Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Male tajne kuvanja u đuvečariMale tajne kuvanja u đuvečari
07. okt.
Pogledajte neke korisne savete: - Kada kupujete đuvečare, obratite pažnju na njihov sjaj - trebalo bi da imaju sjaj spolja, a ne unutra; - Pre upotrebe đuvečare, sipajte hladnu vodu u nju na 15 minuta, jer kada kuvate...
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Ukoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan: - Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Pravila kod kuvanja pasuljaPravila kod kuvanja pasulja
16. okt.
so u početku kuvanja, jer ćete na taj način produžiti vreme kuvanja; - Za razliku od povrća, koje je bolje stavljati u vruću vodu, pasulj prelijte hladnom ili mlakom vodom; - Za pripremu tradicionalne čorbe od pasulja...
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Kako se kuva mung pasulj? Prilikom kuvanja nije potrebno prethodno potopiti pasulj. Dovoljno ga je oprati i očistiti....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Osim toga jagnjetina ima mnogo varijanti kuvanja, koje možete servirati i vašim bližnjima. Jagnjetina ustvari uopšte nije teška za pripremu....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Tokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja. U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Tajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebijaTajne ukusnog pasulja, sočiva i leblebija
05. maj
Oni se dodaju kad je pasulj potpuno omekšao. Začini kao što su lovorov list, kurkuma, luk, beli luk, dodaju se za vreme kuvanja pasulja. Tokom kuvanja oni ne smetaju procesu....
Kulinarski trikovi kod spremanja pasuljaKulinarski trikovi kod spremanja pasulja
04. feb.
Nakon toga, ako je ostala neka voda, isipajte je, operite pasulj i on je već spreman za kuvanje....
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesaMale tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa
11. jul
Male tajne zamrzavanja i odmrzavanja pilećeg mesa Glavna greška kod zamrzavanja mesa kod kuće je veličina komada....
Finese kod kuvanja žita (pšenice)Finese kod kuvanja žita (pšenice)
08. nov.
Kuvano žito sa suvim grožđem i cimetom Potrebni proizvodi: žito - 500 g (pšenica belija) cimet - 1 kašičica orasi - 1 šolja, mleveni šećer u prahu po ukusu keks - 1 pakovanje, običan vanila - 1 pakovanje suvo grožđe...
Pravila kod kuvanja na pariPravila kod kuvanja na pari
05. feb.
Postoji nekoliko vrsta kuvanja: u ključaloj vodi, u hladnoj vodi i na pari. Kuvanje na pari je jedan od najsporijih procesa....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Siromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukomSiromašna salata od pasulja sa braon pasuljem i lukom
09. april
Ocedimo vodu iz kuvanog pasulja. Dodajemo so i ulje, promešamo i serviramo....
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Sigurni smo da će se, ukoliko spremite pticu uz pomoć naših jednostavnih saveta, dobiti sjajna jela kojima ćete oduševiti vaše bližnje i prijatelje....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
Ali neki uređaju za kuvanje na pari imaju posebnu posudu, u koju se dodatno sipa voda. Grašak zreli pasulj takođe se teško spremaju na pari, s obzirom da taj proces oduzima previše vremena....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje. Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja....
Pasulj u multikukeruPasulj u multikukeru
26. sep.
Naučite kako da pravilno kuvate pasulj i kako da napravite savršenu janiju od pasulja....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Pasulj sa krompiromPasulj sa krompirom
01. nov.
Nakon toga izvadite unutrašnjost i napunite smesom od pasulja. Po želji možete posuti kačkavaljem i vratiti u rernu na još 10 minuta....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....