Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Gusta čorba sa pečurkamaNa kraju programa sam sačekala da se oslobodi poklopac i servirala sam čorbu od pečuraka sa prepečenim kriškicama, a svaku porciju odozgo sam zalila mlazom maslinovog ulja....
08. mart
Gusta čorba sa piletinomServirajte pileću čorbu toplu, sa kriškom limuna, malo peršuna i sveže samlevenog bibera....
09. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Gusta čorba od sremuša i blitveČorbu od sremuša i blitve začiniti umućenom kiselom pavlakom i poslužiti....
30. mart
Gusta čorba sa kuglicama i zaprškomDodajte preostali seckani peršun i ostavite da se kuva 5 minuta, nakon čega je čorba od kuglica gotova.
Gusta čorba sa kuglicama mesa i zaprškom je veoma ukusna....
06. januar
Gusta čorba sa lopticama od mesaNakon toga sklonite šerpu sa čorbom sa ringle i dodajte zapršku u tankom mlazu, dok mešate i za završetak gustu čorbu sa lopticama od mesa pospite peršunom!...
06. mart
Gusta čorba od spanaća i tikvicaDoterati ukus, po želji dodati kiselu pavlaku ili doliti sačuvanu tečnost ako je čorba suviše gusta.
Poslužiti posutu spanaćem, sa aromatizovanim krutonima....
12. feb.
Gusta čorba sa povrćem i kinoomSipamo toplu vodu i kuvamo čorbu dok povrće ne bude gotovo.
Tada dodajemo skuvanu kinou, isečen svež peršun i zgusnemo čorbu pirinčanim brašnom razređenim sa malo vode.
Ostavljamo čorbu da vri kratko i serviramo....
08. januar
Gusta čorba sa svinjetinom i povrćemMi kući volimo guste čorbe, ja stavljam i fidu i pirinač u isto vreme.
Bude mnogo ukusno! Kad se supa ohladi, umutimo jaje i pomešamo ga sa malo bujona u posebnoj posudi. Dodajemo hladnu zapršku u čorbu i gotova je....
25. mart
Gusta čorba sa bulgurom, pečurkama i paprikamaGusta čorba sa bulgurom, pečurkama i paprikama je mnogo ukusna.
Prijatno!...
29. dec.
Gusta čorba sa pirinčem, piletinom i povrćemKada se pile skuva vadimo iz čorbe i ostavljamo da se ohladi. U kipući bujon sipamo opran pirinač i biber po ukusu.
Ohlađeno pile očistimo od kostiju, isečemo na parčiće i vraćamo u čorbu....
16. januar
Gusta svinjska čorba sa zaprškomAromatizujte svinjsku čorbu sveže mlevenim biberom i kad se ohladi zapržite je umućenim jajetom u kiselom mleku.
Gusta svinjska čorba sa zaprškom je gotova....
24. avgust
Gusta jagnjeća čorba sa iznutricamaNakon što skinemo šerpu sa vatre, izjednačimo temperaturu zaprške sa čorbom. Na krjau zčainimo nanom i biberom.
Serviramo gustu jagnjeću čorbu sa iznutricama dok je topla!...
09. jun
Gusta jagnjeća čorba sa maslacemSipamo u čorbu uz neprestano mešanje.
Dodajemo biber i limunsku kiselinu po ukusu - posipamo selenom....
02. avgust
Gusta indijska čorba od crvenog sočivaMešajte i kad čorba provri stavite sočivo, još soli i sok od jednog malog limuna.
Kuvajte 15-20 minuta poklopljeno ili dok se sočivo ne skuva idelano i dok ne dobijete gustu i aromatičnu čorbu od sočiva....
30. maj
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeOvo su zemlje u kojima je škembe čorba jedna od omiljenih supa.
U Bugarskoj skoro da nema čoveka koji ne voli škembe čorbu....
12. dec.
Gusta pirinčana čorba sa pečurkama, šargarepom i paradajzomČim pirinač počne da se kuva, sipajte u čorbu oljušteni paradajz, isečen na kockice.
Kuvajte čorbu dok ne bude gotova, a zatim je zapržite sa kiselim mlekom, koje ste umutili sa malo vode....
16. april
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKoraci pripreme
Znajući sve prednosti ove vitaminske čorbe, možete početi sa pripremom zdrave i ukusne čorbe od crvenog pasulja....
06. mart
Kako se popravlja prekuvano slatko?Onda kako se popravlja prekuvano slatko i da li je teško?
Kada je slatko prekuvano, veoma je gusto i često se uskoro nakon pripremanja ušećeri....
18. jun
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1