Facebook
Omiljeno
Pinterest
Mekan patišpanj za kolače i torteIspecite mekani patišpanj za kolače i torte oko 35-40 minuta, obavezno držite vrata rerne zatvorena prvih 20 minuta. Kad bude gotov, ostavite na rešetku da se ohladi.
Nakon što se ohladi, isecite patišpanj kore....
Glazura puslice za kolače i medenjakeOdvajamo belanca, procedimo i ostavljamo u frižideru zatvorene na jednu noć.
Izvadite belanca sledećeg dana i stavite u secka. Dodajte šećer u prahu i sok od limuna.
Stavite umerenu temperaturu i mešajte 15 minuta ili...
Univerzalno testo za kolače i slane kifliceKvasac razmutite u mlakoj vodi sa 1 kašikom šećera i 2 kašike brašna.
Čim naraste, stavite ga u sredinu brašna, dodajte ostale sastojke i zamesite testo koje se ne lepi.
Pokrijte folijom i ostavite ga 30 minuta da...
Krokan sa bademima za kolače i deserteKrokan od badema je odgovarajuć za torte, kolače, sladoled.
Za dekoraciju torte, premazane umućenom pavlakom, dobro bi bilo da stavite krokan neposredno pre serviranja kako biste ga sačuvali hrskavog....
Toping od višanja za kolače i deserteU posudu stavite višnje i dodajte šećer i vodu.
Stavite višnje na umerenu vatru i pustite da se kuvaju, kako bi voće moglo pustiti više sirupa iz višanja, potrebno im je 20-30 minuta.
Za pripremu zgušnjivača uzmite...
Čokoladna glazura ogledalo za kolače i torteŽelatn prelivamo sa 40 ml vode i ostavljamo da nabubri.
U metalnu posudu stavljamo šećer, vodu, pavlaku i kakao. Stavljamo na vatru da provri i šećer da se rastvori.
Skidamo sa vatri i dodajemo isečenu čokoladu. Smesu...
Kolagen - šta treba da znateEvo koji kolagen će nam pomoći u problemima koji se pojavljuju.
Kolagen tip I
Ovaj kolagen može da se nađe na mestima kao što je koža, tetive, krvni sudovi i unutrašnji organi....
Namirnice koje potpomažu proizvodnju kolagenaOsim toga, lutein, koji se u njima u izobilju nalazi, se brine o sinteziranju kolagena i dobrom izgledu kože,
Sinteza kolagena je jedan od najvažnijih procesa u organizmu, zahvaljujući kome izgledamo mlađe, energičnije...
Osnovni krem za kolačeŽumanca, koja ste odvojili umutite sa dve vrste šećera. U tankom mlazu sipajte brašno, dok istovremeno energično mešate.
Na isti način dodajte i sveže mleko. Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum. Promešajte...
Začini za božićne kolačePogledajte takođe kako da napravite trajne božićne kolače i obavezno pogledajte naše predloge za božićne kolače i deserte....
Beskrajno ukusna torta sa uskršnjim kolačemPočnite prvo sa kremom. U posudi u kojoj ćete kuvati krem stavite hladno sveže mleko, skrob i šećer, dobro umutite dok ne dobijete glatku smesu.
Stavite posudu na tihu vatru i kuvajte dok se krem ne zgusne, pred kraj dodajte...
Čokoladni kolač sa starim Uskršnjim kolačemšolja - 240 ml
Sameljite Uskršnji kolač u blenderu ili izmrvire rukom. Koristila sam domaći kolač.
Pomešajte mrvice kolača, kakao, mleveno orahe i prašak za pecivo.
U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom. Dodajte...
Jednostavno testo za božićne kolačeU posudi se pomešaju pčelinji med i šećer. Dodaju se vanila, cimet i đumbir.
Dodaju se jaja uz neprestano mešanje, nakon toga i ulje. Smesa se meša neprestano dok ne postane glatka. Na kraju se dodaje i soda za hleb....
Krokan od kikirikija za kolačeOvaj domaći krokan (grilijaž) se koristi za kolače, pa prema tome kolač može da se nalomi ili samelje u blenderu.
Kikikiriki krokan za kolače se čuva u staklenoj posudi u frižideru....