Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Čokoladni toping za sladoledKada provri, sklanjamo sa vatre, i nastavljamo da ga mešamo, dok se potpuno ne ohladi.
Gotov čokoladni toping serviramo uz mlečni sladoled....
16. januar
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pravi voćni toping za torte?Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su najkarakterističniji posle čokolade voćni topinzi....
29. april
Pravi čokoladni sufle Ovo je važno kako mafini ne bi ostali sirovi ili, obrnuto, veoma suvi.
Poslužite pravi čokoladni sufle topao, po želji posut kakaom i naravno - sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!...
09. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Japanski Čizkejk - topi se u ustimaNeka vam je slatko sa mojim japanskim čizkejkom - topi se u ustima!...
26. mart
1
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se pravi fonduOni su izmislili tehnologiju u kojoj se sir topio u kombinaciji sa vinom i toplim dvopekom u njemu.
Danas je fondu sačuvao tradicionalan recept, ali ima različitih vrsta koji se sastoje od različitih sastojaka....
03. avgust
Toping od menteGotov toping od mente prebacite u flašu i čuvajte u frižideru bez sterilizacije....
11. jun
Toping od jagodeKuvati i skidati "penu" dok se toping kuva. Nakon pola sata skinuti toping od jagode sa vatre i nasuti u staklenu posudu pa koristii za preliv preko sladoleda ili drugih deserta....
04. jun
Čokoladna torta koja se topi u ustimaOstavite krem u frizideru da se ohladi i posle prelijte čokoladnom kuvertirom....
07. feb.
Pravi domaći čokoladni sladoledUkrasite vaš domaći čokoladni sladoled voćem, parčićima ili kuglicama hrskavih čokoladnih bombona, keksom ili čime god želite.
Srećno i neka vam je slatko!...
18. nov.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjProbajte naše predloge za Doboš tortu, Čokoladni patišpanj, Patišpanj rolat, Patišpanj sa mlekom, Patišpanj bez jaja, Patišpanj Viktorija....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Nakon 10 minuta osnova za topljeni sir će postati tečna, a to znači da je sir počeo da se topi. Nemojte prestati sa mešanjem i nastavite sa procesom kuvanja....
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Hladni toping od jagodaSipajte oko 1/3 šolje vode, zagrejte i kuvajte dok se smesa ne redukuje, povremeno mešajući.
Pomešajte skrob sa 2 kašike vode i mešajte dok ne dobijete glatku smesu....
28. jul
Domaći toping od trešanjaPeče se u prethodno zagrejanoj rerni na 160-180 stepeni oko 3 sata (180 minuta). Povremeno se meša.
Dobija se toping srednje gustine, pogodan za torte, sladolede i još mnogo toga....
31. jul
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj