Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnje na ražnjuOperemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo.
Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom.
Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj....
11. april
Domaće jagnje na ražnjuNa taj način sprečićete da jagnje pregori.
Prepoznaćete da je jagnje na ražnju gotovo, kada pri ubodu mesa oko plećke počne da izlazi beli sok.
Gotovo jagnje skinite sa vatre i isecite ga prilikom serviranja....
15. april
Celo punjeno jagnje na ražnjuStavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem.
Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara....
19. mart
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Kako se prave perlice šećera?na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
10. nov.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Kako se puni jagnje - korak po korakPogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
03. januar
Kako se peče jagnje - korak po korakVažno je uzeti u obzir činjenicu da da bi jagnje bilo dobro pečeno, mora da se peče na laganoj vatri....
10. maj
Prase na ražnjuSutradan ga dobro namastite i stavite mu limun u usta nakon što ga nanižete na ražanj.
Zapalite vatru na oba kraja ražnja- ovo je neophodno jer je za pečenje buteva i plećki potrebno više vremena nego za rebra....
16. maj
Pile na ražnjuStavljamo u duboku posudu sa prednjom stranom na dole i punimo grudni koš pivom. Stavljamo grančice ruzmarina unutra i ostavljamo na jednu noć u frižideru. Sledećeg dana je gotovo za pečenje....
25. mart
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Pečeni zec na ražnjuPremažite zeca masnoćom i pecite na ražnju na slaboj vatri. S vremena na vreme ga premazujte masnoćom (ulje i mast pomešajte i mažite ga tom mešavinom)....
15. jun
Pohovani puževi na ražnjuPuževe prvo uvaljajte u brašno, nakon toga nanižite na drvenu čačkalicu ili ražnjić. Uključite ringlu i stavite tiganj sa uljem da se ugreje....
10. sep.
Kako se pravi ukras za tortuPostoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd.
Sve zavisi od vaše fantazije...
06. mart