Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Male tajne kuvanja u đuvečariPogledajte neke korisne savete:
- Kada kupujete đuvečare, obratite pažnju na njihov sjaj - trebalo bi da imaju sjaj spolja, a ne unutra;
- Pre upotrebe đuvečare, sipajte hladnu vodu u nju na 15 minuta, jer kada kuvate...
07. okt.
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
03. okt.
Pravila kod kuvanja pasuljaso u početku kuvanja, jer ćete na taj način produžiti vreme kuvanja;
- Za razliku od povrća, koje je bolje stavljati u vruću vodu, pasulj prelijte hladnom ili mlakom vodom;
- Za pripremu tradicionalne čorbe od pasulja...
16. okt.
Kuvanje mung pasuljaKako se kuva mung pasulj?
Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
19. dec.
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineOsim toga jagnjetina ima mnogo varijanti kuvanja, koje možete servirati i vašim bližnjima.
Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu....
15. jun
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za kuvanje mesaTokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja.
U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
12. nov.
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaOni se dodaju kad je pasulj potpuno omekšao.
Začini kao što su lovorov list, kurkuma, luk, beli luk, dodaju se za vreme kuvanja pasulja. Tokom kuvanja oni ne smetaju procesu....
05. maj
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaNakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
04. feb.
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
Glavna greška kod zamrzavanja mesa kod kuće je veličina komada....
11. jul
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Kuvano žito sa suvim grožđem i cimetom
Potrebni proizvodi:
žito - 500 g (pšenica belija)
cimet - 1 kašičica
orasi - 1 šolja, mleveni
šećer u prahu po ukusu
keks - 1 pakovanje, običan
vanila - 1 pakovanje
suvo grožđe...
08. nov.
Pravila kod kuvanja na pariPostoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari.
Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
05. feb.
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomOcedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
09. april
Saveti kod pripremanja jarebicaSigurni smo da će se, ukoliko spremite pticu uz pomoć naših jednostavnih saveta, dobiti sjajna jela kojima ćete oduševiti vaše bližnje i prijatelje....
21. nov.
Saveti za kuvanje na pariAli neki uređaju za kuvanje na pari imaju posebnu posudu, u koju se dodatno sipa voda. Grašak zreli pasulj takođe se teško spremaju na pari, s obzirom da taj proces oduzima previše vremena....
11. feb.
Pasulj u kukeruOtvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje.
Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
14. jul
Pasulj u multikukeruNaučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
26. sep.
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Pasulj sa krompiromNakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja.
Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
01. nov.
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart