Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pirinač sa zamrznutim školjkama u rerniPirinač sa zamrznutim školjkama pecite u rerni na 200 °C, dok se školjke ne skuvaju....
11. avgust
Šta da radimo sa listovima paškanataPoznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni?...
23. jul
Brusketi sa školjkama i pečurkamaIseckamo luk kozjak i sa školjkama se dinsta u maslinovom ulju oko 5 minuta.
Prvo iseckamo beli luk i dinstamo u masti iz hleba, nakon toga stavljamo pečurke iseckane na kockice....
08. avgust
Rižoto sa školjkama i škampamaGledala sam mnogo puta kako ga veliki kuvari pripremaju, sa koliko pažnje i ljubavi, i danas striktno pratim njihove savete da bih i ja napravila ukusan rižoto sa školjkama i povrćem, ukrašen blanširanim škampima i gremolatom...
10. januar
Rižoto sa školjkama i pečurkamaKad bude gotovo skinite sa vatre, stavite hladan maslac iz frižidera i mešajte dok se ne rastopi, da bi bilo dodatno kremasto. Treba da bude hladan da bi rižoto dobio sjaj i brilijantan izgled.
6....
29. jul
Kapelini sa školjkama i sosomUkrasite listićima svežeg bosiljka i po želji pospite sa još parmezana.
Prijatno!...
26. jun
Palenta sa školjkama i škampimaMožete da ih stavite odmah zamrznute. Promešajte i sipajte belo vino. Sačekajte nekoliko minuta da ispari alkohol. Sipajte paradajz pire i jednu šolju tople vode....
02. feb.
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
20. jun
Lisnati zalogaji sa školjkama i povrćemLuk šalot iseckajte na tanke polumesece i stavite u maslac i maslinovo ulje sa prstohvatom soli na umerenu/slabu vatru na 5 minuta ili dok ne omekne....
02. sep.
Mediteranska čorba sa školjkama i škampimaKuvajte još 5 minuta i zatim sklonite sa vatre. Po želji, u tih 5 minuta možete dodati i fidu (2-3 šake)....
23. maj
Špagete sa školjkama i pesto sosomOperite testenine od paradajza sa malo vode i dodajte ih školjkama.
Dodajte masline i pesto sos. Ostavite da se krčka, dok se sos ne zgusne. Začinite po želji.
Ocedite špagete i dodajte ih sosu....
21. maj
Rižoto sa svežim školjkama i vinomŠkoljke prethodno skuvamo, začinimo po izboru - možemo skuvati sa pivom, belim vinom ili vodom.
Kad budu gotove, vadimo iz ljuspi i stavljamo u posudu sa strane....
01. april
Šta da ne radimo kada začinjavamo hranu?Začin je ono što dodajete u vašu hranu kako biste poboljšali njen ukus. To može biti so, biber, biljke, začini i čak citrusi kao što je sok od limuna. Zbog svega toga, postoji pravilan i pogrešan način za začinite vašu...
14. nov.
Pirinač sa školjkama i šafranom iz HuelveTipičan pirinač sa školjkama iz oblasti Huelve, Andaluzija koji se pravi prema tradiciji sa sa malim peščanim školjkama donaks....
24. feb.
Paelja sa belom ribom, školjkama i škampimaOn treba da upije svu tečnost, ali da se ne prekuva.
Posle možete da uživate u paelji sa belom ribom, školjkama i škampima....
20. dec.
Jednostavan pilav sa školjkama i pirinčem basmatiAko prethodno skuvate školjke ili koristite zamrznute, dodajte ih u vodu i pirinač.
Uživajte u jednostavnom pilavu sa školjkama i pirinčem basmati!...
06. avgust
Praznični zalogaji sa gorgonzolom, školjkama i šafranomDa biste napravili loptice od sireva, pomešajte gorgonzolu, izmrvljenu sa krem sirom, bosiljkom i origanom....
21. maj
Čorba od praziluka sa školjkama i brokolijemČorba od praziluka sa školjkama i brokolijem je gotova.
Prijatno!...
21. mart
Morska salata sa školjkama i dimljenom skušomMarinirane krastavčiće isečemo na talasasto rende. luk sitno iseckamo na tanke ivice i pomešamo sa školjkama i komadima skuše.
Dodajemo i masline i začinimo biberom, limunom i maslinovim uljem....
29. mart
Halogena pećnica i kako da radimo sa njomHalogena pećnica je među najnovijim uređajima za kuvanje. Njen glavni zadatak je da maksimalno sačuva kvalitet namirnica i da nam pomogne da se maksimalno zdravo hranimo.
Halogena pećnica je predstavlja bukvalno jednu...
13. mart
Šta da radimo ako se oljutimo ljutim paprikamaMnogo ljudi ne na šta da radi kada jede ljutu papriku i oseti pravi požar u ustima.
U tom sliučaju ne treba da koristite pivo ili vodu, pošto će to samo pojačati efekat....
18. maj
Šta da radimo sa preostalim žumancima?Sakoj domaćici se bar jednom desilo da joj ostanu žumanca nakon što je pripremila neki od omiljenih deserata deci. Kod dosta recepata se koriste samo belanca, kao kod pripreme puslica, naprimer.
U tim slučajevima,...
24. mart
Šta da radimo sa hladnim špagetama?Šta da radimo sa preostalim špagetama, a da ih ne bacamo?
Stare špagete mogu se čuvati u frižideru, a zatim se od njih može pripremiti neki obrok....
06. dec.
Šta da radimo sa zgrudvanim mlekom?Ponekad, koliko god da vodimo računa, prilikom kuvanja mleko se zgrudva. Tada prosto ne možemo da pripremimo to, što smo hteli da pripremimo sa njim, i treba da bacimo zgrudvano mleko, jer ničemu ne služi. Ili grešimo?...
03. april
Šta da napravimo sa kinoomSa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak. Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo...
28. mart