Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPomešajte maslac sa začinima da napravite marinadu.
Pastrmke poređajte u marinadu, premažite tečnošću po celoj površini i ostavite u frižideru 30-60 minuta....
07. avgust
Kako se prave mrvice od maslaca za kolače?Za mrvice od maslaca najčešće se koristi hladan maslac, koji može biti običan kravlji maslac ili margarin....
06. avgust
Aromatični biljni maslac: Kako da ga napravimo i za šta se koristiBiljni maslac je jednostavan za pravljenje i mirno može da se čuva u vašem zamrzivaču....
25. feb.
Šta je kafa sa maslacem i kako se priprema?Kafa sa maslacem je najjednostavnija i najtradicionalnija vrsta kafe, koja se kombinuje sa maslacem....
07. maj
MaslacKravlji maslac
Kravlji maslac je mlečni proizvod, koji se pravi od sveže ili fermentisale pavlake, ili direktno od mleka....
16. jul
Maslac od pečurakaOva smesa se dodaje u omekšali maslac.
Dodaje se mirođija isečena na sitno, narendano jaje i sve se promeša. Servira se neohlađeno, sa prepečenim kriškama....
02. avgust
Maslac sa orasimaMaslac koji ćemo koristiti, treba da je na sobnoj temperaturi.
Orasi su prethodno natopljeni u vodi. Isperu se i osuše.
Sameljemo ih u blenderu na sitni, zajedno sa korom i 1-2 kaike citrusa....
16. okt.
Maslac od jabukeMaslac od jabuke je gust, blago karamelizovan pire od jabuke sa aromatičnim začinima....
13. avgust
Kako se topi maslac?Stavite maslac u odgovarajuću posudu i zagrejte ga na 30 sekundi do 1 minute na maksimalnoj snazi od 900 W u zavisnsti od količine maslaca. Pratite stanje maslaca stalno.
Treći način je da maslac istopite na pari....
27. mart
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Domaći maslac od bademaMaslac od badema se može koristiti za razne kolače i kremove, u musli, na krišku hleba itd....
04. jul
Maslac sa pikantnim začinimaMaslac sa pikantnim začinima se može koristiti za začinjavanje jela, krompir pirea ili namazan na prepečnu krišku hleba i u sendviču po izboru....
01. jul
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kroasani sa maslacem koji se tope u ustimaViljuškom smrvite maslac u brašnu, a kasnije nastavite rukom. Dodajte kvasac i mešajte dok ne dobijete lepljivo testo. Testo prekrijte providnom folijom i ostavite ga u frižideru na 45 minuta....
06. jul
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaU već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
25. okt.
Kako da napravimo domaću jufkuLepo rasprostrite kore i ostavite ih da se osuše na otprilike 12 sati.
Izlomite jufku i stavite je u veliku tepsiju. Zalijte je istopljenim kravljim maslacem i izmešajte....
14. jul
Kako se sagorevaju kalorijeKada čujete reč metabolizam bolje je da se razmislite o tome koliko kalorija sagoreva vaše telo. Kalorija jedinica za merenje energije ljudskog tela. Hrana koju jedemo nam nabavlja kalorije putem proteina, ugljenih hidrata...
03. jun
Kako se zamrzava povrćePravilno zamrznuto povrće se čuva duže vreme u zamrzivaču i prilikom kuvanja ima predivne kvalitete ukusa i njihove korisne materije se optimalno koriste.
Većina povrća se zamrzava nakon što se blanšira. Zamrznuti zeleni...
27. april
Kako se konzervira patlidžan?Konzerviranje patlidžana za zimu aktuelnije je nego ikad. Na primer, možete napraviti neke predforme koje su odlične, kao što su predjela od patlidžana ili garniture od patlidžana.
Patlidžani se mogu usoliti, fermentisati...
07. mart