Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sušeni paradajz iz rerneZagrejte rernu na 90°C i sušite dok se paradajz ne smežura oko ivica, ali još uvijek bude debeo. oko 4-5 sati. ostavite vrata malo otvorena. Vreme se može mijenjati u zavisnosti od veličine paradajza....
04. januar
Sušeni paradajz sa bosiljkomŠto se više suši paradajz, to će trajniji biti nakon toga, ali imajte u vidu da će biti i tvrđi.
Ja volim da se paradajz blago žvaće....
19. jun
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako da pripremimo sušeni paradajzSušeni paradajz je postao veoma popularan poslednjih godina. On se priprema veoma lako i ima neobičan pikantan ukus i miris. Za sušeni paradajz je najbolje koristiti dobro uzreo, ne mnogo veliki mesnat paradajz....
13. januar
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se čuva čaj?Uz pažljivo sušenje, aktivni sastojci se gotovo ne menjaju. Ovo je prirodni proces očuvanja.
Čaj je najčešće piće na svetu. U mnogim zemljama ispijanje čaja pripada kulturi nacije....
06. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaOna će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad razdvojiti, izgubiti sok i nežnost;
- kada istovremeno kuvate...
07. avgust
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Dodat u sosove i supe od pečuraka, sušeni vrganj daje jelima sa pečurkama poseban ukus i divnu aromu.
U sušenom stanju, vrganj može da se kuva, marinira, prži ili zamrzava....
28. okt.
Sušeni čeri paradajz sa začinima u dehidratoruMoj savet je da ih pratite i da posmatrate proces sušenja i ako je potrebno da isključite pre nego što sam ja navela.
Ovaj sušeni paradajz se može koristiti za jela, pice, a čak i za meze uz pivce....
13. nov.
Kako se konzervira paradajz u teglamaPogledajte još:
- kako da osušimo paradajz;
- kako se blanšira paradajz;
- kako da oljuštimo paradajz....
02. maj
Kako se konzumira sušeni paradajz?Aroma sušenog paradajza pretvara ukusnu svinjetinu sa sušenim paradajzom u pravi praznik za čula....
25. januar
Kako se čuva paradajz?Sada kada znate kako da čuvate paradajz, evo nekoliko ideja za ukusne recepte sa njime:
- Paradajz čorba;
- Punjeni paradajz;
- Salate sa paradajzom....
27. jun
Kako se suše biljke?Evo nekoliko načina za sušenje biljaka
Ljudi se sve više odlučuju za sušenje biljaka na vazduhu - najefikasniji i najpopularniji metod....
14. jun
Sušena crna limeta - kako se priprema i gde se koristi?Sušena limeta je pogodna za aromatizovanje mesa poput živine, jagnjetine, svinjetine, ribe, kao i povrća - bamije, šargarepe, graška, kukuruza, paradajza, pirinča, kinoe, sočiva, leblebija, mirođije, peršuna, đumbira, kurkume...
03. jun
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfaStavljamo paradajz-paprike u tegle, punimo preostalom tečnošću i zatvaramo.
Sterilišemo 20 minuta.
Čuvamo na hladnom mestu.
Paradajz-paprike u sosu od paradajza i senfa su gotove....
25. okt.
Kako pripremiti mirisne sušene masline?Na primer, sušenje maslina je jedan od najlakših načina za pripremu ovog inače izuzetno gorkog ploda.
Ukus nakon sušenja je skoro identičan ukusu sočnih crnih maslina koje kupujete u prodavnici....
21. april
Kako da napravimo sušene šljiveSušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela....
11. mart
Kako da sami napravite domaći sušeni lukZbog toga i zbog obnavljanja rezervi vitamina i minerala, možemo pripremiti domaći sušeni luk koji možemo koristiti godinama.
Postupak sušenja luka uopšte nije naporan, sve dok poštujete osnovne korake....
17. okt.
Kako napraviti božićne kolače koji se ne sušeNe postoji utvrđen način za pravljenje kolača koji se ne suše.
Sve zavisi od njihovog skladištenja....
05. januar
Zreli paradajz u teglamaTegle s paradajzom kuvajte 5 do 10 minuta.
Dok su vruće okrenite ih naopačke, da tako ostanu bar dok se ne ohlade.
Srećno konzerviranje zrelog paradajza u teglama!
Pogledajte i kako da paradajz brže sazri....
23. okt.