Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo sajderMožemo da ih ne ljuštimo, nego samo dobro da ih operemo. Stavljamo u veliku šerpu. Dodajemo šećer, koji možemo povećati po ukusu.
Dodajemo sve začine i prelivamo vodu tako da ostane dva prsta iznad voća....
Kako da napravimo šlagAko ste kupili pavlaku za kuvanje, treba da dodate šećer u prahu dok mutite, kako bi šlag bio sladak. Možete dodati i malo šećera slatkoj pavlaci, ali veoma malo - cilj je da se što lakše umuti....
Kako da napravimo savršene vafleKako napraviti savršene vafle
Da biste napravili savršene vafle kod kuće, potreban vam je poseban uređaj za pečenje vafli da biste im dali potreban oblik – moraju biti kvadrati koji drže fil....
Kako da napravimo domaću čokoladu?Takođe, pogledajte kako da prepoznate kvalitetnu čokoladu, kako da napravite pravu domaću čokoladu i obavezno probajte naše recepte za domaću tečnu čokoladu bez E oznaka i konzervanasa....
Kako da napravimo suncokretovo brašno?Prikupite sastojke za pravljenje suncokretovog brašna
Da biste napravili suncokretovo brašno, biće vam potrebni sledeći sastojci:
- Sirovo seme suncokreta (oljušteno ili ne);
- blender ili procesor za hranu;
- Sito...
Kako da sami napravimo čvarke?Već znate kako da pripremite čvarke, a sada vam preporučujemo da isprobate neki od naših recepata za:
- kačamak sa čvarcima;
- čvarci sa prazilukom;
- i maslenica sa čvarcima....
Kako da napravimo kuvano testoKada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo ukusne kroasaneHajde da probamo da otkrijemo kako francuski poslastičari prave bečke kifle, koja je njihova tajna?
Klasičan kroasan se priprema od slojevitog testa sa kvascem, za njih se biraju najbolji prirodni sastojci....
Kako da napravimo domaći nektarTako pripremljen nektar je spreman za konzumaciju, ali ne zaboravite, da pre nego što ga sipate u čaše dobro je da protresete flašu, da se dobije homogena smesa....
Kako da napravimo savršene ćufticeDa se napravi pravo remek-delo, a ne obična ćufta, moraćete da primenite neke trikove. Najukusnije ćuftice se dobijaju ako koristite smesu od telećeg i svinjskog mlevenog mesa....
Kako da napravimo idealan milfojDa napravite krem, stavite 200 ml svežeg mleka da se blago zgreje na ringli. U posudi pomešajte dva žumanca, 4 kašike šećera, 2 kašike brašna i 1 vanilu. Umutite mikserom....
Kako da napravimo krokan za tortuNju dodajemo da se šećer ne zalepi na dno šerpe. Nakon karamelizovanja šećera rasporedimo šatpulo preko falolije namazane masnoćom i izmrvimo....
Kako da napravimo domaće suvo grožđeStavite grožđe unutra da vri ne duže od tri sekunde.
Zato se preporučuje da stavljate jedno po jedno puce. To radite da biste odvojili nevidljivi sloj voska sa kojim se obrađuje voće da bi bilo izdržljivije....