Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituPreostale kore za pitu mogu da se koriste za pravljenje raznih brzih recepata, od slanih do slatkih....
03. jul
Domaći krem sa žumancima i maslacemPri serviranju domaćeg krema sa žumancima i maslacem možete da pospete smeđim šećerom i istopite pomoću gorionika....
19. maj
Pohovana mocarela sa žumancima i sosom od paradajzaMocarelu kratko pržiti sa obe strane u teflonskom tiganju sa malo ulja.
Paziti da panir smesa ne zagori, čim postane zlatne boje, izvaditi pohovanu mocarelu i staviti na ubrus da se iscedi višak masnoće....
23. feb.
Povrće sa žumancem za bebeSkuvajte jedno jaje i uzmite pola žumanca. Dodajte ga u pire.
Promešajte dobro sve i poslužite povrće sa žumancem za bebe....
07. april
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Šta da uradimo sa preostalim špagetama?Predložićemo vam nekoliko varijanti šta da uradite sa preostalim špagetama.
Prva varijanta, koje bi se svako setio je da napravi drugi sos i da špagate iskoristi, a da pritom ima malo raznovrsnosti u obroku....
15. maj
Jaja punjena žumancem i majonezomSve se meša da bude homogeno i po želji se dodatno začinjava sa još šarene soli i bibera.
Dobijenom smesom od žumaca se pune rupe u polovinama jaja, a to može da se radi malom kašičicom ili špricom....
18. feb.
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate.
Najvažnije pravilo...
18. jul
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
06. dec.
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
03. april
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart
Šta da skuvam sa paprikama?Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
27. avgust
Šta da skuvamo sa bundevomMeđu zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
02. nov.
Čokoladni mafini sa preostalim kvasomSa njime mogu da se spreme mnoga različita peciva, palačinke, krekeri i šta sve ne. Danas vam nudim jedna veoma ukusne i mekane čokoladne mafine sa preostalim kvasom....
16. jul
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
28. avgust
Šta da spremite sa mlevenim mesomPosipajte preko preostali kačkavalj. Pecite u umerenoj rerni oko 40 minuta, a lazanju pokrijte folijom, kako ne bi zagorela odozgo....
22. sep.
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaČak i ako niste uzgajivači pečuraka po duši ili pak ne volite jesti jela sa pečurakama, sigurno znate kako izgledaju popularne pečurke kao što su šampinjoni, srnele, vilin prsten, vrganji ili pečurke bukovače.
Verovatno...
19. sep.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
24. okt.
Šta da radite sa užeglom slaninom?Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi.
Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
11. april
1
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeKorisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina.
Brašno od heljde se još uvek ne...
23. dec.