pored toga, morske špargle se takođe široko koriste zbog svojih antioksidativnih svojstava.
Za šta se koriste morske špargle?...
30. nov.
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca.
Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...
28. januar