Facebook
Omiljeno
Pinterest
Jagnje na ražnjuOperemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo.
Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom.
Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj....
Domaće jagnje na ražnjuNa taj način sprečićete da jagnje pregori.
Prepoznaćete da je jagnje na ražnju gotovo, kada pri ubodu mesa oko plećke počne da izlazi beli sok.
Gotovo jagnje skinite sa vatre i isecite ga prilikom serviranja....
Celo punjeno jagnje na ražnjuStavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem.
Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara....
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi zaprškaZaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu.
Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Kako se pravi fonduMožete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Prase na ražnjuSutradan ga dobro namastite i stavite mu limun u usta nakon što ga nanižete na ražanj.
Zapalite vatru na oba kraja ražnja- ovo je neophodno jer je za pečenje buteva i plećki potrebno više vremena nego za rebra....
Pile na ražnjuStavljamo u duboku posudu sa prednjom stranom na dole i punimo grudni koš pivom. Stavljamo grančice ruzmarina unutra i ostavljamo na jednu noć u frižideru. Sledećeg dana je gotovo za pečenje....
Kako se pravi šarena soOd starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoStavite vodu da provri, ostavite da se ohladi do 60 stepeni i dodajte u zrna. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri nekoliko sati.
Dodajte u posudu na vatri i hmelj....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno.
Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se prave krutoni?Važno je da se nije ubuđao.
Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša....
Pečeni zec na ražnjuPremažite zeca masnoćom i pecite na ražnju na slaboj vatri. S vremena na vreme ga premazujte masnoćom (ulje i mast pomešajte i mažite ga tom mešavinom)....
Pohovani puževi na ražnjuPuževe prvo uvaljajte u brašno, nakon toga nanižite na drvenu čačkalicu ili ražnjić. Uključite ringlu i stavite tiganj sa uljem da se ugreje....
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi tahini od susama?Nakon otprilike 10 minuta dobiće lepu ružičastu boju, ali imajte na umu da ga morate povremeno mešati kako bi se seme susama moglo dobro ispeći....