Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
NektarineSazrele nektarine se čuvaju u frižideru nekoliko dana.
Nektarine u kulinarstvu
Nektarine se prvenstveno konzumiraju sveže jer imaju veoma svež i prijatan ukus....
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Fantastični kolač NektarinaPoređajte komade nektarine preko testa i stavite tepsiju u rernu.
Pecite oko 30-40 minuta, dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva.
Izvadite iz rerne i ostavite kolač da se ohladi, a nakon toga ga poslužite....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Udarajte ga lagano, ali uporno dok ne počnu da se stvaraju pukotine i mekani deo počne da se odvaja od kore.
Postepeno će se ljuska odvojiti od mekog dela. Pravilno slomljeni kokos zadržava mleko u sebi....
Kako se čuva boranija?Da bi se sprečilo da se mahune raspadaju, pasulj mora biti bolje sazreo. Kuva se i slaže u tegle. Zatvorene posude se sterilišu oko 70 minuta....
Kako se čuva vino?Međutim, kako da čuvamo vino? Pravilo - na hladnom i tamnom mestu. Do otvaranja flaše ne preporučuje se da je ostavljate u frižideru....
Kako se začinjava ćuretina?Pošto kod nas apetitno ćureće meso retko prisustvuje na stolu, u našoj tradicionalnoj kuhinji, mnogi ne znaju kako se tačno pripema i kako se začinjava....
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna....
Kako se kuva grašakU tom slučaju će se pripremiti za oko 40-60 minuta.
Kako da ubrzate kuvanje graška?
1. Nemojte ga soliti odmah, pošto se u slanoj vodi on sporije kuva....
Kako se priprema štrudla?Zamislite kako ulazite u kuću, a iz kuhinje se širi miris jabuka i cimeta, sveže pečenog testa i slatkoća, koja tera da vam krene voda na usta....
Kako se zamrzava bundeva?Kada isečemo bundevu, često nam ne treba cela i deo se ostavlja u frižideru dok se ne pokvari i bacamo je, zato bi bilo bolje da je zamrznemo.
Evo kako se to radi!...
Kako se pohuju paprikeOstavite da se potpuno ohlade.
Dok se hlade pripremite nadev. Pomešajte sastojke za nadev u posudi. Nemojte soliti, u siru ima dovolno soli.
Stavite posudu u frižider....
Kako se čiste škembićiI hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima. U raznim krajevima države se to radi na različiti način ili tačnije rečeno u svakoj kući je drugačije....
Kako se gaji spanać?Potražnja za ovom kulturom svakodnevno raste, što znači da vas neće nauditi da naučite kako da gajite spanać u bašti.
Izbor zemljišta
Najbolje da gajite spanać na plodnoj i dobro dreniranoj zemlji....
Kako se čisti brancin?Brancin treba da se čuva na suvom ledu.
Čišćenje brancina ima svoje cake. Pravilno čišćenje brancina garantuje i njegov dobar ukus. Prvu se sklanja rep ribe i glava....
Kako se čisti ribaKrljušt se čisti oštrim nožem, koji se drži pod uglom, kako krljušt ne bi letela na sve strane.
Pažljivo odsecite repno peraje. Odsecite leđno peraje....
Kako se priprema bamijaMahunarke sadrže bezbojnu tečnost u kojoj se nalaze semenke.
Da bi se tečnost donekle odvojila, bamja se blanšira pre kuvanja, stavlja se u vrelu vodu na oko 2 minuta....
Kako se kuvaju lignje?Nakon toga se ukus menja, čak i kada se začine, više nisu prijatnog ukusa.
Belančevine lignje su takve strukture da se prilikom dužeg kuvanja stvrdnjavaju....
Kako se pripremaju rakoviRakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus. Rakovi se kuvaju na tradicionalan način, ali u šerpu se sipa voda i pivo jednakih proporcija....