Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnje na ražnjuJagnje na ražnju
11. april
Operemo jagnje veoma dobro i nakon toga ga ocedimo. Posolimo spolja i iznutra solju i biberom i napunimo ga sitno iseckanim mladim lukom, peršunom i nanom. Ušijemo ga koncem i staimo na drveni ražanj....
Domaće jagnje na ražnjuDomaće jagnje na ražnju
15. april
Na taj način sprečićete da jagnje pregori. Prepoznaćete da je jagnje na ražnju gotovo, kada pri ubodu mesa oko plećke počne da izlazi beli sok. Gotovo jagnje skinite sa vatre i isecite ga prilikom serviranja....
Celo punjeno jagnje na ražnjuCelo punjeno jagnje na ražnju
19. mart
Stavljamo na ražanj i vrtimo oko 4 sata, periodično naprskamo vodom ili lojem. Dok se vrti punjeno celo jagnje, treba da bude na visini od 40 cm od žara....
Kako se pravi jagnje na ražnjuKako se pravi jagnje na ražnju
06. sep.
Za pripremu najlepšeg jagnjeta na ražnju se koristi jagnje od jedne godine. Jagnje ne treba da bude ni previše mršavo, ni previše debelo....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
na malo brašna i nakon što se osuši, usitnjava se na male komade....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se puni jagnje - korak po korakKako se puni jagnje - korak po korak
03. januar
Pogledajte kako se puni jagnje korak po korak, kako biste bili sigurni da će vaše pečeno jagnje biti ukusno i pravilno spremljeno....
Pile na ražnjuPile na ražnju
25. mart
Stavljamo u duboku posudu sa prednjom stranom na dole i punimo grudni koš pivom. Stavljamo grančice ruzmarina unutra i ostavljamo na jednu noć u frižideru. Sledećeg dana je gotovo za pečenje....
Prase na ražnjuPrase na ražnju
16. maj
Sutradan ga dobro namastite i stavite mu limun u usta nakon što ga nanižete na ražanj. Zapalite vatru na oba kraja ražnja- ovo je neophodno jer je za pečenje buteva i plećki potrebno više vremena nego za rebra....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi idealni patišpanjKako se pravi idealni patišpanj
01. januar
Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte. Evo nekoliko varijanti: Običan patišpanj Neophodni sastojci: 1 šolja brašna, 6 jaja, 1/2 šolje šećera u prahu, 1 vanila....
Kako se pravi masno testoKako se pravi masno testo
01. januar
Pravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Pohovani puževi na ražnjuPohovani puževi na ražnju
10. sep.
Puževe prvo uvaljajte u brašno, nakon toga nanižite na drvenu čačkalicu ili ražnjić. Uključite ringlu i stavite tiganj sa uljem da se ugreje....
Pečeni zec na ražnjuPečeni zec na ražnju
15. jun
Premažite zeca masnoćom i pecite na ražnju na slaboj vatri. S vremena na vreme ga premazujte masnoćom (ulje i mast pomešajte i mažite ga tom mešavinom)....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....