Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da popravimo presoljeni pasulj?Pasulj će biti manje slan i biće dobar za jelo.
U šerpu sa presoljenim pasuljem možete da stavite i sirovi pirinač na 5-10 minuta. Uzmite čistu pamučnu krpu, stavite pirinač u nju, pa sve stavite u pasulj....
18. mart
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da popravimo presečeni majonez?Presečeni majonez se može popraviti na sledeće načine:
- U jedan kraj posude sipamo nekoliko kapljica vode....
16. mart
Kako da popravimo presoljeno jelo?Pitanje koje svi sebi postavljaju je kako da popravimo presoljeno jelo i da nam nakon toga bude ukusno....
10. januar
1
Kako da popravimo presoljeni kiseli kupus?Da biste popravili preslani kiseli kupus, potrebno vam je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza.
Izbušite ih viljuškom ili štapićem za ražnjć i dodajte ih u kupus. Tako će upiti višak soli....
20. mart
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljU teglama treba da ima tečnosti, a ne samo pasulja. Isipajte pasulj zajedno sa bujonom. Ako je pasulj mnogo gust, možete doliti vodu, kada ga isipate u tegle....
02. januar
Proverene metode kako da spasete presoljeno jeloMeđutim, ozbiljniji slučaj je kada presolimo jelo, pošto čak i kad malo posolimo jelo nepresdno pre jela, možemo da popravimo tu grešku.
Kako možemo da spasemo jelo i da ono opet bude ukusno?...
27. sep.
1
Da popravimo kiselo vinoJedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
30. dec.
Kako da se popravi presoljeni pirinač?Druga opcija za popravljanje presoljenog pirinča je dodavanje povrća. Povrće će preuzeti deo začina, a najviše soli....
30. maj
Pasulj u multikukeruNaučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
26. sep.
Šareni pasulj u rerniAko želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela....
23. dec.
Pečeni pasulj u đuvečariZa ovaj pasulj u đuvečari sam pasulj namočila u hladnoj vodi preko noći, zatim ga prokuvala i promenila prvu vodu.
Kuvala sam još malo dok se pasulj malo ne skuva....
22. dec.
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
27. mart
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Prženi pasulj u tiganjuOperite pasulj i stavite ga u šerpu sa hladnom vodom. Stavite ga na jaku vatru da provri, 10 minuta nakon što provri bacite vodu, operite i ponovo sipajte hladnu vodu....
29. maj
Ukusan pasulj u đuvečariPasulj se opere i preliva sa hladnom vodom. Tako se natapa oko šest sati. Nakon toga se voda prosipa, sipa se nova i dodaje se jedna kašičica sode....
26. maj
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa krompiromNe treba da se raspadne. Luk isecite sitno i propržite.
Pre nego što luk bude gotov, dodajte paradajz, isečen na kockice i propržite zajedno.
Pasulj skuvajte, ocedite i pomešajte sa paradajz pireom....
01. nov.
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj poslužite sa sitno iseckanim svežim peršunom. Dodajte jednu ljutu papriku, da bude još bolji....
17. januar