Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Buhtle sa kremomPečene buhtle ostavimo pokrivene krpom da se prohlade, potom ih izvučemo iz pleha i pospemo prah šećerom....
25. nov.
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
21. jul
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Klasične buhtle sa rupomPržite buhtle dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Klasične buhtle sa rupom servirajte sa kafom ili čajem....
27. dec.
Buhtle sa krem siromMogu da se jedu i sa šećerom u rpahu, medom ili šta god da vam se sviđa.
Buhtle sa krem sirom su sjajne!...
28. okt.
Buhtle sa gotovim testomUzimajte od testa malo parče, razvucite ga kao za mekike, po sredini stavite nadev i presavijte, da se zatvori i da se dobije buhtlica.
Tako spremljene buhtle se prže sa obe strane u zagrejanom ulju i ocede se....
28. april
Buhtle sa pirinčanim brašnomOkreću se sa dve viljuške - jednostavno je. Izvade se na papir ili salveticu jednostavne buhtlice da upije masnoću....
24. avgust
Slatke buhtle za doručakPodelite testo na loptice, koje razvaljajte u koru debljine 1/2 cm i isecite oblike za buhtle.
Buhtle pržite u vrelom ulju.
Slatke buhtle za doručak su gotove....
20. maj
Integralne buhtle sa kefiromIsecite razvijeno testo na romboide i nakon toga ispržite buhtle u zagrejanom ulju.
Integralne buhtle sa kefirom pospite sirom, domaćim slatkom ili medom, prema vašem ukusu....
27. april
Buhtle sa čokoladnim nadevomPripremljene buhtle premazati ostatkom maslaca i peći 30 minuta na 180 stepeni. Kada su pečene, izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se kratko prohlade, pa dok su još mlake, posuti ih šećerom u prahu....
03. sep.
Medene buhtle s praškom za pecivoOd njega pravimo loptice pomoću 2 kašike i ubacujemo jednostavne buhtle da se prže u zagrejanom ulju.
Garniramo medene buhtle sa praškom za pecivo po izboru - sa medom, šećerom u prahu i/ili slatkom....
03. avgust
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Kako se pravi kiseli kupusKiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada...
07. mart
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.
Kako se pravi idealni patišpanjAko naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti:
Običan patišpanj
Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
01. januar
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
01. januar
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.