Facebook
Omiljeno
Pinterest
Škampi uz crveno vinoSipajte belo vino. Sačekajte nekoliko minuta i vratite škampe.
Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne.
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
Šitake meze uz vinoPromešajte jednom i isključite meze za vino. Sklonite odmah sa vatre, jer beli luk može da pregori.
Ostavite šitake meze za vino da se blago ohladi i servirajte....
Zalogaji uz belo vinoNarendajte tikvicu na krupno rende. Posolite i ostavite 30 minuta, da se ocedi voda.
Isecite losos na male parčiće.
Razvijte lisnato testo. Pospite ga narendanim tikvicama i parčićima lososa.
Uvijte u ne mnogo čvrst...
Meze uz pivo ili vinoUkusno predjelo može da se jede i kao meze za vino.
Ostavite u frižider na nekoliko sati i servirajte meze za pivo ili vino nakon toga....
Punjene pečurke za meze uz vinoPečurke operemo i izdubimo po sredini.
Kobasicu i kisele krastavčiće isečemo na male kocke.
Pomešamo ih u posudi sa pavlakom i začinima - ja sam koristila so, biber i beli luk u prahu.
Punimo pečurke i stavljamo...
Uz šta najbolje ide vinoNe naročito jako crno vino ide uz patku dinstanu i serviranu uz grožđe. Slatko vino ne ide uz pastile i kremove.
Najbolje rešenje u takvim slučajevima je poslužiti šampanjac uz desert....
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuPravilo je da začini koji idu uz piletinu idu i uz ćuretinu. To znači lakši i svežiji ukus, a posebno je omiljena hrskava korica od začinskog bilja....
Začini koji odgovaraju uz kinouZa kinou odgovaraju i meso prepelice, piletina i ćuretina, kao i pečurke. I morski plodovi - dagnje, lignje, škampi.
Čime se može začiniti kinoa?...
Škampi u kokosovom mlekuKad provri izvadite i ukrasite škampe sa kokosovim mlekom preostalim peršunom.
Ovaj recept za morske plodove je egzotičan i veoma ukusan....
Pohovani škampi u kokosuPohovane škampe sa obe strane poprskajte maslinovim uljem.
Pohovane škampe sa kokosom pržite u air fryeru na 170 stepeni oko 10 minuta dok ne porumene i uz stalno praćenje!
Prijatno!...
Škampi u sosu ČimičuriKada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite.
Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
Škampi u slatko-kiselom sosuSkuvajte škampe 4-5 minuta. Procedite ih.
Pomešajte sve sastojke za sos u odgovarajućoj posudi. Zagrejte na ringli i uz neprestano mešanje kuvajte 3-4 minuta nakon što provri....
Ražnjići od škampa i tikvicaServirajte ove sjajne ražnjiće tople - kao meze uz dobro belo vino.
Prijatno uz ove ražnjiće od škampa i tikvica!...