Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li vino podiže ili spušta krvi pritisak?Da li vino podiže ili spušta krvi pritisak?
03. okt.
Ima mnogo mitova oko krvnog pritiska i vina i vreme je da raskrinkamo neke od njih....
Čaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucemČaj od čubra kod visokog krvnog pritiska i problema sa želucem
20. april
Ovaj čaj pomaže kod visokog krvnog pritiska, glavobolje, vrtoglavice, ubrzanog lupanja srca, kod žeđi od šećerne bolesti, povraćanja, nervoze itd....
Da popravimo kiselo vinoDa popravimo kiselo vino
30. dec.
Jedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
U većini slučajeva, griz se pravi od pšenice ili kukuruza. Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
strongDa li zaista treba da uzimate multivitamine? Evo i šta jedna tableta vitamina vam može dati i šta ne može. Ako ste čuli da je uzimanje vitamina od životne važnosti da biste bili maksimalno zdravi, to je isto...
Pet lakih načina da snizite krvni pritisakPet lakih načina da snizite krvni pritisak
25. mart
Nakon samo četiri nedelje krvni pritisak pacijenata je znatno snižen. Budući da sadrži likopen, paradajz je veoma efikasan u snižavanju krvnog pritiska....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Maslac je jedan od najšire rasprostranjenih proizvoda u kuhinji. Njegova primena je izuzetno raznovrsna, zato je maslac visoko cenjen u svetu kulinarstva. Uprkos tome, mnogi ljudi ostaju verni margarinu i više vole njegov...
Kako da otvorimo vino bez vadičepaKako da otvorimo vino bez vadičepa
15. mart
Pritisak iz boce će izaći kroz prorez i čep će lako pasti unutra. Kada sipate vino, povremeno gurajte čep na unutra dugačkim predmetom. Koristite ključ umesto vadičepa....
Da li treba doručkovati ujutru?Da li treba doručkovati ujutru?
16. avgust
Utvrđeno je da oni koji su doručkovali sedam puta nedeljno imaju smanjen rizik od: - bolesti srca; - dijabetesa; - gojaznosti; - visokog pritiska; - udara; - abdominalne gojaznosti; - kardiovaskularne smrti; - povećanog...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom. Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Alergije na hranu su stanje prilikom konzumiranja određenih namirnica, koje nisu među najčešćim, ali izazivaju neprijatne posledice i zbog toga ga prate zdravstveni organi. Alergijske reakcije nastaju kao rezultat uzimanja...
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance. Visokokalorični...
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Reguliše optimalne nivoe pritiska Sastav avokada ima bogat sadržaj minerala kalijuma, koji je povezan sa regulacijom normalnog pritiska....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Za ženu je težina izuzetno važna – ona želi da zna da li je njena težina u normama – da li je težina normalna za njenu visinu ili je dobila više kolograma nego što je potrebno. Poznato je nekoliko različitih pristupa za izračunavanje...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Želatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
Pretpostavlja se da visoke doze stevije vode do smanjenja šećera u krvi i krvnog pritiska. To krije potencijalnu opasnost za ljude koji pate od sličnih problema....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Da li je slanina korisna? Ovo je pitanje koje se često postavlja, a većina nas zna da slanina podiže nivo holesterola i da se ne preporučuje, posebno ljudima koji žele da se zdravo hrane. Da li je to zaista tako...
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Poznato je da je avokado više nego koristan doručak, ali istina je da ga većina ljudi konzumira potpuno pogrešno. Dok ga ljubitelji ovog korisnog voća često jedu kašikom, stručnjaci kažu da su tako lišeni najkorisnijeg...
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Bol postaje jači kod povreda; - Kardiovaskularni sistem pati i krvni pritisak se povećava kao odgovor. Srcu je teško da pumpa krv, zato što ćelije ne uspevaju da proizvode potrebnu energiju. Dobija se aritmija....
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane. Setite se da ima ljudi koji pojedu po jedno jaje svakog jutra, što ih održava sitim...
Da li kurkuma utiče na pritisak?Da li kurkuma utiče na pritisak?
15. maj
Prema statističkim podacima Svetske zdravstvene organizacije od visokog pritiska umire skoro 7,5 miliona ljudi godišnje. Hipertonija je socijalno značajno oboljenje....