Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Škampi uz crveno vinoSipajte belo vino. Sačekajte nekoliko minuta i vratite škampe.
Kuvajte kratko ili dok se sos ne zgusne.
Isključite, prebacite u odgovarajući tanjir škampe uz crveno vino i pospite svežim peršunom....
28. avgust
Šitake meze uz vinoPromešajte jednom i isključite meze za vino. Sklonite odmah sa vatre, jer beli luk može da pregori.
Ostavite šitake meze za vino da se blago ohladi i servirajte....
18. avgust
Zalogaji uz belo vinoNarendajte tikvicu na krupno rende. Posolite i ostavite 30 minuta, da se ocedi voda.
Isecite losos na male parčiće.
Razvijte lisnato testo. Pospite ga narendanim tikvicama i parčićima lososa.
Uvijte u ne mnogo čvrst...
06. dec.
Odgovarajuće meze uz viskiZnamo da naša rakija ide ruku pod ruku sa šopskom salatom, turšijom ili kiselim kupusom, ali da li bi slične salate i meze pasali nekom takvom piću kao što je viski. I uopšte upravo zbog svoje džentlmenske note da li...
22. jul
Meze uz pivo ili vinoUkusno predjelo može da se jede i kao meze za vino.
Ostavite u frižider na nekoliko sati i servirajte meze za pivo ili vino nakon toga....
01. sep.
Punjene pečurke za meze uz vinoPečurke operemo i izdubimo po sredini.
Kobasicu i kisele krastavčiće isečemo na male kocke.
Pomešamo ih u posudi sa pavlakom i začinima - ja sam koristila so, biber i beli luk u prahu.
Punimo pečurke i stavljamo...
15. okt.
Uz šta najbolje ide vinoOsnovni princip uparivanja vina sa različitim jelima je da se snaga vina spoji sa bogatstvom jela, a njegova aroma sa delikatnim ukusom jela.
Jelo nikada ne bi trebalo da bude jače od vina po aromi i bogatstvu. Zbog toga...
22. januar
Salata od školjki i škampa uz uzoDobro je da odstoji nekoliko sati u frižideru, pre nego što konzumiramo salatu od školjki i škampa uz uzo....
21. okt.
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuĆurka spada u omiljene ptice za prazničnu trpezu. Takođe je izuzetno korisna - mnogi je više vole od piletine. 100 grama kuvane ćuretine sadrži čak 30 grama proteina, a samo 160 kalorija. Ovo meso je bogato i cinkom i...
15. jun
Začini koji odgovaraju uz kinouZa kinou odgovaraju i meso prepelice, piletina i ćuretina, kao i pečurke. I morski plodovi - dagnje, lignje, škampi.
Čime se može začiniti kinoa?...
27. nov.
Pohovani škampi u kokosuPohovane škampe sa obe strane poprskajte maslinovim uljem.
Pohovane škampe sa kokosom pržite u air fryeru na 170 stepeni oko 10 minuta dok ne porumene i uz stalno praćenje!
Prijatno!...
16. maj
Škampi u kokosovom mlekuKad provri izvadite i ukrasite škampe sa kokosovim mlekom preostalim peršunom.
Ovaj recept za morske plodove je egzotičan i veoma ukusan....
21. jun
Škampi u sosu ČimičuriKada su škampi na tiganju gotovi, ostavite ih da se blago ohlade, samo toliko da vas ne peče dok ih ljuštite.
Stavite u male elegantne tanjira po 4-5 oljuštenih škampa, ako su mali, može i više....
05. mart
Svinjski zalogaji sa pivom i lukom (Jednostavno meze uz vino)Meso se iseče na zalogaje. Zagreva se ulje u tiganju, zaprži se meso dok ne postane zlatasto i izvadi se u tanjir.
U istu masnoću se sipa očišćen i iselen na polumesece luk i zaprži se dok ne omekša.
Dodaje se meso,...
29. nov.
Kraljevski škampi u vok tiganjuVratite ih i kuvajte škampe na tiganju oko 30 sekundi.
Kraljevski škampi u vok tiganju se spremaju jednostavno i brzo....
25. avgust
Ražnjići od škampa i tikvicaServirajte ove sjajne ražnjiće tople - kao meze uz dobro belo vino.
Prijatno uz ove ražnjiće od škampa i tikvica!...
23. sep.
Škampi u slatko-kiselom sosuSkuvajte škampe 4-5 minuta. Procedite ih.
Pomešajte sve sastojke za sos u odgovarajućoj posudi. Zagrejte na ringli i uz neprestano mešanje kuvajte 3-4 minuta nakon što provri....
30. dec.
Koje vino kada i uz šta se servira?Za bela vina odgovarajuće su bezbojne čaše sa nožicom, najčešće u obliku lale....
24. nov.
Škampi u grčkom stilu u rerniNa smesu stavite sir narezan na kockice, a na vrh stavite škampe.
Pecite škampe u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, uz stalno praćenje!...
31. maj
Škampi u rerni sa soja sosomOperite i stavite škampe u odgovarajuću posudu za pečenje.
Pospite ih obilno soja sosom.
Ispecite u zagrejanoj rerni (oko 10 minuta) dok ne postanu hrskavi.
Servirajte sa limunom....
31. maj