Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje....
20. dec.
Kako da zamrznemo zelene začine?Sveže povrće tokom cele godine više nije nemoguća misija, ali po ukusu, veštački uzgajano povrće nije najbolja opcija. Mirisni i ukusni zeleni začini, ubrani iz bašte, ne mogu se uporediti sa nijednom drugom ponudom....
09. avgust
Zašto i kako da zamrznemo jabukeUjutro zamrznuto voće prebacite u kesicu za zamrzavanje. U ovom obliku bolje će zadržati oblik i plodovi se neće lepiti....
27. dec.
Kako da zamrznemo i odmrznemo lososa?Evo šta treba da znate o odmrzavanju lososa:
Ako ste kupili veće količine lososa nego što su vam potrebne u tom trenutku, to je dobar razlog da zamrznete ribu koju nećete koristiti odmah....
28. maj
Čorba od puževa i spanaćaOstavite puževe da se očiste na jednu noć, poklipite ih u odgovarajućoj posudi.
Operite ih sa mnogo vode.
Izdinstajte sitno iseckan luk, dok ne omekša. Dodajte spanać....
26. maj
Rapani (Morski puževi) u tiganjuVerovatno možete pretpostaviti da se dobro slažu sa belim vinom....
09. okt.
Čorba od puževa i koprivePuževe stavite u plastičnu cediljku ili drugu posudu sa ne prevelikim otvorima. Na dno posude stavite vlažni peškir ili krpu. Ostavite puževe da stoje 3 dana, kako bi puževi očistili sadržaj iz stomaka....
20. jun
Čorba od puževa i zeljaOperite puževe i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Gotove puževe operite ponovo.
Izdinstajte isečene na stitno luk, zelje i kiseljak u ulju. Nalijte oko 1, 5-2 litra tople vode....
27. dec.
Salata od morskih puževa s lukomU posudu sipamo morske puževe i luk, nakon čega iscedimo limun i dodajemo još soli po ukusu. Polivamo maslinovim uljem i mešamo morsku salatu.
Ostavljamo da primi ukuse pola sata. Serviramo sa strukom peršuna....
11. sep.
Puževi s tikvicama i pirinčem u rerniDodaju se puževi isceđeni od limunovog soka, dinstaju se uz blago mešanje nekoliko minuta (7-8 minuta, blago smanjimo ringlu, da ne zagore) i dodaje se pirinač. Meša se dok ne postane prozračan....
01. jun
Kako da zamrznemo vrganje?Po želji, pre nego što zamrznemo vrganje, možemo da ih blanširamo. Treba da ih dobro operemo i da blanširamo, stavljamo ih u vrelu vodu na oko 5 minuta obavezno bez dodatka soli....
27. jul
Kako da zamrznemo voće?Kod ovog voća se preporučuje da ga prvo poređate u pleh i da ga zamrznete na nekoliko sati, a da ga nakon toga rasporedite u kesice i vratite u zamrzivač....
27. nov.
Kako da zamrznemo mleveno meso?Zamrznuto mleveno meso se može odmrznuti na mnogo načina. Kesa pljosnatog zamrznutog mlevenog mesa će se odmrznuti u frižideru za manje od dva sata ili u mikrotalasnoj za manje od pet minuta....
23. sep.
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da ispečemo patlidžanPatlidžani se peku na ringli, što je ujedno i klasičan način, ali nakon pečenja povrća ringla treba da se dobro očisti. Kako ne bi gubili vreme sa čišćenjem, stavite parče folije na ringlu i stavite patlidžan preko. Tako...
26. jul
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
Kako da pripremimo tunuTuna se priprema na različite načine u različitim krajevima sveta. U Italiji se pravi zapečena tuna sa krompirom i alevom paprikom ili se servira karpačo - fino isečeno sirovo meso tune. U Japanu, kao što je već...
16. mart
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart