Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravite mleveno meso od ribe?Mleveno meso se treba odmah zamrznuti čim se napravi ili se iskoristiti za jela i zatim da se zamrzne u roku od 4-5 sati nakon proizvodnje. namirnice treba čuvati u frižideru, dok ne bude vreme da se zamrznu....
Da napravimo mleveno meso za ćufticeMleveno meso za ćuftice se melje na mašini za mlevenje od masnog svnijskog i telećeg mesa, u odnosu 60 prema 40.
Mogu da se koriste još i meso od bivola, ovčije, magareće, konjsko i meso divljači....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Da napravimo mleveno meso u domaćim uslovimaTo je smesa koja se može koristiti za razne vrste recepata sa mesom. Svako je bar jednom probao da napravi mleveno meso u domaćim uslovima. Ovde je potrebna pomoć mašine za mlevenje mesa....
Kako da pravilno začinimo mleveno meso?I nezavisno od toga, da li ćete pripremati pljeskavice, ćuftice ili ćevape na roštilju, janiju sa ćufticama, musaku ili punjene paprike, uvek je važno kako da začinimo mleveno meso za svako od ovih jela....
Mleveno meso sa leblebijomČim slaninica pusti mirise, dodajte mleveno meso.
Smanjite temperaturu na ringli i nastaviti sa dinstanjem. Dinstati 10-ak minuta, posoliti i pobiberiti, sipati iseckan peršun, iseckani korijander, beli luk i kari....
Da napravimo sušeno mesoŠta god ko da kaže, domaće je domaće. A domaće sušeno meso je delikates koji ne može da zameni bilo koje drugo kupljeno meze. Samo ako ga napravite kako treba, razume se....
Kako da napravimo sok od paradajzaJedan od načina da sačuvamo paradajz zimi je da napravimo sok od paradajza u domaćim uslovima. To je i moguće da busmo osigurali ukusan dodatak jelima od mesa, supama i sosevima....
Pečurke, obučene u mleveno mesoUzimamo loptu od mlevenog mesa, spljeskamo je i u nju stavljamo pečurku sa otvorom na gore i uvijamo mlevenim mesom tako da otvor na pečurci ostane otvoren.
Poređamo pečurke u namazan pleh....
Mleveno meso, praziluk i prosoNa zagrejanom maslinovom ulju propržiti sitno nasečenu slaninu, dodati praziluk, kada malo svene, dodati beli luk da zamiriši, zatim meso i sve zajedno dinstati da meso promeni boju....
Kako da pripremimo mekanog zecaPored toga što će slanina da spreči sušenje zeca, ona će dodati i svoju aromu zečetini i učiniće da meso bude veoma mekano.
Nećete pogrešiti ako pripremate zeca, ne u običnom plehu, već u đuvečari sa poklopcem....
Kako da skuvamo divljeg zecaDivljeg zeca nije teško pripremiti, ali postoji jedna mala finesa - poseban miris treba da se ukloni, jer ga inače nećete moći ni probati. Šta da uradimo kako bismo se otarasili tog mirisa? Koristićemo marinadu....
Mleveno meso sa pirinčem i paradajzomU ostaloj masnoći upržiti mleveno meso. Nakon toga ga dodati u već gotov sos.
Posoliti i začiniti ostalim začinima, pa dodati prethodno očišćen i opran pirinač....
Rolovano mleveno meso u šampinjon sosuPolako folijom umotati u rolat i ubaciti u predhodno zagrijanu rernu na 250 stepeni, odprilike na 45-60 min zavisno od jačine rerne.
Kad je meso pri kraju, odmotamo foliju, pa ostavimo da se meso još malo dopeče....
Kuvana jaja umotana u mleveno mesoRazbijte jaja i zamesite mleveno meso.
Oblikujte lopte od mlevenog mesa, stavljajući u sredinu po jedno kuvano jaje. Uvaljajte u prezle i poređajte loptice na papir za pečenje. Pecite dok ne bude gotovo....
Kako da napravimo domaću pastu od maslinaPasta od maslina je veoma ukusno i traženo predjelo kojom mogu da se mažu prepečene kriške ili da posluži kao nadev za jaja ili različite vrste povrća. Lako možete da napravite pastu od maslina u domaćim uslovima....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinUzimamo meso i pritiskamo ga pljosnatim ražnjićem, oblikujući izdužene pljosnate ćuftice.
Možemo da dodajmo i jedno jaja u mleveno mesom, da se bolje zalepi....
Teleće mleveno meso sa paprikama i pečurkamaDodajte mleveno meso, pržite tako što mešate i pritiskate, dok se mleveno meso ne izdrobi i promeni boju, oko 10 minuta. Dodajte beli luk, paprike i pečurke i promešajte.
Pržite oko 5 minuta i dodajte paradajz pire....