Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Kako da napravite mleveno meso od ribe?
28. sep.
Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeDa napravimo mleveno meso za ćuftice
20. april
Mleveno meso za ćuftice se melje na mašini za mlevenje od masnog svnijskog i telećeg mesa, u odnosu 60 prema 40. Mogu da se koriste još i meso od bivola, ovčije, magareće, konjsko i meso divljači....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaDa napravimo mleveno meso u domaćim uslovima
25. januar
To je smesa koja se može koristiti za razne vrste recepata sa mesom. Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?Kako da pravilno začinimo mleveno meso?
16. jul
I nezavisno od toga, da li ćete pripremati pljeskavice, ćuftice ili ćevape na roštilju, janiju sa ćufticama, musaku ili punjene paprike, uvek je važno kako da začinimo mleveno meso za svako od ovih jela....
Kako da napravimo mleveno meso od pačetine?Kako da napravimo mleveno meso od pačetine?
30. avgust
Da biste napravili mleveno meso od pačetine potrebno je da sameljete određeni deo patke, kao i kod svakog drugog mesa, koje želimo da pretvorimo u mleveno meso....
Mleveno meso sa leblebijomMleveno meso sa leblebijom
12. april
Čim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso. Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Da napravimo sušeno mesoDa napravimo sušeno meso
30. mart
Šta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Kako da napravimo sok od paradajzaKako da napravimo sok od paradajza
24. dec.
Jedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Pečurke, obučene u mleveno mesoPečurke, obučene u mleveno meso
08. dec.
Uzimamo loptu od mlevenog mesa, spljeskamo je i u nju stavljamo pečurku sa otvorom na gore i uvijamo mlevenim mesom tako da otvor na pečurci ostane otvoren. Poređamo pečurke u namazan pleh....
Mleveno meso, praziluk i prosoMleveno meso, praziluk i proso
12. feb.
1
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Kako da pripremimo mekanog zecaKako da pripremimo mekanog zeca
17. jul
Pored toga što će slanina da spreči sušenje zeca, ona će dodati i svoju aromu zečetini i učiniće da meso bude veoma mekano. Nećete pogrešiti ako pripremate zeca, ne u običnom plehu, već u đuvečari sa poklopcem....
Kako da skuvamo divljeg zecaKako da skuvamo divljeg zeca
11. januar
Divljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu....
Kako da napravimo dobro mleveno meso?Kako da napravimo dobro mleveno meso?
08. nov.
Podcrtavamo, da meso mora da bude sveže, od mlade životinje i sočno. Najbolje meso za to je meso prednjeg dela životinje i meso od vrata....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomMleveno meso sa pirinčem i paradajzom
12. maj
U ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos. Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuRolovano mleveno meso u šampinjon sosu
15. okt.
1
Polako folijom umotati u rolat i ubaciti u predhodno zagrijanu rernu na 250 stepeni, odprilike na 45-60 min zavisno od jačine rerne. Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoKuvana jaja umotana u mleveno meso
26. jun
Razbijte jaja i zamesite mleveno meso. Oblikujte lopte od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu po jedno kuvano jaje. Uvaljajte u prezle i poređajte loptice na papir za pečenje. Pecite dok ne bude gotovo....
Mleveno meso sa povrćem i majonezomMleveno meso sa povrćem i majonezom
31. avgust
Mleveno meso sa povrćem i majonezom u rerni je spremno....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevapeKako da pravilno začinimo mleveno meso za ćuftice i ćevape
21. mart
Sada kada znate kako da začinite mleveno meso, možete iskoristiti ove isprobane recepte za ćuftice i ukusne ćevape....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaKako da napravimo domaću pastu od maslina
27. jul
Pasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
Uzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice. Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaTeleće mleveno meso sa paprikama i pečurkama
13. okt.
Dodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte. Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....