Facebook
Omiljeno
Pinterest
Male tajne kuvanja u đuvečariPogledajte neke korisne savete:
- Kada kupujete đuvečare, obratite pažnju na njihov sjaj - trebalo bi da imaju sjaj spolja, a ne unutra;
- Pre upotrebe đuvečare, sipajte hladnu vodu u nju na 15 minuta, jer kada kuvate...
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Pravila kod kuvanja pasuljaEvo najvažnijih pravila kod priprema pasulja:
- Kada je reč o kuvanju zrelog pasulja, nezavisno od koje je sorte, potopite ga prethodne noći u dovoljnoj količini vode;
- Pre nego stavite pasulj da se kuva, operite ga...
Kuvanje mung pasuljaKako se kuva mung pasulj?
Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
Male tajne za ukusnu pileću džigericuAli kako ih možemo pripremiti kod kuće, a da ukus parira onom iz kafana i bugarskih restorana? Postoji nekoliko malih tajni o kuvanju džigerice, koje ćemo vam sada otkriti.
Očistite džigericu savršeno!...
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija i...
Saveti za kuvanje mesaTokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja.
U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaOni se dodaju kad je pasulj potpuno omekšao.
Začini kao što su lovorov list, kurkuma, luk, beli luk, dodaju se za vreme kuvanja pasulja. Tokom kuvanja oni ne smetaju procesu....
Pravila kod kuvanja na pariKod njega proizvodi se ne pregrevaju, već se na njihovoj površini formira tanka korica. Tako oni postaju lakši za varenje i mnogo ukusni....
Finese kod kuvanja crnog pirinčaAko crnom pirinču dodate pasulj, sočivo ili druge mahunarke, možete dobiti obrok koji je savršeno izbalansiran u pogledu proteina....
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Kuvano žito sa suvim grožđem i cimetom
Potrebni proizvodi:
žito - 500 g (pšenica belija)
cimet - 1 kašičica
orasi - 1 šolja, mleveni
šećer u prahu po ukusu
keks - 1 pakovanje, običan
vanila - 1 pakovanje
suvo grožđe...
Saveti kod pripremanja jarebicaSigurni smo da će se, ukoliko spremite pticu uz pomoć naših jednostavnih saveta, dobiti sjajna jela kojima ćete oduševiti vaše bližnje i prijatelje....
Saveti za kuvanje na pariKuvanje na pari je odgovarajuće za ljude koji vole zdravu ishranu.
Kod nekih bolesti - na primer gastritisa, čira i drugih stomačnih bolesti - kuvanje na pari je veoma korisno....
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj u multikukeruNaučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
Pasulj sa čvarcimaTada dodajemo so i začine u pasulj sa čvsarcima.
Pogledajte tajni recept za domaće čvarke i saznajte kako da napravite kačamak sa čvarcima....
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....