Facebook
Omiljeno
Pinterest
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
Koliko vremena se peče krem Brule?Pecite krem Brule na nižoj temperaturi
Namirnice koje čine krem Brule lako se obrađuju i nema potrebe da se peku na visokoj temperaturi. Obično se krem brule peče na temperaturama od 150 do 170 stepeni....
Krem Brule u bundeviNakon toga ih ostavljamo da se u potpunosti ohlade. Posipamo ih smeđim šećerom i flambiramo.
Neka vam je slatko sa ovim kremom Brule sa bundevom....
Krem Brule u kokosovom orahuSipajte u posudice i ostavite da se ohladi na 1 sat.
3. Po želji, kada se smesa potpuno ohladi, krem možete da pospete sa malo smeđeg šećera i da sve stavite u jako zagrejanu rernu dok se šećer ne karamelizuje....
Krem brule sa cimetomPre nego što servirate pospite dodatnom količinom šećera u prahu i stavite da se ispeče na grilu, dok se šećer ne karamelizuje....
Krem brule sa bundevomGotov krem ostavite da se ohladi u frižideru.
Prilikom serviranja stavite 1 kašičicu smeđeg šećera i rastopite gorionikom na plin....
Krem brule od dunjaSmesa se zagreva na umerenoj vatri, pri čemu se neprestano meša.
Kada krem postane gušći, posuda se sklanja sa vatre....
Krem brule sa pavlakomPosudice stavljamo ponovo u rernu, ali pečemo samo na gornjem grejaču na najvišoj temperaturi nekoliko minuta dok se šećer ne rastopi i ne karamelizuje. Krem vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi....
Tako se peče orada na roštiljuČim je pečena riba gotova pospite sokom od limuna.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Koje meso se koliko pečeSvinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
Krem brule iz moje kuhinjeKad se pravi karamel na ovom kremu, on odozgo treba da bude kao staklo i lepo je kada se slomi kašikom, to je pravi krem brule, da se oseća hrskav karamel. Stavljam upravo takvu sliku da se vidi kako se slomio....
Krem brule sa belom čokoladomBeleška: Uvek pravim krem brule po standardnom receptu, ali dogo vremena sam želela da probam i kako će ispasti sa belom čokoladom....
Krem brule sa bananama i rumomBanane se oljušte i seku se na parčiće. Pomešaju se sa rumom i stavljaju u kalupe za krem. Prelivaju se smesom od pavlake....
Krem brule sa samo tri sastojkaIzvadite i ostavite da se ohladi 2 sata na sobnoj temperaturi. Nakon toga u frižider dok se potpuno ne ohladi.
Pre serviranja pospite 1 kašikom šećera i pomoću gorionika pregorite šećer, dok se brule ne karamelizuje....
Krem desert brule sa želatinomRasporedite krem brule po posudicama ili čašama, stavite u frižider na 6-8 sati, dok se krem ne zgusne.
Servirajte lagani i fini krem dezert hladan! Možete pre serivranja da garnirate svežim voćem ili krokanom....
Krem brule sa svežim mlekom i pavlakomKrem pečemo u umerenoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Vadimo ih pleha i ostavljamo u frižideru da se ohladi. Lagan i ukusan krem, možemo ga i ukrasiti....
Krem brule sa jabukama i suvim grožđemKuvajte krem oko 15 minuta na tihoj vatri dok se ne zgusne.
Rasporedite smesu od dinstanih jabuka i suvog grožđa na dno 6 malih posudica. Odozgo sipajte krem od pavlake i ohladite u zamrzivaču....