Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
Šta da napravimo sa preostalim korama za pituŠta da napravimo sa preostalim korama za pitu
03. jul
Preostale kore za pitu mogu da se koriste za pravljenje raznih brzih recepata, od slanih do slatkih....
Domaći krem sa žumancima i maslacemDomaći krem sa žumancima i maslacem
19. maj
Pri serviranju domaćeg krema sa žumancima i maslacem možete da pospete smeđim šećerom i istopite pomoću gorionika....
Pohovana mocarela sa žumancima i sosom od paradajzaPohovana mocarela sa žumancima i sosom od paradajza
23. feb.
Mocarelu kratko pržiti sa obe strane u teflonskom tiganju sa malo ulja. Paziti da panir smesa ne zagori, čim postane zlatne boje, izvaditi pohovanu mocarelu i staviti na ubrus da se iscedi višak masnoće....
Povrće sa žumancem za bebePovrće sa žumancem za bebe
07. april
Skuvajte jedno jaje i uzmite pola žumanca. Dodajte ga u pire. Promešajte dobro sve i poslužite povrće sa žumancem za bebe....
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?
14. nov.
Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
Šta da uradimo sa preostalim špagetama?Šta da uradimo sa preostalim špagetama?
15. maj
Predložićemo vam nekoliko varijanti šta da uradite sa preostalim špagetama. Prva varijanta, koje bi se svako setio je da napravi drugi sos i da špagate iskoristi, a da pritom ima malo raznovrsnosti u obroku....
Jaja punjena žumancem i majonezomJaja punjena žumancem i majonezom
18. feb.
Sve se meša da bude homogeno i po želji se dodatno začinjava sa još šarene soli i bibera. Dobijenom smesom od žumaca se pune rupe u polovinama jaja, a to može da se radi malom kašičicom ili špricom....
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica i kako da radimo sa njom
13. mart
Halogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo. Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaŠta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikama
18. maj
Mnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima. U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?Šta da radimo sa zamrznutim školjkama?
18. jul
Zamrznute školjke su veoma zahvalne za kulinarsku obradu. One mogu da se ostave i ufrižideru ili da se razmrznu na sobnoj temperaturi, i nakon toga da se pripremaju različita jela, predjela i salate. Najvažnije pravilo...
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa hladnim špagetama?
06. dec.
Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo? Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?
03. april
Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da skuvamo sa bundevomŠta da skuvamo sa bundevom
02. nov.
Među zlatnim darovima jeseni, bundeva zauzima značajno mesto, jer nudi više nego ukusna jela i mirisne jesenje uspomene. Ona krije ključ za uravnoteženu ishranu i zdrav način života. To je zato što nakon toplotne obrade,...
Čokoladni mafini sa preostalim kvasomČokoladni mafini sa preostalim kvasom
16. jul
Sa njime mogu da se spreme mnoga različita peciva, palačinke, krekeri i šta sve ne. Danas vam nudim jedna veoma ukusne i mekane čokoladne mafine sa preostalim kvasom....
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Posipajte preko preostali kačkavalj. Pecite u umerenoj rerni oko 40 minuta, a lazanju pokrijte folijom, kako ne bi zagorela odozgo....
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Šta da skuvamo sa enoki pečurkamaŠta da skuvamo sa enoki pečurkama
19. sep.
Čak i ako niste uzgajivači pečuraka po duši ili pak ne volite jesti jela sa pečurakama, sigurno znate kako izgledaju popularne pečurke kao što su šampinjoni, srnele, vilin prsten, vrganji ili pečurke bukovače. Verovatno...
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove?
24. okt.
Šta da radimo ako stalno imamo nadut stomak i gasove? Nadut stomak i gasovi su često uzrokovani neredovnom ishranom i konzumiranjem nezdrave hrane, pretrivanje sa ugljenim hodratima ili ljutom hranom....
Šta da radite sa užeglom slaninom?Šta da radite sa užeglom slaninom?
11. april
1
Nažalost, usoljena slanina može da se pokvari, ali kao i kod svih masti, biće potrebno dosta vremena da se to desi. Ako se, naravno, pravilno skladišti, usoljena slanina, koja se čuva u frižideru, može da izdrži i do...
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Korisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina. Brašno od heljde se još uvek ne...