Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnje na ražnjuJagnje na ražnju
11. april
Operemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo. Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom. Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj....
Domaće jagnje na ražnjuDomaće jagnje na ražnju
15. april
Na taj način sprečićete da jagnje pregori. Prepoznaćete da je jagnje na ražnju gotovo, kada pri ubodu mesa oko plećke počne da izlazi beli sok. Gotovo jagnje skinite sa vatre i isecite ga prilikom serviranja....
Celo punjeno jagnje na ražnjuCelo punjeno jagnje na ražnju
19. mart
Stavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem. Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Zaprška se pravi sa biljnom ili životinjskom masnoćom i na taj način se poboljšava ukus hrane, dodajvaući joj specifičnu aromu. Potrebni proizvodi za prvu vrstu zaprške su - glavica luka, biber, brašno i ulje....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Možete da koristite kako mlečnu tako i belu čokoladu za pripremu slatkog fondua....
Kako se peče jagnje - korak po korakKako se peče jagnje - korak po korak
10. maj
Važno je uzeti u obzir činjenicu da da bi jagnje bilo dobro pečeno, mora da se peče na laganoj vatri....
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Pogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
Prase na ražnjuPrase na ražnju
16. maj
Sutradan ga dobro namastite i stavite mu limun u usta nakon što ga nanižete na ražanj. Zapalite vatru na oba kraja ražnja- ovo je neophodno jer je za pečenje buteva i plećki potrebno više vremena nego za rebra....
Pile na ražnjuPile na ražnju
25. mart
Stavljamo u duboku posudu sa prednjom stranom na dole i punimo grudni koš pivom. Stavljamo grančice ruzmarina unutra i ostavljamo na jednu noć u frižideru. Sledećeg dana je gotovo za pečenje....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Od starih bugarskih običaja je ostalo da se sa šarenom solju, pogačom i medom dočekuju važni gosti ili novorođenče kako bi njegov život bio sladak i šaren....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Stavite vodu da provri, ostavite da se ohladi do 60 stepeni i dodajte u zrna. Dobro promešajte, poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri nekoliko sati. Dodajte u posudu na vatri i hmelj....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Rasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Ove šare nastaju u etapi proizvodnje kada se sir "uvija" štapićima od nerđajućeg čelika, kako bi se omogućila cirkulacija kiseonika i tako podstakao rast....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Kada se sir ohladi, stavite ga u frižider na 8 sati, da se zgusne i dobićete veoma ukusan topljeni sir....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kupus se naseče i dodaju se rendane šargarepe i mirođija isečena na sitno. Pripremi se salamura od 1, 5 litara vode, 1 šolje šećera, 1 šolje ulja i 1 šolje sirćeta, koja provri na vatri oko 2-3 minuta....
Kako se prave krutoni?Kako se prave krutoni?
06. maj
1
Važno je da se nije ubuđao. Hleb se iseče na manje kockice. Rasporedi se u posudu za pečenje i naprska se s malo maslinovog ulja ili ulja nakon čega se promeša....
Pečeni zec na ražnjuPečeni zec na ražnju
15. jun
Premažite zeca masnoćom i pecite na ražnju na slaboj vatri. S vremena na vreme ga premazujte masnoćom (ulje i mast pomešajte i mažite ga tom mešavinom)....
Pohovani puževi na ražnjuPohovani puževi na ražnju
10. sep.
Puževe prvo uvaljajte u brašno, nakon toga nanižite na drvenu čačkalicu ili ražnjić. Uključite ringlu i stavite tiganj sa uljem da se ugreje....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Nakon otprilike 10 minuta dobiće lepu ružičastu boju, ali imajte na umu da ga morate povremeno mešati kako bi se seme susama moglo dobro ispeći....