Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koje su prednosti bagremovog meda?Oni štite ćelije od šteta koje su naneli slobodni radikali i time jačaju i štite zdravlje celog tela.
Osnovni antioksidans u bagremovom medu su flavonoidi....
02. mart
Koje su koristi od cvekle?Za konzumiranje se koristi koren cvekle, koji je jarko crvene boje. Jede se sirov, u obliku salate, ili se pije sveže isceđen sok od njega.
Može se sresti i u kombinaciji sa barenim povrćem ili u turšijama. U...
16. avgust
Koje su koristi med od mente?Među bogatstvom vrsta meda jedna ostaje najmanje poznata, a to je med od mente. Razlog je što nana raste u gotovo svakom dvorištu, ali među velikim šikarama gde pčele često sakupljaju med, ova biljka se ne sreće često....
23. okt.
1
Koje su koristi od smeđeg šećera?U poslednje vreme je široko rasprostranjena tvrdnja da što se više udaljavamo od bele hrane, više se približavamo prirodi i zdravijoj hrani.
Nosporna činjenica je da se u poslednjih par godina kod nas povećava prodaja...
23. dec.
Koristi od kakao zrnaVećina ljudi misli da je crna čokolada veoma dobro rešenje za zdravu ishranu. Od ove čokolade možemo dobiti mnoge vredne mikroelemente, kao i to da uz njenu pomoć prevaziđemo depresiju, kao i da povećamo hormon sreće....
23. mart
Prednosti soka od jabukeJabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
22. januar
Ukusna pileća krilca sa prilogom od celog krompiraKrilca operemo i posolimo. Pomešamo ulje, alevu papriku, biber i čili, u dobijeni sos uvaljamo krilca.
Ostavljamo tako jedan sat, nakon toga poređamo u pleh i dodajemo 150 ml tople vode i preostali sos. Pečemo u ugrejanoj...
25. jun
Koje su koristi od spiruline?U ovom savetu ćemo govoriti o koristima od spiruline. U svetu postoji više od 15 vrsta spiruline, ali najčešće se koriste tri (Spirulina platensis, Spirulina makima i Spirulina fusiformis) jer imaju dobru količinu hranljivih...
02. januar
Koje su koristi od grejpfruta?Grejpfrut je izuzetno korisno voće, koje se može jesti i direktno i kao sok ili u salati. Grejpfrut je niskolaročan i zbog toga je voma pogodan za upotrebu kod držanja raznih dijeta. Bogat je vlaknima, a količina vitamina...
16. januar
Prednosti meda od uljane repiceUljana repica ili Kanola je biljka za proizvodnju ulja čiji polen pčele veoma vole. Obično, ako je posejana u jesen prethodne godine, u mesecu maju tekuće godine, pčele počinju da sakupljaju polen i nektar uljane repice...
20. jun
Koje namirnice su kisele?Lista kisele hrane
Kisela hrana su šareni pasulj, kompoti, konzervirano voće, beli pirinač, beli hleb, špagete, testenine, riba, piletina, ćuretina, jagnjetina, jaja, kravlji sir, indijski orah, sokovi, vino, mlečna...
22. mart
Koje su najmasnije ribe?Suprotno očekivanjima mnogih ljudi, masna riba je najkorisnija za ljudski organizam. To je zbog činjenice da sadrže veći procenat (oko 5%) nezasićenih masnih kiselina, poznatijih kao Omega-3, koje su u stanju da smanje...
30. sep.
Koje su najhranljivije namirnice?Činjenica je da su kvalitetna hrana i vežbanje osnova dobrog zdravlja, odnosno faktori koji najviše utiču na figuru.
Istina je da osnovu svake zdrave ishrane čini nekoliko stubova. Na njima se gradi zdravo, funkcionalno...
29. nov.
Koje namirnice su alergeni?Alergijska reakcija se definiše kao preosetljiva reakcija tela na određeni antigen i ne samo da je taj stimulans prepoznat od strane imunog sistema, već izaziva imuni odgovor.
Neki ljudi dobijaju alergijske reakcije ne...
09. jun
Koje su zamenjive aminokiseline?Aminokiseline su oni elementi koji su osnovni gradivni blokovi proteina u telu. One su uključene u razvoj mišića. Postoji 20 aminokiselina i svaka sadrži određenu amino grupu i karboksilnu grupu.
Generalno ima 150 aminokiselina...
23. mart
Ćuftice od hlebaĆuftice od hleba su pametan predlog za ekonomičan ručak i večeru, uparene sa sosom i hrskavom salatom....
01. dec.
Pica od hlebaFrancuski hleb isečemo na tanke kriške, nakon toga poređamo zbijeno jednu do druge u malo namazan pleh. Umutitmo jaja, kiselo mleko i ulje dobijenom smesom prelivamo kriške. Malo zapečemo....
02. jul
Rolnice od hlebaNa svaku krišku tost hleba stavite tanko nasečen čedar sir, pa preko tanko nasečen suvi vrat, pa saviti u rolat.
Rolate poređati na pleh obložen pek papirom. Premazati svaki rolat razmućenim jajetom....
30. dec.
Čamci od hlebaOdvojimo bagete od unutrašnjosti i namažemo ih maslacem, sa sobne temperature. Isečemo pileći file na male kocke, takođe i topljeni sir....
24. dec.
Pita od hlebaIsečemo hleb na zalogaje. U posudi umutimo jaja s kiselim mlekom, praškom za pecivo, uljem i sirom. Pomešamo s zalogajima hleba.
Dobijenu smesu sipamo u posudu za pečenje podmazanu masnoćom....
01. dec.
Šta da skuvate od ostataka hleba?Ovo su samo neke od ideja za korišćenje ostataka hleba.
Šta kuvati sa ostacima hleba
Evo nekoliko ukusnih ideja za iskorišćavanje ostataka hleba....
16. januar
1
Koje su koristi od jabukovog sirćeta?Jabukovo sirće ima mnogo koristi za naše zdravlje, od kojih su neke naučno dokazane. Sirće deluje veoma dobro za mršavljenje, snižava holesterol, snižava šećer u krvi.
Korisna svojstva jabukovog sirćeta su poznata još...
03. okt.
Sirup od rogača - prednosti i primenaČim se koristi u toliko dalekoj drevnosti to govori o raznoraznim prednostima rogača za čoveka.
Jedna od njegovih primena jeste za pravljenje sirupa koji u potpunosti menja šećer....
02. dec.
Čaj od bagrema - prednosti i primenaČaj od bagrema, pripremljen od cvetova drveta Robinia pseudoacacia, je pročišćujući, jedinstveno ukusan i osvežavajući napitak prirodnog sastava.
Čaj od bagrema je ne samo prijatno piće svežeg i laganog ukusa, već je...
08. jul