Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da začinite šnicleAko želite perfektne šnicle, predlažemo vam da koristite recepte Šnicle iz rerne, Pileće šnicle na roštilju, Šnicle sa vinom, Teleće šnicle u tiganju, Šnicle sa belim vinom, Ramstek, Svinjski kotleti na roštilju...
28. sep.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako da pripremite kinouKinoa je južnoamerička žitarica, koja je u poslednje vreme veoma popularna širom sveta. Seme kinoe su mala zrna prečnika od 2 mm i veoma su korisna.
Kinoa je biljka koja je uzgajana od strane drevnih Inka. Sadrži više...
21. jul
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripremeUkus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela....
23. dec.
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Poznajemo i nekoliko osnovnih načina za pripremu mesa - kuvanje, dinstanje, pečenje, prženje....
19. jul
Finese u pripremi šnicliPriprema ukusnih šnicli je čitava umetnost. Da bi se dobile krhke šnicle koje se tope u ustima, treba da ste upoznati sa umetnošću njihove pripreme....
13. maj
Kako spremiti meke šnicle?Možete da spremite odlične šnicle, koristeći prezle. Izlupajte šnicle, pa posipajte začinima i uvaljajte ih u prezle. Svaku šniclu propržite sa obe strane.
Još mekše su šnicle sa jajima....
18. feb.
Kako da pripremite trpezu za imendanKako bi imali dobro postavljen sto, prvo što treba da imate jeste trpezariju ili mesto gde će održati okupljanje. Takođe, potrebna je i odgovarajuća temperatura u prostoriji, kao i to da trpeza bude pripremljena 2 sata pre...
29. januar
Kako da pravilno očistite zeleno lisnato povrće pre konzumacije?U takvom slučaju obavezno je svaki list temeljno oprati pod mlazom vode, ukloniti sa njega višak vlage kuhinjskim papirom ili centrifugom za povrće i tek onda preći na pripremu salate ili druge vrste jela....
31. avgust
Kako se prave ukusne šnicleJedna od najpoznatijih šnicli je bečka šnicla. Šnicla se može pripremati od različitog mesa - pilećeg, telećeg, ćurećeg.
Šnicla od mlevenog mesa nije puno rasprostranjena u evropskoj kuhinji....
21. jul
Kako da pripremite sušeno voće kod kućePriprema domaćeg sušenog voća vrši se na 2 glavna načina:
Sušenje voća na otvorenom
Ova tehnika je pogodna za one koji žive u oblastima gde je procenat vlažnosti vazduha relativno nizak....
04. jul
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Ako imate sveže pečenu kafu, preporučujemo da probate:
- Espresso Romano;
- Aromatična turska kafa;
- ili samo pripremite frape;...
25. jul
Kako brzo očistiti lignje i kako da ih pravilno pripremite?U ovom obliku potpuno su spremne za dalju pripremu salata od morskih plodova i zakuski.
1 kg sirovih lignji daje 500 g kuvanih lignji....
26. avgust
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Meso takođe treba marinirati 12 sati;
- Za pripremu nežnih goveđih šnicli potrebno je meso premazati mešavinom ulja i sirćeta;
- Prilikom pečenja i prženja teletina se mora stalno okretati kako bi se ravnomerno obradila...
05. nov.
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Za pripremu 360 grama testa sa maslacem potrebno vam je 225 grama brašna, 115 grama maslaca, 1 žumance, prstohvat soli i 2 kašike hladne vode....
12. jun
Kako da pripremite usoljenu, dimljenu ili kuvanu slaninu?Dimljena slanina
Priprema se od usoljene slanine. Slanina se nakon 20 dana soljena vadi, čisti se od soli i pere se hladnom vodom. Dimi se u trajanju od 8 do 10 dana, dok ne dobije zlatno-braon boju....
08. okt.
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateAko čovek sam ne uzgaja piliće i kokoške, skoro nikakvu garanciju nema šta je tačno pileće meso koje je kupio. Vrlo je verovatno da je puno hormona, antibiotika, drugim štetnim dodacima.
Eto zašto ćemo vam u ovom članku...
16. nov.
Kako se priprema jaretina?Koji god recept da izaberete za pripremu jaretine, budite sigurni da je ovo meso jedno od najkorisnijih, ukusnijih i nežnijih vrsta mesa!...
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema heljdaAko želite da pripremite užinu ili salatu, zalijte je ključalom vodom, poklopite i zamotajte u peškir....
07. mart
Kako se priprema bamijaBamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti.
Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
27. januar