Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Puna apsorpcija korisnih sastojaka hranljivih proizvoda zavisi od njihove pravilne kombinacije.
Njihova pravilna kombinacija smanjuje rizik da nakon njihove konzumacije osećate težinu u želucu i diskomfort....
27. januar
Da li je nedostatak cinka opasan?U kombinaciji sa proizvodima koji sadrže vitamin C, cink je idealan lek za prehladu.
Ako imate problema sa kožom na rukama, fokusirajte se na proizvode koji sadrže cink i vitamin A....
18. jun
Da li je preterana konzumacija čokolade opasna?Čokolada, svojim bogatim ukusom i bogatom aromom, osvojila je srca miliona ljudi širom sveta. Bilo da se u njoj uživa u obliku kremaste štanglice, ukusnog deserta ili umirujuće šolje vrućeg kakaa, neosporno je da čokolada...
19. avgust
Da li je opasna preterana konzumacija mleka?Ali naučnici sa univerziteta Upsala u Švedskoj upozoravaju da prekomeran unos mleka može da bude opasan za zdravlje, s obzirom na to da neke vrste šećera u mleku povećavaju rizik od upale....
07. feb.
Da li je opasna živa u ribi?Veće ribe jedu manje ribe i time se velika količina opasne materije nakuplja u njihovom telu. Zbog toga ribe poput ajkula ili tuna sadrže više žive u telu nego sitne ribe....
10. dec.
Da li nas može otrovati kombinacija ribe i mlekaDa li kombinacija ribe i mleka može biti opasna za konzumaciju ili je to smao jedan zastareli mit?...
26. feb.
Da li je opasno preterivanje sa ljutom hranom?Dejstvo ljutih začina na ljudski organizam je sledeće: podstiču apetit, što dovodi do stimulacije rada gastrointestinalnog trakta i boljeg varenja. Zbog toga mnogi uopšte ne sedaju za sto, ako na njemu nema tanjira sa ljutim...
29. jun
Šta je to noćno povrće i da li je opasno?Naučnici su trenutno ubeđeni da je ova vrsta povrća opasna samo za pojedine ljude. Ko i zašto može biti netolerantan na noćno povrće, naučnici nemaju odgovor....
22. maj
Da li je opasno jesti hranu, koja je pala na pod?Sigurno ste se bar jednom zapitali da li je opasno jesti hranu koja je pala na zemlju?...
29. jun
Da li je kačkavalj koristan?Da bismo razumeli da li je kačkavalj koristan ili ne, potrebno je da se upoznamo i sa njegovim kvalitetima i načinom proizvodnje, ali i sa njegovom cenom.
Uglavnom, različite vrste kačkavalja sadrže visok procenat masti...
05. januar
Da li je majonez koristan?U proizvodnji majoneza sa niskim stepenom masnoće, ulje je isključeno iz njegovog sastava, koje je relativno manje štetno, i zamenjuje se sastojcima, koji našem telu ne obezbeđuju uvek korisne supstance.
Visokokalorični...
18. maj
Da li je avokado koristan?Avokado je voće, koje se odlikuje specifičnim kvalitetima ukusa i izuzetno korisnim nutritivnim sastavom. Takođe se naziva i krokodilska kruška, avokado je svoju istoriju započeo na teritoriji Meksika, ali danas je popularan...
28. okt.
Da li je avokado voće?Avokado je zauzeo početno meso kao jedna od najpoularnijih namirnica zbog svog izuzetnog sadržaja hranljivih materija i svojim raznovrsnim kulinarskim primenama. Bogat vlaknima, kalijumom, zdravim mastima i moćnim antioksidansima...
25. okt.
Da li je avokado štetan?Avokado je poznat po svojim koristima u čitavom svetu. Voće sadrži mnogo osnovnih hranljivih materija koje se koriste za lečenje različitih kožnih stanja i zdravstvenih problema. On sadrži 25 prirodnih vitamina i minerala...
19. okt.
Da li je margarin kancerogen?Margarin je opšti naziv za zamenu maslaca. Ne zna se tačko kada je napravljen ovaj proizvod. Validna je istorija da je šezdesetih godina 19 veka francuski imperator Napoleon III objavio nagradu za onog ko napravi zadovoljavajuću...
27. maj
Da li je želatin štetanŽelatin je poluprovidna, mrvljiva, čvrsta supstanca, bezbojna ili žućkaste boje, skoro bez ukusa i mirisa, pravi se dugim kuvanjem životinjske kože, vezivnog tkiva ili kostiju. On se mnogo koristi u sferi ishrane, proizvodnji...
26. maj
Da li je stevija štetnaStevija je prirodni zaslađivač, jedna je od alternativa za rafinisani šećer. Za prvi put su njena svojstva otkrivena u južnoj Americi, odakle počinje njeni širenje. U poslednje vreme se sve više govori o njenom uticaju na...
15. maj
1
Da li je slanina korisna?Slanina se može dodati i u neka jela, poput sarme od kupusa (unutra postaju neverovatne sa komadima slanine u kombinaciji sa pirinčem), kiseli kupus sa svinjetinom i druga jela....
27. okt.
Braon ili bela jaja - da li postoji razlika?Mnogi ljudi imaju svoje sklonosti kada je u pitanju boja jaja. Neki smatraju da se braon jaja zdravija ili prirodnija, dok drugi smatraju da su bela jaja čistija ili prosto ukusnija.
Ali da li zaista razlike između braon...
04. april
Da li je štetna instant kafaPreterivanje sa njim dovodi do neuroloških tegoba i onkoloških oboljenja, što je posebno opasno. Međutim, potrebno je nekoliko šoljica bez kafe dnevno da bi se stvorila potencijalna opasnost....
06. januar
Da li je dobro jesti kestene?Divlji kesteni su veoma lepi, ali ni pod kojim uslovima ih ne treba jesti. Samo pitomi kesteni su pogodni za konzumaciju, a divlji se koriste za ukrašavanje gradskih parkova.
U Evropi vekovima postoji tradicija pečenja...
04. januar
Da li je sirova riba bezbedna?Suši se od egzotične pretvorio u veoma popularnu hranu u našoj zemlji. Pored specijalizovanih restorana, sve češće ga pripremaju i domaćice koje žele da iznenade svoje porodice.
Suši sadrži sirovu ili mariniranu ribu...
26. maj
Da li je dimljeni losos koristan?Ima toliko dobrih stvari da se kažu o lososu da je teško započeti. Losos za zdravlje, losos za mršavljenje, losos za mišićnu masu, prednosti ove jedinstvene ribe iz porodice pastrmki su neosporne.
Kada kupujemo lososa...
05. okt.
Da li je pica zdrava hrana?Pica je hrana, koju većina ljudi voli i koja se nikad ne dosadi. Možete da jedete picu za ručak i večeru, a zatim istu za doručak, a možda čak i kao laganu užinu. Bilo da je domaća pica ili napravljena u piceriji, nije...
03. okt.
Da li je zdravo piti čaj?Čaj, posebno zeleni čaj, izuzetno je dobar za vaše zdravlje. Konzumacija čaja može biti uključena u vašu ukupnu zdravu ishranu sa integralnim žitaricama, ribom, voćem i povrćem i sa manje crvenog i prerađenog mesa.
Glavne...
14. jul