Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Uskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jajaUskršnja jaja, kuvana u aparatu za kuvanje jaja
07. maj
Skuvamo jaja u aparatu za kuvanje jaja na stepenu za tvrdo kuvana jaja....
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
Pasulj spada u najčešće pripremljanim kuvanim jelima na ovim prostorima. Došao iz daleke Amerike, on je izuzetno koristan za ljudski organizam....
Kako se konzervira patlidžan?Kako se konzervira patlidžan?
07. mart
Najpopularniji način očuvanja patlidžana je u obliku biljnog kavijara ili paštete. Za konzervaciju gotovih jela od patlidžana možete koristiti kuvano, prženo, pečeno i dinstano povrće....
Da li se deblja od pirinča?Da li se deblja od pirinča?
21. dec.
Pirinač je hrana nedovoljno cenjenih kvaliteta. Izuzetno je bogat složenim ugljenim hidratima, koji su glavni izvor energije za ljudsko telo. Postoji predrasuda da je skrob koji se nalazi u pirinču razlog za nakupljanje...
Da li je pivo štetno kod dijabetesa?Da li je pivo štetno kod dijabetesa?
28. jul
Pivo je jedan od napitaka koji se najviše konzumira u celom svetu. Prema statističkom istraživanju, nalazi se na trećem mestu, odmah iza vode i čaja. Smatra se jednim od najstarijih napitaka, dobijenih procesom fermentacije...
Da li je med štetan kod dijabetesaDa li je med štetan kod dijabetesa
11. maj
Ishrana svakog dijabetičara je veoma stroga, odnostno unos šećera i slatkiša. Zbog toga nije iznenađujuće pitanje da li je med dozvoljen kod pacijenata koji imaju dijabetes. Dijabetes je neizlečiva bolest, koja je povišen...
Kako se ljušti patlidžan?Kako se ljušti patlidžan?
19. jun
Konzumiranje kore patlidžana smanjuje rizik od razvoja psihičkih oboljenja. Kako se ljušti patlidžan? Kod korišćenja patlidžana u pripremi jela on se ljušti u šaru zebre....
Kako se lako ljušti jabuka?Kako se lako ljušti jabuka?
21. april
Može se konzumirati u svežem stanju, služi kao sirovina za kuvanje i pripremanje pića. Jabuke vole mnogi, ali ne mogu svi da zamisle kako je lako oljuštiti jabuku....
Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?Možemo li da konzerviramo kuvana jela u teglama?
17. okt.
koje sadrže: - Ako želite da sačuvate posna jela, uključujući i supe (možete i piletinu i supu sa ćufticama), kuvajte tegle 10-12 minuta; - Ako je hrana koju želite da sačuvate duže vreme pasulj, grašak, sočivo, patlidžan...
Kako da ispečemo patlidžanKako da ispečemo patlidžan
26. jul
Kada patlidžan omekša, izvadite ga iz rerne. Patlidžan se može peći i u mikrotalasnoj peći. U tom slučaju isecite gordnji deo patlidžana. gde se nalazi drška....
Kako da sterilizujemo patlidžanKako da sterilizujemo patlidžan
25. maj
Predložiću vam dva recepta za sterilizovanje patlidžana. Jedan recept je sterilizovanje patlidžana za jela - đuveč ili neko drugo jelo, u koje volite da dodajete patlidžan....
Kako da se hranimo kod kolitisa?Kako da se hranimo kod kolitisa?
22. mart
Može se uključiti u ishranu sveža riba pravilno kuvana na pari ili kuvana. Povrće se koristi isključivo u obliku bujona. Među pićima, pogodni su čaj, posebno zeleni čaj, mineralna voda....
Kako da se hranimo kod anemije?Kako da se hranimo kod anemije?
20. mart
Nedostatak gvožđa u organizmu je važan problem, jer njegovo ispoljavanje govori o anemiji. Ovo je naziv najčešće bolesti krvi. Najviše oboleljevaju žene i deca. Činjenica je da gvožđe prvenstveno pomaže u održavanju...
Kako da se hranimo kod gastritisaKako da se hranimo kod gastritisa
15. mart
Umesto toga, treba je pripremiti kuvanjem, dinstanjem i pečenjem. Dobro žvakanje hrane - pravilno je dobro žvakati hranu....
Kako da se hranimo kod dijarejeKako da se hranimo kod dijareje
20. maj
Možda ste jeli pogrešne stvari, možda ste bili pod stresom ili možda nemate apsolutno nikakvu predstavu zašto vam je želudac toliko loše. Treba da znate šta jedete da ne biste učinili da stvari postanu još gore. 1. Banane...
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Finese kod kuvanja žita (pšenice)
08. nov.
Kuvano žito sa suvim grožđem i cimetom Potrebni proizvodi: žito - 500 g (pšenica belija) cimet - 1 kašičica orasi - 1 šolja, mleveni šećer u prahu po ukusu keks - 1 pakovanje, običan vanila - 1 pakovanje suvo grožđe...
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Postoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari. Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
Ljute papričice bez kuvanja u tegliLjute papričice bez kuvanja u tegli
17. avgust
1
Poređajte prethodno oprane paprike u tegle. U svaku teglu stavite po 4 supene kašike sirćeta, 2 supene kašike šećera, 1 supenu kašiku soli. Sipajte vodu u tegle i zatvorite poklopcem. Tegle sa ljutim papričicama...
Kako da se hranimo kod insulinske rezistencijeKako da se hranimo kod insulinske rezistencije
18. dec.
Promena načina ishrane može igrati ključnu ulogu u upravljanju brojnim zdravstvenim stanjima, kao i u lečenju i prevenciji mnogih bolesti. Ovo se takođe odnosi na ishranu kod insulinske rezistencije. Ova vrsta ishrane...
Da li se goji od fruktoze u voću?Da li se goji od fruktoze u voću?
30. jun
Danas ih možete naći ne samo u slatkišima, nego i u sosevima ili kuvanim jelima koji se prodaju u supermarketu. Mi smo stalno izloženi delovanju prostih šećera, što je najkraći put da smo zavisni od njih....
Laki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansaLaki kiseli krastavčići bez kuvanja i konzervansa
08. avgust
Tegle se ne kuvaju. Na dnu tegle će se pojaviti beli talog, ali to ne smeta. Tokom jedne nedelje okrećite tegle svakog dana i čuvajte ih u hladnoj prostoriji....
Slanina kuvana u rasoluSlanina kuvana u rasolu
30. nov.
Ostavljamo 4 sata da odstoji. Kad prođe vreme stavljamo smesu da provri na umerenoj vatri, kuvamo sat vremena. Ostavljamo da se ohladi u marinadi, ocedimo, osušimo i okačimo komade na suvo i hladno mesto....
Treba li ljuštiti koru jabuka?Treba li ljuštiti koru jabuka?
26. nov.
U ovom članku ćemo se fokusirati na pitanje da li ljuštiti koru jabuka i zašto. Postoje kontroverze oko toga da li koru jabuka treba oljuštiti....
PatlidžanPatlidžan
23. jun
Kuvanje patlidžana - Kad sečete patlidžan koristite nož od nerđajućeg čelika, jer će upotreba onog od običnog čelika dovesti do tamnjena noža. - Prvo operite patlidžan, a posle mu odsecite krajeve....
Kako se pravi margarin i da li je koristan?Kako se pravi margarin i da li je koristan?
28. januar
Vrlo često se margarin naziva zamenom za maslac. Ima vrlo malo zasićenih masti i često je manje kalorija od maslaca. Margarin je dobar izvor vitamina A i E, kao i esencijalnih masnih kiselina. Ljudi koji su odrasli...