Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Figurice od šećernog testaMešajte drvenom kašikom, a kada se smesa zgusne, možete nastaviti sa mešanjem ručno.
Obojite gotovo testo odgovarajućom bojom za hranu. Testo odmah uvijte u celofan da se ne osuši....
31. maj
Cvetići od lisnatog testa i ćufticaDobijaju se u potpunosti pupčani cvetovi, premazuju se žumancem i svežim mlekom, peku se na 180 stepeni 30 minuta.
Za dekoraciju predjelo se posipa peršunom.
Cvetići od lisnatog testa i ćuftica su gotovi!...
22. sep.
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi testo za keks?Isecite omekšali maslac, pomešajte ga s brašnom, šećerom, jajetom, pavlakom i kakaom i ostavite testo na pola sata u frižider....
22. sep.
Kako se prave kuvano i pareno testoKuvano testo
Kuvano testo se od kuvara smatra magičnim. To je tako, pošto je lagano i vazdušasto, od kojeg se prave krofne, tulumbe, ekleri, đevreci itd....
23. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
07. avgust
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeU suprotnom ispečeno testo može da omekša i da se pretvori u kašu. Sirup se priprema tako što se pomešaju šećer i voda u odnosu dva dela šećer, tri dela voda....
31. jul
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Testo se rasporedi na pleh obložen papirom i pomoću sita ili rendeta se prave mrvice valjanjem ili drobljenjem sitnih delova testa.
Gotove mrvice se peku u zagrejanoj rerni do zlatne boje....
06. avgust
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Pomešajte maslac sa šećerom i jajetom, mešajte do homogene smese, pomešajte sa ohlađenom mlečnom smesom i vanilin šećerom po želji....
01. okt.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Uskršnji kolač od testa koje se mutiU veću posudu stavite na kockice isečenog kravljeg maslaca i krem sira i ostavite na sobnoj temperaturi da omekšaju.
Jaja takođe treba da budu na sobnoj temperaturi.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu....
14. maj
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
21. jul
Kako da se sačuvamo od toga da premesimo testo?Priprema testa je više nauka, pa mnogi pekari preporučuju upotrebu elektronske vage kako biste bili sigurni da sastojke koristite u pravim razmerama....
02. jul
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se mesi glatko testo?Premesite testo na radnoj površini
Izvadite testo iz posude direktno na pripremljenu radnu površinu. Prilikom mešanja treba da se stvori lepljiva lopta, što znači da je testo gotovo za mešnju.
4....
07. nov.
Ulje od pistaća - koristi, upotreba i kako se praviStručnjaci savetuju da se pistaći konzumiraju zbog njihove visoke nutritivne vrednosti. Orašasti plodovi su idealni za obnavljanje organizma nakon iscrpljenosti. Takođe smanjuju bolesti srca, leče respiratorni sistem i...
11. sep.
Kako se prave figurice za tortuSledi lepo mešenje testa - treba da imate veoma glatku površinu na kojoj ćete mesiti testo, treba da je pospete šećerom u prahu. Ruke namažite glicerinom pre nego što ppočnete sa mešenjem rukama....
02. feb.
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun